Sista april...

Härligt väder idag oxå men tyvärr blev det ingen morgonpromenad idag.. Oliver är hemma och jag är nog inte redo för granbergsbacken med syskonvagn riktigt än.. Då vet jag inte om jag skulle överleva.. Så det får bli en promenix ikväll istället.
Oliver sov till 08.30 idag, riktigt paff när han inte kom smygandes när Jimmy låser dörren brukar nämligen göra det för dörren är alldeles väggivägg med sovrummet så det hörs ganska mycket....

Idag kommer "Tant" Erica på besök och det ska bli jättetrevligt det är inte så ofta man hinner ses.. Oliver är superlycklig att en av hans tanter kommer..

Tänk va otillräcklig man känner sig när dom små bara skriker och skriker, när det inte spelar någon roll hur man gör.. Igår kväll hade jag tänkt att jag skulle åka och storhandla när Oliver lagt sig men dom planerna fick jag skippa. För Axel han skrek för högan sky hur länge som helst kändes det som, det kanske handlade om 45 minuter men det räcker gott och väl.. Hur jag än vände och verd honom så var han otröstlig, försökte ge honom tillägg men han vägrade flaskan.. Skickade Jimmy för att köpa en annan flaska som det var mindre hål på och det gick faktiskt bättre..
Han kom även hem med en tidning och nappar till Axel, men tyvärr blev det en rosa och "lilo" (som Oliver säger) napp och det vill jag inte ha.. Jimmy fattade inte problemet och det kanske är jag som är knäpp.. 

Ikväll blir det väldigt lugnt, tänk va många det är som tar sin första fyll idag.. Undrar om inte jag och Malin gjorde det oxå för ett visst antal år sen..:-) Vi kanske åker runt och kollar på lite fyrverkerier och brasor och äter lite gott..

 

Mitt nya liv!!

Nu måste jag börja med att berätta hur duktig jag är...:-) Jag hade ju tänkt att jag skulle gå ner några kilon till sommaren och nu har den börjat, den hårda resan..:-) 

Igårkväll tog jag och Pernilla en rask promenad (i allafall efter mitt tempo) i över en timme. Hade tänkt att Axel skulle få sova lite ute i friska luften, men icke.. Frisk luft fick han men han låg vaken hela tiden och tittade på oss till slut fick han nog och då var det en himla tur att faster var med, hon bar honom säkert en halv timme.. Man kan ju inte skämma bort barnen med närhet och kärlek..

I morse när jag lämnat Oliver tog jag oxå en promenix på en timme, väldigt skönt.. Känner mig väldigt taggad för det här nu..
Ska även fixa mitt sötsug och chipssug och inte att förglömma, colan... usch!!!! Maten har det oxå blivit ändring på.....

Snart har jag vagnkompisar oxå, Tette har ca 1 månad kvar och Malin ca 2, närmare bestämt på midsommarafton och herreguud vad trevligt det ska bli!! 

Måste även meddela att stackars "Pappa" (Olivers fisk) har lämnat jordelivet och simmat ut i stora sjön.. Det är ju så varmt i vattnet ute nu så han har det bättre där.. Oliver förstår ändå inte med det är det vi sagt till honom, för fisken simmade uppochner en dag, tyvärr stendöd..  

Helt otroligt att det är sommarvärme ute, 20 grader och sol.. Man blir så glad och man vill bara göra massa saker.. Få se vad vi hittar på när jag hämtat mitt lilla vilddjur på dagis..

Mina Prinsar

Hjälp, det växte i handen min...:-)
image34


En påpylsad lillebror som sover så sött medans storebror leker...
image35


En väldigt stolt brosa.... "Mamma ta" säger han och så släpper han så det gäller att vara med..
image36

Måndag

Nä nu ska jag nog slå på stora trumman och faktiskt skriva ett inlägg... Det är så mycket annat nu att jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt..  Man ska ju hinna med och hålla rent och städat oxå det är inte bara barn som ska skötas..:-)
Igårkväll kände jag paniken krypa över mig, jag får en obehaglig känsla i kroppen när det är grejer överallt och massa disk i köket.. Har försökt att intala mig själv att det behöver inte vara så himla städat hela tiden. Men det är lönlöst, jag stressar runt och plockar i allt allafall, har i och för sig lagt ner att städa Oliver rum jämt för det går ju 2 sekunder så är det stökigt igen..

