Sjukling..


Tror jag struntar i den här bloggen ett tag, tills inspirationen kommer över mig igen.. Anledningen till att det inte blivit mycket uppdatering är att jag har varit sjuk..

I fredags så vaknade jag av världens huvudvärk igen och kräktes. Farmor kom hit och jag och Jimmy åkte på akuten.. Efter undersökningar hit och dit så kom dom fram till att jag hade Hjärnhinneinflammation. Det var därför jag haft sån huvudvärk i flera veckor. Pappa kom ner och satt med mig och sen när vi var klara på sjukhuset så följde jag med upp till Orbaden för att vila, tydligen bara det som gäller för att bli frisk..
Sov nästan ett dygn så familjen fick sköta sig själva.. Är så otroligt tacksam för alla som ställer upp.. Vad skulle man göra utan alla nära och kära.
Nu har jag vilat vid alla tillfällen jag fått sen i fredags och idag känner jag mig äntligen pigg igen, inga känningar i huvudet.. Vågar inte riktigt ropa hej än men men det bådar gott inför en riktigt vårhelg..:-)

Har knappt kunnat kolla på TV och suttit vid datorn har bara varit att glömma.. Ganska skönt faktiskt.:-)

Grabbarna är det full fart på.. Axel har inte börjat gå än men han tycker fortfaranade att det är jättekul att stå själv, pratar sitt språk och leker ganska mycket själv..
Oliver skulle kunna vara ute hela dagarna om han fick och det var varit lite bökigt nu när jag varit sjuk men farmor har varit här och varit ute och cyklat och lekt hela em med honom..

Nu på em ska vi ta oss ner på Långnäs en sväng och träffa våra kära vänner, leka och fika..:-) 


Fredag..


Dagen har spenderats mestadels ute.. I morse vid 10 när Axel skulle sova klädde vi på oss och gick ut.. Kom in vid 17.15.. Skitigare ungar än får man leta efter.. Oliver fick en kompis idag, grannarnas barnbarn var här och dom lekte jättebra.. Tog en promenad i skogen där vi hittade ett snöre som dom gjorde ett fiskespö av och sen "fiskade" dom i alla vattenpölar dom hittade.. Tittade på hästarna och cyklade..
Oliver har säkert cyklat sammanlagt 2 timmar idag, det märks att han har tränat på altan för himmel vilken fart han har.. Frågade flera gånger om han var trött men fick till svar "Det här är jättejättekul dä, jag älskar att cykla ja" Han fick även ta en tur i farfars raggarbil, där kan vi tala om en lycklig kille..:-)
Har ätit lasagne idag och det är alltid lika jobbigt att se Axel när han äter och man kan bara glömma att få hjälpa till.. Tar man skeden och försöker hjälpa till rycker han bara av en den så det flyger mat överallt, så det lika bra att låta bli..

Bara att hoppas på att han får lite bättre bordsskick innan han börjar på dagis..:-)


Oliver ville inte ha annat än prickar igår på dagis..


I morgon drar vi till Orbaden.. Nu tror jag bestämt jag ska gå och lägga mig..

Onsdag..


Det är lite sisådär med skallen.. Vaknade i morse med huvudvärk igen fast på andra sidan.. Upp och tog medicinen jag fick i måndags men jag kände ingen skillnad.. Efter 3 timmar fick jag tillåtelse att ta 2 till och 2 alvedon och efter en stund kändes det faktiskt bättre.. Lite frusterande att veta att tabletterna jag fick inte hjälper förrän 2 timmat efter man tagit dom.. Har kräkts 5 gånger idag men jag tror nog att det är tabletterna.. I morse tog jag dom på tom mage och det är kanske inte så himla lämpligt..:-)

I morse vill inte grabbarna som sin stackars mamma ville, det vill säga sova... Försökte ett tag att försöka sysselsätta dom men det gick inte så bra när jag blev illamående så fort jag sprang runt..
Satt bara och tänkte på hur jag skulle få den dagen att gå framåt.. Vi klädde helt sonika på och och drog till Öppna förskolan och det var en av de bästa idéerna jag kommit på någonsin.. Fattar inte att jag inte har åkt dit tidigare.. Oliver och Axel var ju i himmelriket, nya leksaker, rutchkana inne, bilar och fika, kunde inte bli bättre..:-)
Var där över 3 timmar, dit åker vi helt klart fler gånger..

