HUSÄGARE...


Helt galet.... Vi är husägare!!! 1,5 timme på banken sen drog vi till huset, kändes så himla bra när man klev innanför dörren. En mycket bra känsla, där kommer vi att trivas utmärkt. Oliver sprang runt som en galning och kollade alla rum och slåp. Han är nog lyckligast av alla, hann även med att provleka ute. Hoppade i snön och sprang ett varv runt huset.:-)

Det är svårt att förstå att man har ett alldeles eget hus..:-)

Skriver mer ikväll, nu måste jag gå och plocka lite..
 

Torsdagkväll..


Har varit fullt upp precis hela dagarna denna vecka. Oliver har varit hemma från dagis tis, ons och tors. Det har inte varit lugnt för det, tvärtom.. Har haft så mycket energi att han har klättrat på väggarna. Har hostat som en tok, men har varken haft feber eller varit hängig..
Trotsig till tusen, man blir nästan galen.. Gör absolut inte alls som man säger, bara tittar på en och gör precis det man alldeles nyss sagt åt honom att inte göra.. 

Idag har vi varit och hälsat på en kusin till mig som har en son som är lika gammal som Oliver. Dom går väl inte ihop sådär superbra men dom lär sig att dela med sig för vi är på dom som hökar. Om en av dom ska leka med en leksak så ska givetvis den andra oxå leka med just den leksaken..:-) Är för det mesta någon som börja grina. Vid lunchen satt som och pratade om livet tror jag för dom satt med armarna i kors och såg ut att var i en djupt samtal..:-) Trevligt att träffas allafall, barnen fick leka av sig och vi fick prata trots bla..

I morgon är en stor dag... Då ska vi på banken och skriva papper!!!!! Tänk vilken känsla när vi åker därifrån med nycklarna i handen. Kommer väl antagligen kännas som om man bryter sig in en någon annans hus. Häftigt!!!

Helgen ska Oliver spendera hos morfar och M, antagligen blir det massa bus och en del lördagsgodis. Axel ska vara hos mormor och mysa. Vi ska vara i huset och fixa, jag ska ta mig an sovrummen och Jimmy ska ta fram stora släggan och riva en vägg bla.. Ska bli hur kul som helst..:-) 

Måndagkväll.


Barnen sover, hemmet är städat och tvättberget har blivit lite mindre..:-) Dock inget mer packat, men börjar inse nu att det kanske inte är någon riktig panik eftersom vi har kvar lägenheten en månad efter att vi fått tillgång till huset. Inbillar mig att det går fort när vi väl sätter igång.. 

Oliver har varit på dagis idag, han sov jättebra natten som var, hostade nästan ingenting sen var det full rulle i morse.. På dagis hade det varit mindre bra, snuttetrasan och nappen var det som gällde.
Har lekt och busat här hemma idag, fast man har sett att han inte är riktigt hundra.. Ser hängig ut på ögonen och lite varm. Har faktiskt gått bra med hostmedicinen.. Det mesta går om man har glass hemma..:-)

Bandy och hosta


Ett litet problem har uppstått..

Oliver hostar ganska mycket så jag tänkte ge honom hostmedicin, vilket går utmärkt när Jimmy ska ge honom på natten men inte nu.. Han tokskriker och grinar.. Vill inte att han blir uppstressad för då blir det bara ännu värre. Ger jag honom ändå fast han absolut inte vill så slutar det väl med att han kräks eller nått. Han är så himla envis och så ynklig. "Mamma jag vill sova nu" snyftar han och så fort han ser eller känner sprutan så blir han hysterisk. Hmmmm, vad göra??

Jimmy är på bandy, såklart att det ska bli så här när han inte är hemma.. Bollnäs gick vidare och spelar nu final mot Edsbyn.. Sitter och kollar på liverapporteringen och är alldeles nervös. Bollnäs ledde med 2-0 men nu är det tydligen lika, vänder fort i bandy..:-)

Söndagkväll..


Det var ett tag sen som Oliver var förkyld, typ 4 veckor sen och det är väldigt lång tid för att vara honom.. Men nu tror jag det är på gång, hostar och snorar mest hela tiden. Får se hur natten blir, om han kan vara på dagis eller inte..

Har varit upp till morfar idag. Jimmy skulle fixa med datorn och vi skulle leka och äta lunch. Blev bara leka för det var strömavbrott under hela tiden vi var där så det blev varken datorfix eller lunch.. Trevligt ändå..:-) Oliver var ute och lekte, ut en tur med gräsklipparn såklart.. Men självklart är det en traktor och inte en gräsklippare..