Hursomhelst... Axel är mer och mer vaken nu men han har svårt att ligga och vara nöjd antingen ska han ha mat eller är det kack i byxan när han väl är vaken.. Senast vi var och vägde honom så hade han gått upp 500 g på en vecka!!!!!! Ja vad ska man säga han är en stor kille, så nu väger han lite under 5 kg och är 56 cm lång.. Han är väldigt stark och han lyfter redan huvudet fast det hacka ganska mycket.. Man får hålla honom hårt annars slänger han med huvudet, hår väldigt svårt att slappna av..

Oliver är helt klart världens bästa storebror, han är så stolt över Axel och är så omtänksam.. Så fort Axel är ledsen så är Oliver där klappar på honom och säger "Lilla vääään" för det har han hört oss säga och man blir så full i skratt för han har sån inlevelse när han säger det.. Oliver har blivit jätteduktig på att lyssna, inga problem att ta med honom på affärn längre, förr var man lite smått nervös att han skulle springa iväg och riva stället..
Jimmy och han är ute på mycket tok tillsammans och man ser på Oliver att han älskar det..:-)

Nu har jag fått min älskade syskonvagn, en kompis brosa som skull sälja kunde inte bli bättre.. Jag gruvar mig redan för den härliga backe vi har här men snart är jag så vältränad att jag springer upp för den..:-)

Nu är det någon som vill ha mat igen, inte konstigt att den mannen går upp mycket i vikt.. Det kanske kommer lite bilder under dagen...

Tisdag

Det går segt med skrivandet..

Dagarna här hemma bara rullar på.. Ihelgen har vi haft kalas för Oliver som fyllde 2 år så nu är han stora killen.. Lördag var Jimmys släktningar här, jättetrevligt.. Oliver fick en gräsklippare, när han öppnade paketet så skrek han " Ååå en gjäsmatta" han blev superlycklig.. Han fick även ett fotbollsmål och en boll och det där skulle dom ju promt sätta upp inne och det blev ett himla liv när Oliver gjorde mål.. Han har lärt sig att man sträcker upp armarna i luften och skriker mååååål...
Av faster fick han bla en grävskopa som man kan ha i sandlådan, toppenbra eftersom Micke är så snäll att han ska göra en sandlåda hemma hos farmor och farfar.. Där blir vi väl sittandes i sommar, hoppas vi får dit en liten vattenbassäng oxå..:-)
Sängkläder fick han oxå i full storlek för han ska nämligen få en ny säng.. Nu måste det bli ändring på sängvanorna i detta hem..

Skriver med sen för nu är det en liten Axel som vill ha mat..:-)

Toppenhumör...:-)

Man blir ju superlycklig när det är sånt här väder, +7 och strålande sol kl 07.30.. då kan dagen bara bli toppen, hoppas jag allafall..
Vet inte riktigt vad jag ska hitta på, man vill göra så mycket men tyvärr måste jag nog börja med att dammsuga och plocka ihop.. Det är ju grus till förbannelse i hela lägenheten. Sen ska vi iväg, jag och Axel och kolla om lilleman har gått upp i vikt som han ska..
Det går så där med amningen, jag vill så gärna att det ska fungera.. Han klarar sig inte riktigt på min mjölk så jag måste ge honom tillägg och när jag gör det är jag rädd att det ska bli som med Oliver att det helt sonika blir mindre och mindre och sen är det kört.. Ammade bara Oliver i några veckor men bättre det än ingenting.. Sen är det ju faktiskt inte hela världen.. Huvudsaken är att Axel blir nöjd... Och det är han ju när han är mätt..

Igår var vi ute på gården och lekte och det är hemskt att säga men det var första gången, vi har alltid åkt någonstans eller varit ute och gått.. Finns ingenting att leka med här så det är därför.. Men igår tog vi med bandyklubbor och bollar med oss och sen var vi ute i över 1,5 timme och bara spela och tittade i "skogen" kan nog inte kalla det för skog men några träd och stenar och det var ju hur kul som helst.. Det behövs faktiskt inte så mycket, stenar räcker gott och väl..

Skulle alldeles ha lagt ut lite bilder på mina prinsar men det måste jag ju ha hjälp med, kommer kanske ikväll.. Nu ropar dammsugaren att den vill komma ut..:-)

Onsdag..

Det går segt på den här fronten.. Men det är naturligtvis inte prio ett..