Igår tog Axel sina första steg, gick ca 5 steg flera gånger under dagen.. Idag har det dock varit lite gles med promenader..:-) Snart går han hela dagarna, då kommer man väl att önska att han satt i gåstolen lite mellanåt.. Man blir alldeles nervör när han börjat på, han klättrar på allt.. Man kan inte vända ryggen åt honom för då hitter han på bus.. Häromdagen så hörde jag att han stod någonstans och var jättearg.. Ekade nästan och då hittade jag honom i toan, han stod lutad ner och så han locket ramlat ner över honom.. Tur att jag precis hade skurat toan men det blev en rejäl tvättning at sonen oxå..:-)
Han lyckade även stå på slangen som går från behållaren på toan så det började droppa ganska mycket därifrån.. Tur vi upptäckte det för innan det var färdigt så var hela golvet fullt i vatten.. 

Han har börjat ta efter oss en hel del.. Han han "säga" Goddag och då nickar han väldigt mycket och är man inte med då så skallar han en.. Faster var inte riktigt med idag så hon åkte på en smocka, kanske tjockläpp om hon har otur..:-(

Här tar han några steg till Faster..


Vad gör man med det här då mamma??? Oliver blev inte så glad när Axel hittade hans kasettband..

Tisdag..


Sitter och väntar på att solen ska spricka fram bakom all dimma som är det enda som syns nu.. Den ska tydligen komma fram om man ska lita på dessa väderprognoser (gårdagens), sällan dom stämmer iofs..
Hursomhelst så måste vi ut och ta lite påskris, ägg måste jag oxå försöka fixa. Tänker nog inte måla egna när det finns färdiga att köpa..:-) Nån måtta får det vara.. Sått gräs oxå som vi ska ställa lite tuppar och kycklingar i.. Helt otroligt att det kom upp, inte särskillt svårt men är det någon ska misslyckas så är det ju jag..:-)

Ska inte stressa idag, allt plock kan gått vänta till kvällen. Hur det än är så plockar jag undan så är det alltid någon av grabbarna som plockar fram igen..

Enligt prognosen just nu så ska det vara mulet idag och lika i morgon så jag kan ju lägga ner planerna att gå och plocka ris i solsken...

Måndagmorgon..


Herregud vilken fm.. Jag vaknade av världens huvudvärk vid 04, upp och tog två treo vilket inte hjälpte ett dugg.. Kunde inte ligga ner för då kändes det som om huvudet skulle sprängas, satt jag upp så fick jag jätteont runt ögat och höger sidan.. Blev lite orolig eftersom inte treo hjälpte och det brukar det göra.. Sen spydde jag två gånger och tyckte det började likna migrän..
Vid 7.00 ringde jag till rådgivning och dom tyckte att jag skulle åka in till akuten.. Ringde världens bästa farmor som kom hit och passade Axel medans Oliver åkte på dagis..
Väl uppe på akuten blev vi skickade till hälsocentralen... Läkare, provtagning och migränmedicin som inte heller fungerade.. Åter till akuten och vänta, vid 11 kändes det ganska bra men då ville doktorn där ha kvar mig ett tag men sen vid 12 fick jag åka hem.. Känner mig inte helt återställd men om det skulle bli värre så skulle jag åka upp igen.. Inte så jättekul att ligga på ett rum som bara innehåller en brits och ett skrivbord..

 

Söndagkväll..


Liten uppdatering..:-)

Fredag: BVC kl 9.00, sprutdags och 3-årskontroll.. Började med Oliver och han var jätteduktig, trodde nästan att han skulle sitta knäpptyst men han babblade på..(han kan ju iofs inte vara tyst) A kollade i halsen och såg att han hade jättestora halsmandlar, ska vänta på att dom hör av sig från sjukan och se vad som händer..
Axel va oxå jätteduktig, sa inte ett pip när han fick sprutan. Oliver kom och frågade om han skulle hålla handen om han blev ledsen men det behövdes ju inte..:-)
Tog sen en tripp ner på Jimmys jobb och båda grabbarna trivdes hur bra som helst.. Alla datorer, sladdar var ju så kul att leka med..:-)
På kvällen kom Tette och Micke och åt pizza, underbart gott!!!