Har varit full fart hela em, antagligen därför det blev extra jobbigt med hostan.. Hostmedicin ville han såklart inte ha, blev helt galen. Brukar gå hur bra som helst men nu såg han att jag hällde från den stora flaskan och i den är det Mollipect . Hör inte till favoriterna, annan "minns" går bra. Har köpt sån här Sana-Sol, gul, flytande vitaminbomb med smak av apelsin som han älskar. Va taskig och blandade i hostmedicin i den och det gick som smort..:-)

Här håller han på att lära Axel hur man bygger lego, han tycket dock det var roligast att riva..

Söndag..


Det gick över förväntan det här med att ställa tillbaka klockan.. Var inställd på att kliva upp vid 5 men vi sov till 8 så det blev alldeles perfekt.. Fick sova en timme extra och det kändes när vi klev upp vid 7..:-)

Igår kom TU, Malin och mamma på besök.. Fixade iordning en blåbärspaj och den blev faktiskt riktigt god, första gången jag gjorde en sån men det måste jag göra fler gånger.

Idag blir det Orbaden, Jimmy ska upp till Ljusdal för Bollnäs vann oväntat i gårkväll så dom gick vidare till semi. Får se om det blir en heldag för Jimmy där uppe, dom kanske gör en skräll och vinner mot Dynamo och spelar final..:-) Oliver ser verkligen fram emot att få ett par skridskor.
Igår var dom upp på Sävstaås och kollade lite på bandy och när dom skulle iväg så ville ju Oliver ha på sig sina skridskor. Blev alldeles förstörd när han insåg att han inte hade några. "Dom kommer ju tomten med" sa jag "Tomten komma nu..." sa han och tårarna rann ner för kinderna..

Han spelar bandy för fulla muggar här hemma.. "Kom då på machen"  Han spelar nämligen match på sitt rum med hjälmen på trekvart.. 

Lördag..


God morgon!!!

Hoppas på en bra dag idag..:-) Jimmy sover än, kom hem vid 4.15 i morse så han får sova en stund till annars är det väl han som blir styrig idag.. Det är cup uppe i Ljusdal och Bollnäs spelade nattmatch..

Igårkväll var vi på badhuset, Axel badade för första gången.. Var lite skeptisk i början men sen gick det hur bra som helst och han verkade verkligen gilla det.. Oliver lekte med mormor och ville inte kliva upp när det var dags. Var väldigt sugen på att köpa varma chips för att locka upp Oliver men som tur var så hade mormor med sin mandariner och det var mycket bättre. "Får man ta en till???" frågade Oliver när han redan ätit 2.. Bra att han gillar dom bättre än varma chips..:-)

Tänkte att barnen skulle sova länge i morse, blev lite senare än vanligt igår.. Men icke, 6.30 kom Oliver och skulle ha frukost. Är väl inte på värsta viset men det skulle varit härligt att sova liiite längre..

Nu är det mindre än 1 veckan tills vi får nycklarna.. Tjoho, kan inte fatta det än..
 
Idag blir det lekparken så att Oliver ska vara lugn och nöjd som möjligt hela dagen.. Känner att jag inte pallar med gnäll och stök idag. Mormor kommer ner och håller oss sällskap..

BVC


Nu sover gossarna så sött, efter mycket om och men..:-)

Vågar inte ens skriva hur mycket Axel väger men han hade gått upp bra om man säger så.. Han hade växt 4 cm och det var bra, då har det jämnat ut sig lite.. Ligger så klart över på normalkurvan, 2 streck över på vikten och 1 över på längden..:-)
Ser fram emot flytten för då blir det lite andra rutiner när det gäller Axel.. Han sover inne i sin säng på dagarna och då är han van att äta lite välling (60-70 ml) innan han somnar.. Han tar inte nappen, vilket vi måste försöka ändra på. Han kan ju inte äta så fort han vaknar, inbillar mig att det då skulle hjälpa mycket med en napp.:-) 

Så i huset ska han få sova ute i vagnen på altan. Han somnar fort om man går med honom och då kan jag rulla honom till sömns istället för att ge honom välling.. Låter som om jag gett honom alldeles för mycket mat men det är inte så farligt som det låter.. Det är det här att han är så van att få tillägg/ välling. Han förknippar sova med flaskan och får han inte den så blir det livat inne i sängen. Det är såklart jag som har gjort så att det är så här, så jag får skylla mig själv..

Torsdag..