Idag skulle jag och Oliver ha bakat men eftersom jag är så himla klyftig så fattas det såklart en massa saker så det får helt enkelt bli en annan dag.. Vi ska ju ha kalas till helgen, Oliver fyller 2 år på söndag... så därför måste jag väl försöka göra en något gott..:-)

Mina pojkar sover som stockar just för tillfället, en i soffan och en i våran säng.. Oliver somnade till Nicke Nyfiken, han ä ju så rädd att missa något på morgonen att han är vaken kl 06.30.. Besviken över att ingen annan är vaken, lägger han sig i soffan och kollar på tv.. Det är ju tur det att han inte ska leka för fullt.. så vi sover oftast vidare en stund till..

Dagarna går väldigt fort nu för tiden, jag ammar, byter blöjor (150 gånger per dag ungefär).. Fixar middag, det är himla kul att laga mat, speciellt när Oliver kommer til bordet och säger mmmm, nam nam varje gång.. Fast ibland är han lite snabb att säga det, iförrgår när jag gjorde fiskpanetter och spenat tex, då var det inte så poppis med spenat men han åt fisk så det stod härliga till..:-)

Hmmm vad pysslar jag med mer då... Iallafall går det superbra att lämna Oliver på dagis, jag har ju varit så nervös för det.. Han är så stolt när han får gå och köra vagnen och då vet jag ju samtidigt vart jag har honom..

Har även kommit fram till att jag måste köpa en dubbelvagn, håller koll på blocket men om det är någon som vet någon som ska sälja så hojta till...   

När Oliver har sovit klart ska vi nog gå ut en sväng och spela bandy, det är kanonväder.. Sen kommer våran kära pappa hem.. det är inge vidare när Jimmy måste jobba.. Tänk om man hade pengar så man klarade sig ändå, det skulle ju vara väldigt lämpligt..:-)


Bättre sent än aldrig....

Ja det här var inte det lättaste, kombinera två barn och bloggskrivande... Men det är ingen uppoffring precis att skippa bloggandet.. Det kommer när det finns tid..

Livet som tvåbarnsmamma är hur bra som helst, än så länge inte jobbigt alls men det kan ju beror på att Axel typ har sovit i två veckor..:-)
Igår var jag hemma själv för första gången, Jimmy jobbade.. Och det hade gått kanonbra om jag kunde ge tusan i att plocka med allt samtidigt som jag ska ge Oliver frukost för han sitter och hojtar i köket och Axel tutte för han ligger i babysittern och grinar..
När allt hade lagt sig och lugnat ner sig här hemma så var tanterna på Jimmys jobb så beskymrad för mig så han kom hem lite tidigare.
Men det känns som om man kan få kläm på det ganska snabbt, har forfarande inte provat det här med att gå med Oliver till dagis..
Han har ju nämligen blivit sjuk, förkyld som tusan och feber och han har även lyckats smitta Jimmy och Axel snorar och nyser, han har fått en tuff start lillgubben. Igår trodde jag att han skulle kunna gå på dagis idag men igår kväll blev han hängig igen och kokhet så det var bara att ringa dagis i morse..
Så hos Gunnarsson/ Bergman är det sjukstuga igen..

Helgen har varit väldigt lugn annars, Blev inte alls nå gjort så nu känns det som om jag håller på att växa fast i soffan.. Längtar tills jag är så pass bra i såret att jag kan gå ut och gå med Axel och leka med Oliver.. Sen har jag så himla ont i höger ljumske och nedre delen av ryggen på samma sida..
En dum fråga, Kan man ha foglossning förfarande??? Det känns nämligen som det..

Nä nu ska jag ringa till härliga försäkringskassan!!!!!!

Torsdag...

I natt vaknade jag vid 01.00 av att Jimmy kom och sa att Oliver var jättevarm och att han kanske krampade.. Lilla vännen mådde inte alls bra, han lugnade ner sig när han fått alvedon och fick läsa lite Bamsetidning med pappa....
Så i morse fick vi vakna själv ute på soffan för ingen Oliver kom vid 06.30.. Han sov som en stock till kl 08.30, hade redan då ringt till dagis och sagt att vår lilla prins inte kommer idag..

Trodde att han skulle vara jättehängig idag men tok heller, full fart från start.. Man märker i och för sig att han är lite hängig, snorar och nyser och är blank på ögonen och när han lungnar ner sig mellan varven så lägger han sig i soffan....

