Detta kommer att bli en rolig dag..


Idag kommer Titti med familj och jag säger bara ÄNTLIGEN!! Få se vad vi bjuds på för väder, om vi kan vara ute och leka eller om det blir lek med bilar..
 
Har äntligen tvättat sofföverdragen och det blev en helt annan soffa.. Dels så blev den ren men oxå så mycket skönare att sitta i för att dynorna har legat upp och ner så man har suttit på fjädrarna..:-)

Gårdagen var en prövning för oss båda vad gäller Oliver, han kan han.. När han somnade så var jag tvungen att ta en liten drink för det kändes som om jag höll på att gå under.. Han testade oss hela dagen, det var skrik, gnäll och grin i allafall hela em. Dagen sllutade med en ducsh, vilket har älskar och sen somnade han efter 5 minuter.. Är nog jobbigt för honom oxå när han får sina härliga utbrott..:-)'

Nu ska jag gå och göra en god och nyttig morgondrink (utan alkohol) för snart kommer Titti..:-)

Skitväder...

Man kan få ett smärre utbrott på detta väder.. Jimmy och Oliver är ju iväg och kollar på rallycross och det började precis regna. Det blir leråker där borta kan jag tänka mig men Oliver trivs nog ändå. "Stölvarna" på och regnjackan är nerpackad få se hur länge pappan står ut..:-) 
Jag och Malin skulle ner på stan en sväng men struntar i det, få se om det kanske spricker upp senare.

Just för tillfället så regnar det ganska mycket här medans solen skiner.. Det tycker jag inte om, ska väl vara antingen eller..

Inatt har vi sovit som stockar, Oliver ropade efter nappen i morse så jag gick dit och då står han upp i sängen och nappen ligger precis berdvid honom.. Tror inte han var riktigt vaken, han somnade så fort han fick den i munnen och jag likaså bredvid honom..

Ska nog ta och titta på "The heartbreak kid" ikväll.. Hört att den ska vara rolig, framförallt om man frågar Titti..:-) Det ser jag framemot.

Förhoppningsvis får vi främmande på måndag.. Efter att i ca ett års tid gjort många försök till att träffas så ska äntligen Titti med fam komma och hälsa på oss.. Men skulle inte förvåna mig om det blir inställt, är väl för bra för att vara sant!!

Nu ska jag kolla ut en mixer som jag ska få Jimmy att köpa åt mig, måste ju ha en om jag ska göra nyttiga smothies när jag ska gå ner i vikt..:-)

Inte så pigg som jag trodde jag var :-)

Det blev en lite tupplur idag, tack och lov.. Jag har svårt att förstå att vissa blir så himla pigga av kaffe, tyvärr har det inte den effekten på mig.. I såfall skulle jag nog behöva dricka en 7-8 koppar per dag och det skulle nog inte min mage palla med. Kunde jag så kan jag lova att jag skulle..:-)

Dagen har varit väldigt konstig, den har gått väldigt fort men samtidigt när jag tänkte efter vad vi gjort idag så blev det inte mycket. Funderade på vad vi åt till frukost och det kändes som om det var flera dagar sen vi satt och åt frukost, väldigt knepigt..

Jimmy bjöd på middag idag och jag hoppas och tror att han förstod hur mycket jag uppskattade det.. Men man är ju som man är, lovade att inte lägga mig i och det kunde jag hålla...? nej, var där några gånger med en slev och fixade.. Det var ingenting jag behöver göra men men jag tycker det är jättekul att laga mat, har lite taskig fantasi just nu så det blir ofta korv, köttbullar och köttfärssås..:-) Jag och Jimmy är lagomt less på det men Oliver äter som en häst och det är ju huvudsaken.

Imorgon är det motorcross som gäller för Oliver och Jimmy. Oliver kommer att vara helt superlycklig hela dagen, hoppas jag allafall och det hoppas nog Jimmy oxå..:-) Jag och Axel får besök av Malin och hennes lilla Noah så det blir en lugn dag för oss och det känns väldigt bra just nu..

Härliga dag!!

God morgon!!

Grabbarna sover och jag är vaken... Varför? Har varit vaken sen kl 06.15 för då vaknade Axel och ville ha mat sen låg han vaken och tittade och skrattade åt mig..:-) Känner mig faktiskt pigg, en kaffeslurk på det här så kommer det nog bli en kanondag. Solen skiner men det är inte så varmt, 9 grader.
 
Oliver har varit lite stökig inatt så jag kan tänka mig att Jimmy är ganska trött idag på jobbet. I morse när jag skulle gå in och väcka honom så fick jag helt enkelt slå liv i honom. Han hamnade i Olivers säng vid 02 för då var han klarvaken och ville så gärna att pappsen skulle sova med honom..