Kallt som attan... Skrapa rutor och på med alla kläder på två vilddjur, då kommer man försent hur man än gör.. Var klar 07.30 och då körde vi Oliver till hans "jobb" först och sen Jimmy till sitt.. Tyckte att vi var ute i god tid men Jimmy kom allafall 10 min för sent..:-) Blir väl bättre med tiden kanske..

Vikt och mått, sammanlagt...

Vikten: -2 kg
Rumpmåttet: -2 cm
Midjemått: -2 cm

Är jättekul att det går neråt med vikten och måtten, har inte alls gjort stora förändringar. Tar jag några morgonpromenader i veckan så borde det bli ännu bättre resultat.. Kanske även göra lite situps och enklare övningen på kvällningen när det är tv..:-)

Idag ska jag och Axel på BVC, gruvar mig lite för att lägga honom på vågen.. Känns lite pinsamt på något vis, folk tror väl inte han gör annat än äter.. Men prinsen mår ju bra och det är det viktigaste..

På em kommer tjejerna och fikar, Erika ska dra till Norge och tjäna lite penningar så vi måste träffas innan..  

Onsdagkväll..


Orkar inte skriva så jag bjuder på lite bilder..:-)

Oliver sitter och sjunger för lillebror..


Allt Axel får i händerna ska in i munnen, hur illa det än smakar..


- Snälla, kan du inte busa med mig???


- Jag är ju mitt uppe i Bolibompa men jag kan väl visa mig en sväng.. Axel var ganska nöjd för det lilla han fick..:-)

Onsdag..


Axel var lite stökig igårkväll.. Vaknade och grina flera gånger innan han somnade riktigt vid 24. Tänk dom stackare som har kolikbarn, då skulle jag nog bryta ihop ganska fort. Så som sagt så ska jag absolut inte klaga..:-) 

Idag blir det till att bära ner alla kartonger till garaget för snart kommer man inte fram här hemma.. Kan nog inte packa mer, skulle vara om jag rensade ut mina kläder iofs.. Men det kan inte göras så länge Axel sover och det var ju synd för då måste jag sitta här och slösurfa hela fm..:-)

Vissa är så himla angelägna om att man ska kommentera när man är in och läser bloggar.. Visst är det kul att man får kommentarer men jag bloggar för att jag tycker att det är kul, det är för min skull.. 
Dom "hotar" med att lösenordsskydda sin blogg om dom inte får nått gehör.. Kan förstå dom som tjänar pengar på sin blogg, dom vill såklart att intresset ska vara på topp hela tiden.. 

Jag tycker att det är jättekul att läsa bloggar där personen i fråga skriver om hur vardagslivet ser ut.. Känns lite tråkigt att sitta och skriva men det är jättekul att ha kvar och kunna gå tillbaka och läsa vad man gjorde för ett halvår sen.. Vissa har såna krav på vad man ska skriva, måste vara himla jobbigt att tänka på det hela tiden.. "Hjälp vad ska folk tycka om jag skriver om hur min dag varit" Skit i det och skriv precis vad du vill!!!

  

Tisdagkväll..


Äntligen har det hänt lite på packningsfronten, sakta men säkert..:-) Nu ser det än j**ligar ut här hemma men snart så är det klart..

När det gäller Olivers sovrutiner på dagarna blir jag inte klok. Vet inte vad jag tycker är värst.:-)

Sover han på dagarna blir han så överaktiv så man blir galen. Säger jag "du får inte hoppa i sängen som vi fått låna av farmor och farfar" då säger han givitvis "Jo jag får" och så blir det tio resor värre..

Sover han inte så blir han så trött att det bara blir gnäll och grin hela em.. Vad göra????

Häromdagen så satt vi inne i hans rum och lekte och så frågade jag honom om han kunde sjunga något som dom sjungit på dagis.. Han satte igång och sjunga en sång om vädret och han var så duktig så tårarna kom på mig.. Det slog mig då att han blivit så himla stor, våran lilla kille..:-)

Idag sjöng han för farmor och farfar och då räknade han in sig själv "ett, åtta, nio, tio" och så satte han igång. Sen när han var klar så ställde han sig upp och bockade.. Då kan jag lova att jag hade svårt att hålla mig för skratt..

Axel i brorsans keps..:-)


Axel är en riktig sköning, han är nöjd för det mesta.. Är lite fundersam på nya människor och dom han inte träffar så ofta men det brukar lossna ganska fort..
Äter som en häst, kanske syns..:-) Sover hela nätterna och är vaken max 2,5 timme mellan sovningarna under dagen så han är ganska lätt att ha att göra med.