Jag och Jimmy har varit och vägt den andra lilla prinsen och det såg bra ut.. Gått upp 65 gram på fyra dagar så det var godkänt.. Jag hoppas innerligt att jag får fortsätta med ammningen.. Farmor och farfar var här med Oliver och ingen var gladare än honom.. 

Nu vaknade båda mina pojkar så nu ska jag ge dom mat, så jag skriver nog mer ikväll..:-)

Onsdag..

Dagen började kl 06.30, då kom Oliver ut till soffan där jag satt och ammade Axel.. "Hej booj" Oliver kallar honom för det (bror).. Då kröp han upp i soffan och la sig under täcket med oss, hur mysigt som helst.. Mina pojkar..:-)

Man blir väldigt känslig när man är nybliven mamma och ammar har jag märkt.. Igår kom tårarna när jag titttade på Oliver och såg att det var ju så fint väder ute och jag kunde inte gå ut med honom, skulle antagligen få jaga honom emellanåt och det går ju bara inte.... Jag känner mig så tråkig och det är så frustrerande.. Som tur var kom faster till räddning och tog med honom till hemköp och köpte glass, supernäjd kille...

Idag skulle vi ut och hitta på något hela familjen men då är det skitväder såklart, regn och åter regn.. Hur tråkigt som helst.. Men det blir fullt upp ändå, vi får främmande hela eftermiddagen och det tycker jag om.. Alla är så välkommen..:-)

Oliver är så duktig med Axel och med hela situationen, det är ju faktiskt en stor grej att bli storebror.. Han blir så lycklig när man ägnar hela sin tid åt honom och med tanke på att Axel är så lugn och harmonisk så går det kanonbra att lägga honom i babysittern så sitter han där i Olivers rum och sover eller så ligger han och tittar med sina blå..

Oliver vill bra gärna att han ska leka med alla bilarna och titta på alla Oliver saker och han blir nog lite besviken när Axel bara ligger där och tittar.. Tiden går väl så fort antar jag så snart kivas dom väl om alla bilarna och Oliver blir skogstokig på lillebror...

Äntligen!!!!

Ja då var man tvåbarnsmor, hur häftigt som helst.. Tänk att jag har fått världens finaste och goaste pojkar..

Natten innan sov jag inte mycket, kl 04.30 vaknade jag och funderade om jag skulle kliva upp och läsa tidningen.. Men känner jag Oliver rätt så skulle han också ha klivit upp så jag väntade till kl var 05.15 och mycket riktigt så kom han tassande efter.. Han kände nog oxå på sig att det var något på gång..

Kl 06.30 så checkade vi in på BB och efter sista duschen som tjockis så väntade det värsta av allt, ta prover och sätta nål.. Men det gick väl ganska bra..

Kl 8.00 så fick vi ta en promenad ner till op i mycket eleganta kläder.. Vitrock och nätbyxor och det är ju tur att den där rocken inte är nå genomskinlig alls så att blöja och kateterpåsen syntes hur bra som helst..:-) Som tur var var det ju ganska tidigt så det var inte så mycket folk i farten..

Väl inne på op så fick Jimmy förja med en personal till ett rum (hmmm) och jag fick gå in på salen där allt skulle ske.. Då bärjade jag bli riktigt nervös, mest för att dom skulle sticka mig i ryggen och men oxå för att jag inte hade koll på vad dom gjorde bakom skynket.. Underläkaren som satte bedövningen var underbar och det var den övriga personalen oxå, att det kan finnas så bra människor.. Hursomhelst..

Hon berättade precis vad hon gjorde och det var faktiskte inte mycket att vara nerväs för.. Hur skönt som helst när den började ta, alldeles varm i kroppen och lugnet infann sig.. Mitt blodtryck skönk lite och det kändes som om jag skulle svimma och blev lite illamående men det fixade dom fort genom att tippa hela sängen och det var lite otäckt med tanke på att jag inte kunde röra benen och sen fick jag något supermedel som gjorde att trycket blev bättre..

Alla människor som sprang runt runt gjorde att jag blev lite nerväs att Jimmy skulle missa allt men så kom han in och han skulle nog kunna lurat vem som helst att det var han som skulle göra ingreppet, blå kläder och mössa.. Hur fin som helst..:-)

Jag kramade Jimmys hand så hårt att han nästan fick blodstopp, Det gjorde såklart inte ont men det var lite otäckt när dom bökade och hade sig men vi pratade om allt möjligt så att jag skulle tänka på något annat.. Rätt som det var så sa dom GRATTIS och sen hörde vi ett litet skrik där bakom skynket.. Allt gick så fort, kl 08.41 föddes Axel och han var inte så liten.. 4076 gram och 53,5 cm så man undrar ju hur jag och han hade sett ut om vi gått tiden ut... Ojojoj!!