Idag hoppas jag att dom två små kan sova middag samtidigt så att jag oxå kan sova en stund.. Bara för att jag var upp tidigt så kommer det förmodligen inte att ske..

Kl är 07,35 och dom håller på att klipper gräset med en sån där trimmer utanför, är inte det lite väl tidigt??

Torsdag

Nu sover mina två grabbar och min tredje kommer snart hem från jobbet..:-) Oliver var så trött att han kom och sa "Oliever tjött, vill såja" och så gick han och la sig..
Den andra knallhatten ligger fortfarande och pratar hör jag nu.. Man har blivit lite bortskämd med att ha kvällarna för sig själv men nu när det finns två gossar så är det inte många kvällar det blir så. När Jimmy jobbar kväll så måste jag vänta tills Axel somnar innan jag kan gå in och sätta mig med Oliver tills han somnar vilket brukar ta 15-20 miinuter..

Är i och för sig mysigt på kvällarna när man kan sitta i soffan och läsa en bok eller titta på en film med Oliver när han ska varva ner till natten.. Men ibland känner jag att jag bara vill sitta och inte tänka på någonting...

Nä nu Gustavssons jänta måste vi ta tag i det där med viktnedgången!! Det går bara inte, Oliver tittade på min mage och tyckte synd om mig för jag hade ju gjort illa magen, "måste gå till dokton mamma"  han syftade på mina fina röda ränder..:-) Inte på värsta viset men dom finns ju där och tyvärr kan man ju inte ta bort dom men man skulle kunna ta bort allt daller..

Idag har vi haft besök av en från mammagruppen, hon har en son som är en månad äldre än Oliver och dom var nog lite blyga för varandra i början men sen lossnade det och dom lekte med bilarna och körde "mopet"

Nu ska jag gå och sätta mig i soffan och njuta av tystnaden..

Svettig dag idag...


De senaste dagarna har det varit fullt upp så jag har inte ens hunnit sätta mig vid datorn.. Nu när Jimmy jobbat så har den inte ens varit på och det händer inte många gånger..

Igår var vi upp till Orbaden och badade, Oliver gjorde sandslott och alla möjliga gubbar i sanden och badade förstås. Jag doppade tårna, skulle jag visa mig i bikini så skulle det antagligen bli tomt med folk på stranden. Ingen vacker syn..:-) Jag gjorde ju ett riktigt bra ryck där med vikten men sen har det gått stadigt uppåt på vågen skulle jag tro allafall, har inte vågat ställt mig på den men jag känner att det inte är bra..

Jimmy har som sagt jobbat mycket de senaste dagarna och då får man känna att man lever här hemma..:-) Ikväll har vi busat som bara den, Oliver har skrattat som en galning och skrikit "Olievej har jättekuuul" Han var ut på en promenad med mormor oxå och det var toppen, han älskar att sitta i sin vagn och kolla på allt och så fort man går in i en affär så ska han ut igen.. Vilket är bra för då får man inte chansen att handla och på så vis kanske man kan spara lite pengar..:-)

Tog ett varv på trehjulingen oxå på fm och han är en baddare på att cykla på sin "mopet" Man får inte säga trehjuling för honom då rättar han en och berättar att det heter faktiskt "mopet" Ikväll somnade han på 5 minuter med sin "Asel" under armen.
Han har fått en docka av faster som han har döpt till Asel, så klart och den pysslar han om precis som vi gör med Axel. Välling, blöjbyten, pussar och lek..:-)

Sockerkaka kan jag göra allafall..

Det är knepigt hur vissa dagar kan gå jättefort fast man inte har något speciellt att göra.. Den här dagen har vi bara varit inne och fixat, Oliver har varit ute på balkongen och blåst "blubbler" och händiga mamman skulle ge sig på att göra muffins.. Smakade inget vidare av dom, hade inget vaniljsocker och det stod att det skulle vara lite salt i så det gjorde jag och dom smakade nästan som scones, inte riktigt vad jag tänkt mig.. 

Sen skulle jag vara ännu roligare, jag tänkte ju ha lite grön glassyr på så jag började med att hälla vatten i en skål och sen vispade i florsocker men när hela det nya paketet var slut så var glassyren fortfarande som soppa.. Inte förstod jag att jag skulle ha lite, lite vatten men men nu vet jag det till nästa gång om jag ger mig på det igen..:-)  

Strålande glad kille


Världens finaste storebror.. Lockarna ligger i en plastpåse nu men det kommer mera hoppas jag..:-)


Han är så härlig!!!