Måndag..


Det händer inte så mycket i våra liv nu och jag har ingen lust att sitta här och skriva.. Kommer när jag får tid och lust..:-)

Har träffat mormor och morfar i helgen.. Oliver kommer att trivas som fisken i vattnet när vi flyttar till hus, han kommer att vara ute hela dagarna. När vi var hos mamma så var han ute och spelade forboll men det var så himla kallt så jag tyckte att han kunde gå in och värma sig.. Det tyckte dock inte han så han satt i hallen och grinade, "vill inte vara inne, vill vara ute"

Nu ska jag springa ner i tvättstugan, skönt när vi får en egen tvättmaskin i huset.. På fredag är det 1 vecka kvar tills vi skriver på och får nycklarna..:-)

Fredag..


Det har aldrig varit något problem att lägga Axel på kvällarna, förrän nu... Det är precis som om han har ont i kroppen, spänner sig och kan inte slappna av.. När han var nyfödd så spratt han till lite då och då, spände sig. BVC sköterskan sa att det var för at han var så stark att han hade svårt att kontrollera musklerna. Undrar om det är det som spökar nu oxå.. Sen har han kanske ont i munnen..

Han somnade inte förrän 22 igår och han brukar somna vid 19.30.. Sov iofs till 7 så ska absolut inte klaga, men det är väldigt skönt att ha kvällarna för sig själv.. Man blir alldeles uppstressad när han grinar och är stökig för det är man inte van vid.. Är väl en fas han ska igenom..:-)



Vikt, vikt och åter vikt...


Tittade precis på "Du är vad du äter" såg i och för sig bara slutet men hon såg ut och må så bra.. Hon hade gått ner 14 kg på 8 veckor.. Hon var precis som mig, skräpmat, chips och läsk, ketchup och massa socker som inte syns.. Man ser att det är möjligt. Kanske inte så där snabbt och kanske inte med allt konstigt hon måste äta.. Små förändringar, det är så j**ligt att veta att det egentligen är så lätt..

Detta skulle hon följa och det ser inte så avanserat ut, eller???


* Dricka minst 2 liter vatten/dag

* Börja morgonen med en morgondrink

* Promenera minst 45 min varje morgon i raskt tempo

* Dricka grönt te eller örtte mellan målen

* Börja träna ordentligt

Inte konstigt att man tänker på sin vikt hela dagarna när det står i varje tidning man öppnar.. Stiger en nästan åt huvudet. Ska inte hålla på att skriva om hur jag äter, jag ska leva som vanligt och tänka lite mer på vad jag äter.. Ska heller inte skriva om att jag måste göra si och så. Blir bara besviken på mig själv när det inte blir som jag tänkt..

Hursomhelst så har vi haft en mindre bra dag idag.. Det blev ingen sovning för Oliver och det började märkas vid 16 och sen har det varit grin och bråk.. Axel har inte heller sovit som han brukar, sovit 30 minuter åt gången. Sammanligt har han nog inte sovit mer än 1,5 timme och det är alldeles för lite för honom.. Han är så lättväckt vissa dagar och detta var en av dom. Inte jättebra planerat när Oliver har haft en dag som denna..

Snart ska jag lägga mig och hoppas på att morgondagen blir bättre..:-)


Torsdag..


Ja det var inte en jättehäftig upplevelse att ställa sig på vågen i morse.. Hade väl inte räknat med att det skulle blivit det heller men hoppet är ju det sista som överger en..:-)

Vikten: -1 kg
Rumpmåttet: -1,5 cm
Midjemåttet: ingen förändring.:-(

Har väl inte varit så seriös som jag var dom första dagarna men jag är inne på att inte göra så stora förändringar. Sakta med säkert..:-)

Har sovit jättebra inatt, kanske för att man hört regnet utanför fönstret.. Tycker att det är ganska rogivande och det tror jag Axel oxå tycker för han har sovit som en stock.

Har kommit fram till att vi ska leja bort tapetseringen i hall, vardagsrum och kök.. Känns som en stor sten föll bort, nu kan vi konsentrera oss på sovrummen och golvet.. Packningen har fortfarande inte kommit igång men jag vet inte riktigt vad jag kan packa ner.. Har en månad på oss när vi fått tillgång till huset så då blir det nog fart..

Skitväder..... Hatar när det regnar. Få se vad vi ska hitta på idag, tycker inte om dagar då det inte händer något.. Det går så otroligt sakta då. Oliver vaknade ganska tidigt i morse så han kanske ska sova en stund när han kommer hem, skulle tro att han inte har dom planerna men men...:-)

Onsdagkväll..


