Onsdag


Trådlösa internet i detta hus fungerar mindre bra, därför har det inte blivit någon uppdatering.. Sitter ute vid Jimmys dator nu och det är så kallt och otrevligt att sitta här ute.. Har ingen koll på om barnen vaknar eller om det kommer någon..

Jimmy får fixa detta så jag kan lägga ut lite bilder som jag tagit.. Ni kan ju gå in till Malin och titta på fina bilder på grabbarna som vi fick till när jag och Axel, Tette och Hampus var där och hälsade på..:-)



Söndag..


Igårkväll låg jag och läste och just när det var hur spännande som helst så höll mitt hjärta på att hoppa ur.. Axel skrek rak ut, ett panikskrik.. Skyndade mig till hans rum och benen skakade, hann tänka hur mycket som helst.. Han blev lugn när jag tog upp honom men guuud va rädd jag blev..
Kunde inte lägga honom i sin säng så jag låg och sjöng för honom i våran säng och han somnade väl efter 30 min kanske.. Kan förstå att han kan ligga precis hur som helst när man tittar till honom på kvällarna.. Han var som en liten mask men alldeles tyst.. Satte sig upp, vände sig fram och tillbaka, låg och klappade på Jimmy och på mig..

Kl 7 var han piggelin och jag försökte få honom att somna om men det ville han inte alls.. Vid 8.45 kom Oliver in och då var det verkligen slut på friden..:-)

Just nu är Jimmy och Oliver ute och skottar, för himmel va mycket snö det har kommit inatt.. Säkert 2-3 dm, jättemysigt men det är tyvärr tösnö så det försvinner väl snart, om inte annat så sjunker det väl ihop.. 

Lördagkväll..


FY TUSAN VA BRA BOLLNÄSKÖREN ÄR!!!!!!  Nu blir det final på lördag...

Dagen har varit kaotisk.. Började bra med sovmorgon till 9.15 och sen har det inte gått min väg.. Åkte upp till morfar och M, Oliver var superlycklig men dom varnade för oväder på radion så vi hann vara där uppe i typ 1 timme sen fick vi åka hem.. Hemskt om man skulle fastna i nån snödriva någonstans..

Axel har sovit 30 min på hela dagen så ikväll när han skulle lägga sig så var det helt omöjligt, antagligen övertrött.. Grinade så fort jag la ner honom.. Hade inte magen att lämna honom, man hör direkt om det är grin som går över eller inte och detta var det sistnämnda så det var bara att plocka upp honom.. Lite mer välling brukar göra susen och så blev det ikväll oxå.. Somnade mätt och belåten.. 

Oliver har haft extra, extra, extra mycket energi ikväll och man blir ju galen till slut... Han testar allt.. Han höll på att rita på pennburken och jag sa till honom lugnt och fint att man ritar inte där utan på papperet.. Då tar han pennan och ritar på golvet.. Då kan jag lova att pennorna åkte ut, hämtade en soppåse och så kastade jag ut dom i hallen.. Han bara stod och tittade på mig och trodde nog inte jag menade allvar.. Det gjorde jag ju inte heller, dom ligger i skrubben men det vet ju inte han... 

Nu ska jag nog gå och lägga mig och läsa, himla bra bok som ligger vid sängen... Tyskungen av Camilla Läckberg, kan varmt rekomende

Nu ser jag fram emot en sovmorgon till..:-)

Fredagkväll


Ja då sitter man här och ska kolla vem som får åka hem i Let´s dance.. Magen är full av onyttigheter men det känns ganska bra för jag varit väldigt duktig hela veckan..
Inte ätit något efter kl 18 på kvällarna och varit ute och gått iallafall tre dagar..:-)

Ser fram emot Körslaget i morgon, hoppas alla röstar på Bollnäs.. Vi har ringt som tokar varje lördag så det blir väl en trevlig telefonräkning som kommer snart.. Men vad gör man inte och dom är ju riktigt duktiga.:-) Chulle är helt klart bäst..