 
Här är han nyklippt våra storkille.. Han blev genast så mycket äldre.


Midsommarfin..


Axel 3 månader..

Äntligen helg...

Fast egentligen så märker jag inte om det är helg eller vardag, dagarna ser ganska lika ut och Jimmy jobbar som sagt både dag, kväll, helg och ibland har han jour så det blir ingen skillnad det heller. ..

Tålamodet är inte det bästa när man är nyvaken.. Oliver kom in vid 07.30 och skrek att han vill ha saft så jag skynda mig upp för att få honom att vara tyst och förklara att man inte ska dricka saft det första man gör när man vaknar.. Men tro inte att han tog det på ett bra sätt, skrek ännu mer att han ville ha saft och då känner jag att tålamodet försvinner ännu fortare.. Man ber honom att vara tyst men icke, skriker snarare ännu mer..

Så det blev frukost istället och nu har han glömt att han villa saft..:-)

Man blir ju inte på bättre humör när man tittar ut och ser regn, regn och bara grått.. Idag har jag ingen aning om vad vi ska göra, man får inte direkt någon insiration att göra någonting heller.. Förr när man var i 17-18 års åldern så älskade jag de här dagarna för då kunde man ligga och kura under täcket hela dagen och tittta på film men det går ju inte så himla bra nuförtiden.. Då skulle Oliver bli galen..



Torsdagkväll..


Dagen har bjudit på det mesta..

Grin, Oliver förstår inte riktigt vad NEJ betyder.. Det kanske finns fler barn som inte vet vad det innebär.. "Nej du får inte cykla ut i vägen" (cyklar så klart mitt i vägen) "Nej du får inte mer saft nu du har redan druckit 3 glas" (Mer aft och lägger huvudet på sned) Nästan varje gång man säger nej så kommer det lite tårar och skrik.. Men det kanske blir bättre..:-)
Pussar, hur mycket som helst.
Mys i soffan, läst böcker och ttitat endast 30 min på TV under hela dagen (i morse)..!!!

Stod och fixade lunchen idag och hörde hur han började prata med någon på balkongen.. "Pojken leka bilar, spela boll?" Han fattade nog inte själv riktigt vem han pratade med men det var grannpojken som stod på balkongen ovanför som han så gärna ville leka med.. Tyvärr så jobbade Jimmy och Axel sov så vi kunde inte gå ut och leka och då blev det ju oxå lite ledsamt. Men då väntade hamburgare, spagetti och gröna ärtor på bordet så det gick snabbt över.. Härlig blandning, men Oliver åt hur mycket som helst..

Jimmy har kommit på att han ska göra en egen TV bänk, man undrar ju hur det blir.. Han är i och för sig ganska händig bara han vill.. hmmm..

I morgon tror jag att vi ska ta tag i alla dessa garderober som är fullpackade med det mesta.. Det ska sluta med att det ska vara tre högar, en som ska slängas, en som ska sparas och en med sånt man kan ge bort.. Spännande att se hur det slutar. Jag har försökt det många gånger med det slutar för det mesta med att det hamnar tillbaka in i skrubbarna. Tänker, de där 10 år gamla jeansen kan jag nog ha när jag gått ner typ 15 kg, men skulle inte tro det.. Den dagen vill jag nog köpa mig ett par nya jeans.. så släng skiten eller ge bort!!!

  


Tok...

Det är bra underbart att vakna när solen skiner för fullt, hoppas det håller i sig så att vi kan vara ute och leka idag.. Igår kväll var jag till Malin och hade trevligt, man behöver verkligen träffas ibland och prata skit..:-) Tacotallrik från Take off satt hur bra som helst..

I morse hörde jag Oliver vid 05.30, då skulle han kolla på Karlsson på taket men som tur var så kunde jag få honom att somna om och så klev vi upp vid 08 istället.. Axel sover än men med tanke på att Oliver inte kan prata utan att skrika så vaknar han nog snart..

Snacka om att fi fick ett tokryck igår kväll, kl 22.30 så kom vi på att vi skulle möblera om vardagsrummet..!!! Det blev jättebra, fick min vilja igenom till slut var inte riktigt överrens men det blev bra till slut.. När vi ändå höll på så tog vi köket oxå, vid 00 tänkte jag att nu måste jag krypa ner innan Jimmy kom på något mer tok.. Kändes riktigt bra när jag gick upp och såg allt nytt.. Man skulle väl alldeles ha haft lite pengar så att man kunde köpa lite nya saker men det får räcka med en ommöblering i nuläget..

Sköningen..