Nu måste jag vänta en hel vecka på Grey´s anatomy, vilken underbar serie..

Nu ska jag titta på en som vill bli världens fetast kvinna.. Tänk att ha det målet, bara vräka i sig allt onyttigt.. Aldrig behöva tänka på vad hon äter, det är ju bara underbart att gå upp i vikt..

Appropå vikt så ska jag ställa mig på vågen i morgon och det ser jag inte direkt fram emot.. Ikväll kan jag få känna mig jättesmal iallafall...:-)

Onsdag i lekparken..


Har varit till en ny lekpark med Tette och Malin, alltid lika roligt med nya saker.. Fick muta Oliver med en glass så vi kunde åka hem..:-)

En dag i lekparken...

Va, pratar du med mig...?? Nej jag tänker inte lägga mig i lövhögen så du kan knäppa en fin höstbild..:-)


Till och med löv kan vara hur roligt som helst..


En liten powernap..


Axel var ganska nöjd fast han bara kunde sitta i vagnen.. 

Tisdagkväll


Jag var inte den enda som inte visste det där med svenska på facebook..:-) Man går in på kontoinställningar och väljer språk..

Idag har Tette och Hampus varit här och ätit lunch, blev en sallad från Statiol.. Snabbt och ganska nyttigt.:-) Sen när grabbarna sovit en stund gick vi till lekparken en sväng.. Oliver hade sina vindbyxor på sig och himmel va fort det gick i rutchkanan. Ingen av oss va med så han flög och landade på ryggen, "Ojdå" sa han och såg alldeles förvånad ut. Var hem en sväng till Farmor och Farfar oxå och Oliver satt nog nästan en timme i knä på farfar och kollade på cross på Youtube. "Sån vill jag ha faffar, en blå" undrar om farfar vet vad han gett sig in på..:-)

Haft en jättebra kväll, Oliver har lekt med Axel och han bara skrattar när Oliver tokar sig..

Oliver har gått och dragit sig i blöjan hela kvällen men inte sagt något och den var inte blö så jag har inte tänkte så mycket på det.. När det blev dags för att borsta tänderna och byta blöjan såg jag vad problemet var.. Det låg ett löv i blöjan, inte konstigt att det har varit något som stört honom..:-) Han gapskrattade när han såg det.


Tisdag..


Axel har de senaste nätterna vaknat mitt i natten och varit jättepigg.. I natt vaknade jag vid 03.45 av att Axel låg och prata i sin säng.. Han lät jätteglad den lilla rackarn.. Jag var skittrött som vanligt och ville inte alls kliva upp men hade inte mycket till val. Välling och så somnade han om efter en timme..!!! Vid 6 kom Oliver och kröp ner under täcket, hur mysigt som helst.

Har äntligen kommit underfund om hur facebook fungerar. Har varit så emot det för allt har ju varit på engelska och det är inte jag så haj på. Men man kunde ju ändra till svenska så nu är det riktigt kul.:-) Säkert den sista som fick reda på det..

Måndagkväll.


Idag har det varit en kanondag.. Pojkarna har varit på strålande humör, det tycker vi om..:-) Malin och Erika kom på besök på em och det är alltid lika trevligt.

Fick reda på idag att vi inte får våran lägenhet uthyrd tidigare så tyvärr blir det inga extra pengar.. Men samtidigt hade vi inte räknat med det, alltid trevligt att få lite pengar man inte räknat med iofs men men. Speciellt när man ska flytta, det är ju inte lite kosing man ska ut med.. Ingen framgång på packning heller, fasiken om jag kunde ta mig i kragen.

Pratade med banken idag och det går åt rätt håll med räntorna. Nu är bara frågan om man ska ha is i magen och vänta med att binda eller om man ska binda och veta precis vad man betalar i månaden, hmmm..

Nu väntar sängen.. God natt!!!

Måndag..


Det går väl inte så superbra med morgonpromenaderna.. Jimmy drog iväg till jobbet i morse med vagnen bak i bilen och det blir lite knepigt om Axel ska sova i Olivers vagn..:-) Men får ta en sväng på em.

Har precis köpt en vinterjacka med täckbyxor till Oliver på Tradera för 50 kr, det blev inte mer än frakten som var 55 kr..:-) Väldigt bra köp (förhoppningsvis)  nu slipper jag köpa nytt för flera hundra.. Perfekt att ha på dagis, blir ju allafall slitet när han ska vara ute och röja där..