Blev en tripp till Malin på em, blev mycket "nej Oliver gör inte så, ta det lite lugnt, får inte sparka boll på Malins fina saker, spela inte sönder hennes piano..." Kom på mig själv att jag tjatar väldigt mycket på honom men vad ska man göra när han inte lyssnar för fem öre??? 
Är lite speciellt när man inte är hemma man blir nog lite extra tjatig.. Hemma vet man vad som är OK och även han.. Man kanske skulle slappna av lite mer..
Den dagen han gör som jag säger på en gång ska jag rita ett kors i taket..:-) Han har blivit en typisk Alfons, "ska bara.." Vilket kan göra en galen..

Nu ser vi fram emot en härlig dag i morgon, med sovmorgon... 

Och den som åker ut är....... BLONDINBELLA

Fredag


Dagen började av att Jimmys telefon ringde vid 7 och väckte hela familjen.. Ingen vill vakna så och framförallt inte Axel, hela dagen blev typ förstörd.. Han sover för andra gången nu, vilket inte brukar hända, spännande att se hur den här kvällen blir.. Kanske blir en sväng i bilen på em för en liten powernap.:-)

Oliver har varit ute och åkt snowracer med farmor så han är nöjd och trött, ligger här bredvid och kollar på Nasse så han sover nog snart han oxå..

Oliver är så snäll på Axel, för det mesta.. Men igår när han höll på att köra med sina kära bilar så kom såklart Axel och ville vara med.. Oliver blev lite småirriterad och puttade honom.. Oliver blev mest ledsen och han flög på Axel och kramade och pussade honom och då blev tyvärr Axel ännu mer ledsen.. "Förlåt Axel, det var inte meningen" sen var båda jätteledsen så då var det livat för en stund..:-) Var ju ingen fara med Axel men Oliver fick sig en lite tankeställare..

På em ska vi upp till Malin och umgås en stund.. Snart är det fredagsmys med massa gott...:-)

Torsdag


Hela dagen igår var galen, hann inte sätta mig ner i soffan ens.. Vaknade vid 8 och då var det frukost som gällde, två grabbar som skrek efter mat..
Alex somnade vid 10 och då gick jag och Oliver ut och tittade på den fina snögubben som dom gjorde. Han hittade oxå en snöhög som var otroligt kul att hoppa på, krävs inte så mycket alla gånger..:-)

Liten kille bredvid en stor snötant, vid namn "Marggreta"


Himla rolig snöhög...


In igen vid 11 och då blev det lunch, pannkaka till Oliver, går alltid ner och jag fick nyttig tonfisksallad.. Sen var det bara att sätta sig på golvet i Olivers rum och leka och underhålla de små..

Vid 13 kom faster och då fanns det inga ursäkter utan då var det bara att klä på alla igen och ut och gå 45 min.. Oliver somnade i vagnen och han blev jätteledsen när han vaknade för då var vi redan hemma och han hade missat hela promenaden..:-)

Farmor och faster lekte med grabbarna en stund på em och alla var nöjda och glada..-)

Den här minen är Axels favorit..:-)


Så här glad blir han när jag får lite mat..



När vi väl hade ätit och stökat undan middagen så var det handboll och lika tråkigt som förra gången tyckte Oliver.. Grabbarna somnade vid 20 och då var mamsen helt slut..

Denna dag blir lite lugnare, Oliver är på "jobbet" och Axel sover just nu sen ska vi nog ta en tur ner på stan.. Kanske fynda lite till..:-)


Tisdag


Detta pysslar Oliver och Jimmy med just nu..:-)



Lite sent kanske men han sov en stund på em så han var hur pigg som helst. Ska inte på dagis i morgon heller så varför inte..:-)

Idag har Malin och Noah varit hit och hälsat på, blev en promenix och en sväng på stan. Fynda som tusan på Lindex, en svart och grå randig kofta till Axel. Bamse jacka, polotröja, tumvantar och polokrage till Oliver för 200:-

Nu kom dom precis in och då ville Oliver ha fika, så han ska väl få det så vi inte förstör den trevligt stämningen..

Oliver har blivit mycket för att låtsas att han är någon annan.. Idag kom han och sa: "Mamma nu är du Tette och jag är William" "Tettemora, vad gör Micke idag då??" Kunde inte hålla mig för skratt så det spårade ur till slut.. Han tyckte det var jättekul..