Oliver ville titta på "Pusse migg" han är ju för skön.. Han kan vända på ord och bokstäver så det blir bara tok. Det här fattade man ju att han ville titta på "Musse pigg" Men när han berättar att han städat sitt rum, vilket han inte gjort för det har ju oftast mammsen fixat så säger han "städat mittipitti um" fattar inte hur han får till det och det går så fort när han säger det så man hinner inte med..:-)

Onsdag...

Bara för att jag skrev att det var regn, regn och åter regn sist så blev det ju till slut två fina dagar.. En av dom spenderades hos en kompis och hennes dotter, bus och bad i pool..
Fredagen sov jag och pojkarna uppe i Orbaden.. Hur härligt som helst, morfar införskaffade en pool och det var helt perfekt. Kvällen bjöd på lite vin och god mat hos mamma, jag och Axel sov där medans Oliver sov hos morfar och Marianne..
Hade faktiskt lite ont i håret på morgonen när vi vaknade, sovmorgon till 10 och det var välbehövligt...:-)

Nu har jag börjat förstå vad krävande det kan vara att vara tvåbarnsmor.. Herreguud, tänk om man hade så att dom gjorde precis som man själv ville hela tiden va enkelt allt skulle vara.. Men mina grabbar tänker inte riktigt som mig, ingen av dom (tre)..
Det är full huggning hela dagarna, inte konstigt det inte blir något skrivet här.. När Axel sover då är Oliver vaken och dom få dagarna som Oliver sover då är Axel vaken, förutom just för tillfället..:-)

Axel växer så himla fort, han är ingen liten bebis längre.. Pratar och skrattar mest hela dagarna, grinar när han vill ha mat och är trött men så gör förmodligen alla barn.. Han reagerar väldigt på plötsliga ljud och det är ju inte tyst i detta hem längre stunder under en dag.. Surläppen kommer och det riktigt, precis som en surläpp ska se ut..:-) Han ser för ynklig ut..

Husplanerna går det sisådär med, har varit och kollat på 4 hus men inget superintressant.. Undra om vårat hus finns.. Känns som det alltid är något som man inte gillar och det är väl så det kanske är men har man händiga människor runt om sig som vi har kanske det ordnar sig ändå..:-)

Oliver är då en kille som vet vad han vill... Igårkväll var han och Jimmy ute och cyklade och när kl började närma sig 20 så sa Jimmy att dom skulle gå in men de planerna hade inte sonen.. Cyklade allt vad han hade bort mot parkeringen så Jimmy fick springa ikapp honom.. Efter en stund så var han tvungen att gå och och det kan jag tala om att hela Granberg hörde för vilka ljud som kan komma i från den lilla kroppen..

Kvällen ska spenderas hos Malin med mat och lite lugn och ro..:-) Oliver får vara hemma med pappsen medans Axel får följa med och lyssna på lite skvaller..

Regn, regn och åter regn...

Ni kan inte tänka er vad mycket snusk det finns i en kaffekokare... I morse så gjorde jag rent den med 1 dl ättika och 6 dl vatten, körde den med det och efter det 4 gånger med bara vatten... Fy tusan vad det kom ut skit.. Såg tipset på "Äntligen hemma" igår. Den där tanten som har tips om allt möjligt som rör städning, Man kan ju undrar hur rent och snyggt det är hemma hos henne..!!!

På dagens schema så står besök av min kusin som jag inte träffar allt för ofta.. Det är nästan pinsamt när man tänker på hur sällan man träffar sina släktingar..

Förhoppningsvis ska jag oxå hinna med och träffa en kompis som är hemma från ...köping, kommer inte riktigt ihåg vilken det är..:-) Usch vilken dålig koll jag har..


Tisdag...

Va dålig jag är på det här numera...

Det är för härligt att gå runt och lukta kräka, alltid när Axel har ätit och rapat så kommer det upp lite, nästan varje gång allafall.. Det borde jag lärt mig vid det här laget men ändå lägger jag honom mot mig så jag får nästan allt på mig.. Varför??? Ja det kan man undra, antagligen för att jag tycker att det är ohygligt roligt att tvätta..:-)

En annan sak som är härligt det är när man känner på måndag morgon att "Guuud vilken rolig vecka det här kommer att bli" Man har något planerat varje dag.. Leka, leka, leka, träffa kompisar, sova uppe i Orbaden, förhoppningsvis bada lite och massa annat kul....:-)

Husletande har stannat upp lite, det finns tyvärr inga hus som är intressanta.. Förhoppningsvis så kommer vårat drömhus snart.. Innan nästa sommar kan man ju bara hoppas på..



RSS 2.0