Lördag: Vaknade av solen och himmel vilken dag det blev.. Vid 9.30 så drog jag och Oliver ner på Långnäs och matade fåglarna och tog en sväng till lekparken.. När vi kom hem så åkte Oliver och Jimmy på fotboll. Mamma kom ner mitt på dagen och hon var nog ganska trött när hon åkte hemöver på em..:-)
Oliver var ute från 9.30- 17.15 minus 30 min matrast.. Han grinade och var jätteledsen när han var tvungen att gå in. Det tog inte mer än 10 min så somnade han i soffan.. Tyvärr fick han inte sova då så det blev en dusch istället, inte lika kul som vanligt..
Axel kände av sprutan så han vaknade med 39.3 i temp dessutom är det 2 stora tänder på gång.. Så han var inte så glad åt det fina vädret.. En stund gick det bra men sen sov han väldigt mycket..
 Mormor fick slita hårt..  Vet inte hur länge Oliver spelade..:-)


Ursäkta!!! Kan du flytta på dig så jag kan gå vidare...


Söndag: Idag har vi varit på Karlsson och kolla lite.. Var inte så roligt väder idag, 1 grad och alldeles disigt.. Skaplig omställning från gårdagen..
Inte gjort så mycket idag, städat undan på altan och spelat lite fotboll..:-)

Man kan bli en aning stressad av att titta på Axel när han äter...



"Jag tycker iallafall att det är jättekul att äta själv.."


Man kanske kan se vad jag tänker... (hur ska jag få ren den där ungen..)

Torsdag..


Tyvärr var det ingen sol idag men vi hade nästan 13 grader ändå.. I morse drog jag och Axel till Malin och Noah, Tette och pojkarna kom oxå, mycket trevligt..:-) Malin har en himla bra altan för grabbarna sov så snällt så att mammorna fick dricka kaffe i lugn och ro.:-)

När jag hämtade Oliver på dagis så klädde vi på oss och gick ut.. Vid 14.30 tyckte jag att Axel skulle sova men det ville såklart inte han.. Jag har inte riktigt vant mig vid att han faktiskt inte behöver sova lika mycket som förr.. Han har varit vaken hela em och har varit hur nöjd som helst.. Har varit ute och tränat att gå med gåvagnen ute på altan. Han trivs jättebra där ute, perfekt. med ett eget hus... Innan han var klar så kunde han vända oxå så snart kanske han släpper vagnen och går själv..:-) 

Oliver kom fram och tokskrattade och så sa han "Mamma, jag älskar att vara ute och leka jag" Längtar tills Axel går så att han kan leka med Oliver på ett annat sätt.. Nu hinner han inte riktigt med och blir lite ledsen.

Axel röjde på altan igår..:-)


Axel hinner som sagt inte med alla gånger.. Men han kämpar på..


"Ok jag ställer väl upp på en bild då, för att du tjatar ju så mycket"


Onsdag..


Vaknade av att solen sken in och det kan inte bli bättre.. Både Jimmy och jag vaknade före klockan vilket oxå är ganska skönt..:-)
Har hunnit med att tvätta, städa, så lite blommor, busat och medans Axel sov så var jag och Oliver ut och lekte lite.. Har gått och studerat tomten, kommer att blir toppen bara vi får till gräsmattan.. Massa sly som ska bort och bli gräsmatta.. Spännande..

Axel skrattar så fort man killar honom på magen..:-)


Axel klättrar på allt som kommer i hans väg.. Antingen upp på något eller ner i något..


Oliver skulle absolut ha kepsen på sig ute så då fick det bli såhär..:-)


Jag lärde mig cykla på skaren, tyvärr gick det inge vidare för lillprinsen..


Nu till det ständiga frågan här hemma... Vad blir det för mat????

RSS 2.0