Måndagkväll

+800 gram och 1 cm på två månader blev resultatet på BVC, betydligt mindre än sist vi var dit för då hade han gått upp över 1 kg på mindre än 1 månad... Hursomhelst så tyckte hon det var så bra att han var så rund och gó..:-) Självklart är jag överlycklig över att han är välmående och att det inte är åt andra hållet, att han inte skulle gå upp i vikt.

Oliver har spenderat halva sin dag på dagis och det tycker han är "jätte jätte roligt" Dom har ändrat tiderna igen så nu går han 3 dagar i veckan 5 timmar/ dag. Jag hade inte så mycket emot de förra tiderna men man hinner ju göra lite mer nu.. Oliver verkar tycka att det är jättekul att få äta på dagis och han verkar äta som en häst..

Det blev en promenad ner på stan oxå med sällskap med Faster. Alltså den här j*kla Granbergsbacken kan knäcka en men snart springer jag uppför den..:-) Önskedröm kanske..

Handboll har det oxå blivit ikväll och himmel va spännande det var ett tag men sen la dom ju in stöten och vann mot Spanien.. Oliver tyckte inte att det var så jätteintressant, han frågade hela tiden "Vad heter han i rött, i grönt, svart och han i gult" Han frågade inte bara en gång..:-)

Sitter nu och kollar på Idrottsgalan och såg precis Björn Gustavsson, vilken skön kille.. Man skrattar så fort man ser honom.

Helt omöjligt att få en "normal" bild på mina grabbar tillsammans. Oliver får blåhålla Axel..:-)

 

Måndag

God morgon... Idag är det BVC som gäller och jag gruvar mig även den här gången..:-) Han är inte liten våran kille men rund och gó..
Tänk om dom säger att jag ska dra ner på maten.. Men det kan dom väl inte eller??? Han springer väl av sig när han börjar gå..
Undrar om Axel går igenom en fas i sin utveckling. 6 nätter i rad har han vaknat och varit jätteledsen, en natt fick han sova med oss för då var han otröstlig. Men det var inga problem alls, han sov så sött mellan oss och man märkte inte att han var där..

Oliver är i en underbar period i sitt liv, han retar gallfeber på oss nästan hela dagarna.. Får han inte som han kan han lägga sig på golvet och skrika. Han kämpar för att få fram en tår men det lyckas inte så ofta..
Han är fortfarande jättesnäll mot Axel, kan tappa humöret i mellanåt.. "Men Axel jag blir galen på dig ja" Axel jagar honom hela tiden, allt Oliver leker med ska Axel ha.

Söndagkväll


Känner att det är dags för lite bloggande.. Har haft en rejäl svacka.. Men nu har folk frågat varför jag aldrig uppdaterar och då blir det lite roligare..:-)

Livet som husägare känns hur bra som helst. Alla trivs jättebra, vad det verkar allafall.. Axel säger inte så mycket i nuläget men blir han lika pratglad som sin bror så kommer jag garanterat få skavsår i öronen.. Han säger "titta" på sitt sätt och sen "mamma" och "pappa". Kryper med en himla fart och ställer sig upp mot allt som kommer i hans väg. Ju mer man säger "ajaj" desto fortare kryper han.. Favoriter är eluttag och gardiner, han köpt skydd till uttagen men gardinerna hänger farligt.. 

Oliver pratar desto mera, han är aldrig tyst, ja det ska vara när han sover men då snarkar han som en hel karl..:-)

Lite bilder på vårt hem, inte så bra med alltid något..

Inte superbra bild men detta är köket, som ni kanske förstår.. Blev ganska stor skillnad om man kollar på de andra bilderna som jag la upp under renoveringen..


Olivers rum, brukar inte vara så här städat



Vardagsrummet, kanske man oxå förstår..



Måste även lägga ut lite härliga bilder på busgrabbarna..:-)

Såhär glad blev Oliver för sina skidor som han fick av faster och Micke..


Axels favoritsysselsättning..:-)

Olivers "gula skoter"


Blir det nån mat på det här stället eller???



Faster får massa pussar..:-)


Det här är oxå jättekul...:-)


RSS 2.0