Axel fick för sig att han inte skulle sova mer när kl var 04.30 så då låg han vaken över en timme och pratade med väggen.. Det är då jag är som tröttast och jag vet inte hur många gånger jag gick upp och vände honom tillbaka på rygg.  

Nu är det allvar när det gäller packning, har bara inte kommit på vad jag ska kunna packa ner.. Får ta mig en funderare och göra ett ryck. Diskningen gick åt pipan på en gång. Jimmy skulle diska när han kom hem men jag kan inte vänta på honom, det kryper i mig.. Så jag tog en plastpåse på handen och fixade undan den..:-) Det är lite bökigt att diska med vänster hand men det gick.. Nu är jag tillfreds, ska bara plocka ihop på Olivers rum så är dagen räddad. Man blir lite skadad när man går hemma och är mammaledig. Det plockas hela dagarna och jag får panik om det är stökigt och plockar man inte så blir det kaos på kvällen..:-) Så är det med det!!!

Söndag..


Det blev ingen morgonpromenad i morse, blev akuten istället...
Tänkte jag skulle diska innan jag gick ut, vi sov så länge och Axel var piggelin.. Har haft ett glas som varit lite trasigt uppe på kanten men som aldrig blivit kastat. Det låg i diskhon och det  jag hade inte en tanke på utan diskade på. Självklart så gick det sönder och jag skar mig ganske mycket på lillfingret.. Skrek till Jimmy, Axel satt i gåstolen och såg ut som ett frågetecken.
Är så himla känslig för skärsår så jag höll på att svimma så jag satte mig på golvet med handen under rinnande vatten och vågade inte titta.:-) Jag som är uska och vill bli sjuksyrra, hur ska det gå... Oliver kom fram och frågade om han skulle blåsa och om jag ville ha plåster, gókillen.
Ganska löjligt att åka in men känns bra att dom lappade ihop det med tejp annars kanske det blivit jättefult när det läkt ihop.. När jag stod och väntade på akuten kom det in en man som skurit sig ganska rejält på armen och då funderade jag på varför jag egentligen var där men men..:-)
Har fått ett litet förband som ska sitta på en vecka, vilket innebär att jag inte kan diska.. Måste jag så kanske det går men jag kör på det så länge det går..:-)

Axel har fått sin första tand, men han är inte så sugen på att visa den. Man får vara snabb om man ska se en skymt av den..

Annars idag så har vi varit upp till Orbaden och hälsat på.. Har inte hänt så mycket annat..

Lördagkväll..


Har nu tittat på fotboll och jag blir inte klok... Nästan bättre för hjärtat om dom är skitdåliga så man slipper sitta och vara nervös och hoppas på att dom ska vinna.. Sverige spelade bra, kan inte förstå att Lagerbäck inte gör några byten när vissa är så trött att dom går på knäna men men..:-)

Oliver kan verkligen testa ens tålamod.. Han ställer alltid en motfråga när han frågar något.

- Får jag en glass? svarar man ja så säger han alltid "Får jag???" "
- Sover Axel? Gör han?
- Är det min penna?? Ja det är din penna. Är det? Är det min penna?

Man kan bli galen och ibland så testar jag honom och säger tex - Nej Axel sover inte, han sitter i stolen.. Gör han????? Fast han ser att stolen är tom. Så kan han hålla på i evigheter.. Tänk att en sån liten och gó kille kan vara så envis och vrångstyrig.. Det pendlar så fort mellan gulligull och trotsfasoner så man hinner knappt med. 

Har lyxat till det med tacos och lite chips ikväll eftersom det är lördag.. I morgon är det morgonpromenad och nyttig mat som gäller.. Måste köpa hem lite juice så jag kan göra lite goda smootihes till frukost. Längtar faktiskt till på torsdag när jag ska väga mig igen. Får se om jag vågar lägga ut resultatet..:-)

Har även tagit ett väldigt moget beslut ikväll..:-) Har varit väldigt inne på att köpa en Me&I jacka i plych till Oliver på Tradera men har nu lagt ner när det kom över mitt maxbud.. Ny kostar den 350 kr och den är nu uppe i 175kr + frakt och kommer säkert att gå för mer...  Hade ju som mål att inte köpa något som kostade mer än frakten..:-) (beror väl lite på vad det är iofs)

snus...


Jag och Jimmy har för övrigt slutat att snusa... Kanske är det som gör att man är på så strålande humör.. Spännande att se hur kvällen blir.. Jimmy som snusat i 14 år..:-)

Lördag..