När dom sydde ihop mig så gick barnmorskan, Jimmy och Axel till förlossningen så att dom kunde göra i ordning honom.. Där fick Jimmy oxå inta den härliga mackan, själv den här gången oxå..

Ovanför mig så satt det en lampa och i den speglades det ner på magen, lovade mig själv att jag inte skulle titta i den. Men när jag låg där och funderade när dom sydde så titttade jag såklart upp och såg rakt in i magen.. Inte jättesmart, men men..

Hamnade sen på uppvakningen så att det hade koll på när min bedövning släppte och det gick ganska snabbt.. Fick vänta i nästan två timmar på att mina prinsar skulle komma och när dom gjorde det så ringde vi runt till de närmaste och sen bar det av upp till BB..

Runt 16 så kom en mycket stolt storebror och mormor och hälsade på.. "Bäse" skrek Oliver och sen fick Axel så mycket pussar och klappar.. Oliver passade även på att räkna tårna på Axel och det var lugnt, fyra st, längre kan han inte räkna..:-)

Onsdagen hade jag tänkt att jag skulle kliv upp och vara jättepigg.. Mitt Hb var så bra (92) så jag tänkte att det var lugnt.. Hade lite fel, kom till toa sen höll jag på att svimma så de fick komma med sängen dit.. Blev så besiken och inte nog med det.. Hade sån huvudvärk, dom sa att det kunde bero på bedövningen så då blev det ryggläge resten av dagen..
Fick ordinerat kaffe och Coca Cola och det är ju inte varje dag så jag drack för glatta livet.. Blev tyvärr inte så mycket bättre men på Torsdag så gick det mycket bättre, då traskade jag runt mycket plus att jag fick besök av Malin och det var jättetrevligt, kände sig inte så superfräsch men men..

Fredag blev det hemfärd, lite tidigare än jag tänkt mig men jag blev av med mitt enkelrum så jag bestämde mig för att åka hem.. Kände mig lite nervös men Jimmy fixade allt..
 
Det är ganska svårt att inte göra något, man vill så gärna gå och plocka och fixa.. Men jag känner direkt om jag överansträngt mig, då får jag ont i magen och det är absolut inte bra.. Jimmy skäller på mig och säger att jag ska sätta mig i soffa och ta det lugnt.. Men igår så sög det till i disktarmen så då var jag tvungen att diska och det kändes riktigt bra..:-) Va knäpp man är...!!

Väl hemma så är allt underbart. Axel är så lugn, det sägs ju att snittbarn är lugnare och än så länge verkar det stämma.. Han äter, sover och bajsar... Oliver är så himla stolt och snäll mot honom.. Längtar tills jag mår bättre i magen så att jag kan leka med Oliver och hans bilar.. Man märker att han vill ha uppmärksamhet men det är ju helt naturligt och vi ger honom det så mycket vi kan..

Nu ska jag gå och ge Axel lite mat innan hela familjen ska åka och hämta Oliver på dagis, fröknarna vill se underverket..:-)


Bilder, ska sätta mig och skriva nu..:-)

Dagen innan vi åkte in... En dag till och jag exploderat...:-)
image31

En väldigt stolt storebror som ligger myser i soffan men lillebror...:-)
image32


Igår satt vi inne i Oliver rum och lekte med alla bilarna och han ville bra gärna att Axel skulle leka oxå.. Men snart så leker dom väl för fullt, mina små hjärtan..
image33

Jag blir så arg!!!!!

Det är ju så man får nå j*vla fel.. Nu har jag suttit och skrivit i över en timme och så när jag ska lägga ut det så vill dom att jag ska logga in igen, antar att jag suttit för länge så man loggas ut automatiskt.. När jag gjort det och ska gå till det jag skrivit så är det borta..
Är så förbannade nu så jag tror jag skriver en annan gång kanske senare men lite bilder kan ni få på mina prinsar....:-)
Nej men tok heller inte ska det fungera för mig, nu tror jag att kastar ut denna j*vla burk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RSS 2.0