Idag är det en sån här dag då allt går åt h***** Tålamodet är lika med noll och Oliver har så mycket energi att han går på väggarna snart..
Nu sover dom båda två och jag NJUTER!!!!

Morgonpromenad igår på ca 1 timme. Satt sen i solen och väntade på att Axel skulle vakna, Hur härligt som helst..

Har gått himla bra med maten, mycket grönsaker och skippar sås och dyligt.. Ska nog inte göra så stora förändringar, det är ju då man tröttnar och skiter i det i stället.. Igår gjorde jag något gott och väldigt enkelt..

Blandade ihop qinoa och röda linser, stekte kyckling och till det avokado och broocoli.. Kryddar man kycklingen ganska mycket så blir det superbra blandning..:-) Nyttig dessutom..

Igårkväll blev det kräftstjärtar och frukt..  

Torsdagkväll..


Det blev ingen promenad som vi planerat idag, har öst ner nästan hela dagen..
Har faktiskt redan hjälpt lite att jag la ut vikt och mått ..:-) Var himla sugen på att fixa lite kvällsfika när Oliver åt men tänkte lite längre och tog ett äpple istället. Oliver åt glass och jag hoppade över.. Jag vill ju gärna kunna dra bort nån cm och något kilo om en vecka och då kan jag ju inte hålla på som förr.. Positivt!!!!

Västen som jag köpte till Oliver för 30 kr igår kom idag..:-) Snabba ryck, den var helt perfekt.. Får hoppas att det blir lite fina höstdagar framöver så att den kommer till nytta..

Nu j**lar ska det bort:-)


Ojojoj vad har jag gett mig in på... Hursomhelst så ska det göras och varför inte lägga ut det här på bloggen så jag måste bevisa för er att jag kan gå ner i vikt..:-)

Vikt: 60+90-30+3+6-50+1...:-) (kändes lite bättre att skriva så här, haha)
Rumpmått: 110 cm!!!!
Midjemått: 105!!!!

Nu ska det kämpas. Ska ev ut på annandagen och då ska det vara bättre siffror..

Axel har sovit hela natten och Oliver lika så, han kom in och la sig med mig vi 05.45 så sov vi vidare till 7. Det är ju inte jättetrevligt väder ute men Oliver tyckte att det var jättekul att gå till dagis med paraply och hoppa i vattenpölarna så att jag blev dyngsur..:-)

Onsdagkväll..


Dagen har varit väldigt bra, lugn och behaglig..:-) Ute och lekt i lekparken och varit till farmor och fått bullar. Oliver fick en Blixten ryggsäck av gammel mormor Sonja som har suttit på nästan hela em.. Malin kom hit på em och åt spagetti och köttfärssås. Har även visat lägenheten till ett par som ville flytta in så fort som möjligt. Vilket innebär att vi bor i huset om  precis en månad, om allt går som det ska..:-)

Axel har börjat att ställa sig på alla fyra ganska ofta så han kanske kryper snart..:-) Han ser ju lycklig ut också, så han längtar nog oxå till han kan busa med brorsan på riktigt..


Oliver i lekparken. Ville få honom att sitta stilla så jag kunde knäppa fina höst kort men det var inte han så sugen på. Ville mest bara leka..

Tradera


Nu har jag köpt min första sak på Tradera..:-) En brun, helt ny täckväst till Oliver för 30 kr. Precis vad jag har letat efter, perfekt!!!

Härliga Onsdag..


En gång ingen gång, två gånger en vana.. Visst är det väl så, isåfall betyder det att Axel har börjat sova hela nätterna.. Tackar och tar emot..

Har ingen lust att göra någonting.. Tänk om man bara kunde vakna en dag och så var alla 20 kg övervikt borta.. Känner mig bara tjock och ful nu för tiden.. Låg och funderade i gårkväll och kom fram till att jag ska lägga ut vikt, mått på mage och rumpa här på bloggen.. Hoppar över bilden.:-)

I morgon kommer det... Nu får det vara nog!!!

Hemska saker..

Jag tycker absolut ni ska skriva på här...


Tisdagkväll.


Lite knepigt och jobbigt läge vi har hamnat i med Oliver.. Det beror väl på vad man jämför med iofs..:-)
Han kliver upp vid 7 och går på dagis, kommer hem och äter och sen är det leka som gäller.. Han är inte ett dugg trött, känns inte så kul att lägga honom när han är hur pigg som helst. Man blir oftast på dåligt humör när han ligger och sparkas och blir förbannad för att han inte vill sova, .. Men tyvärr blir det så att om han inte sover middag så är han skittrött vid 16-16.30 och har man otur så blir det en mindre rolig em/kväll.. Det är ju inte så himla lämpligt att han sover vid den tiden heller för då är han väl vaken halva natten.. Hmmm.

Det här Tradera ska man hålla sig undan, man blir ju knäpp.. Man måste bara in och kolla lite snabbt om det finns något som är bra att ha.. och det gör det såklart men jag har kunnat behärska mig än så länge..

Tisdag..


Axel sov hela natten inatt, somnade vid 20 och sov till 06.40. Jag ska aldrig mer klaga.. Det är så underbart att vakna den tiden och känna sig pigg. Är lite styrigt att lägga honom nu om kvällarna, tror att det är tänderna som spökar. Han tar trasan och biter allt vad han har i den och gnussar. Hjälper alvedon mot sånt???

Igår kväll kom jag av en "slump" i på Tradera och det kan jag säga var inte bra. Jimmy om någon blev lite nervös. Jag har hela tiden struntat i att engagera mig i den sida för att inte fastna i Traderaträsket och nu verkar det som om jag har gjort det..:-) Hittade en jättefin väst åt Oliver för 10 kr och en jacka till Plychbyxorna jag köpte till honom från me&I för 30 kr.. Nu är det bara att vänta och se, usch, får ångest när jag tänker på det.. Men har som mål att inte köpa något som kostar mer än frakten. Får se hur det går..:-)

Idag blir det en tripp till Tette, utan barn!!!
  

Måndag


Då har det äntligen hänt lite på packningsfronten. Fem lådor med köksgrejer, men det känns inte som om det minskat något.. Sånt här som man aldrig använder men nu är det allafall två tomma skåp..:-) I morgon ska jag nog ta tag i sängkläder och dyligt.

Dagen har gått himla fort. Köpte majsbågar till Axel och det blev en favorit på en gång kan jag lova. Hade lite styrigt att få in dom i munnen men det är tur han har en händig storebror som styrde..

Oliver har lekt med en banankartong hela em, det har varit hans motorcykel. Axel har jagat honom i gåstolen och till slut tröttnade Oliver och sa "Va bråkig du är Axel" Men det lyssnade inte Axel på utan fortsatte att jaga.:-) Dom kommer nog att leka hur bra som helst när Axel blir lite större.

I morgon ska vi gå ut och knäppa lite fina höstbilder, det är bara att hoppas på att det blir lika fint väder som idag..

Söndag...


Skulle kunna vara bakis idag men det är jag som tur var inte.. För det första är det inte värt det. Vara dålig en dag när man har två grabbar hemma som ska aktiveras hela dagen, är inte att rekomendera.. För det andra är det inte så himla lämpligt att bli full när man har en liten Axel med sig på tjejmiddag..:-)
Var som sagt till Tette och åt middag igårkväll, 5 tjejer, 4 smågrabbar alla under 8 månader och 1 liten parvel som kommer ut i Mars...:-) Jättetrevligt. Blev lite stressigt innan vi skulle gå vidare till en annan kompis som hade lite partaj. Alla grabbarna blev jättetrött så det var lite livat innan alla somnade i sina vagnar.:-)

Fick allafall ett glas vin på andra stället och himmel va gott det var. Skulle lätt kunna dricka en hel flaska, jag tror vi var fler som kände likadant. Men det får bli en annan gång. Något att se fram emot.

Idag är jag i fixartaget, skulle alldeles ha passat på att packa lite men det är ju inte lätt när man har Oliver runt sig hela tiden. Han plockar upp allt man packat ner, får göra ett litet ryck i morgon när ha är på dagis.

Har gjort lite mat till Axel som jag ska frysa ner. Kokat potatis och morötter, kyckling som jag kokat i basilika och oregano. Problemet blir att få till kycklingen så det inte blir massa bitar för det gillar han inte.. Han har fått kläm på hur man gör nu när han äter. När Jimmy och mormor matar honom så gapar han så stort och fint men när jag kommer med skeden så stänger han munnen så det mesta kommer utanför. Vad gör jag för fel??? Det tar sån tid när jag ska ge honom mat så han hinner tröttna..

Fredagkväll.


Finns det något som är så gosigt och härligt som nybadade ungar??? Icke! Nu sover dom allafall och det känns himla skönt.. Dom kan vara bra styriga våra pojkar..:-)

Läste en bok som heter "Trotsboken" där det står om hur olika trotsåldrar kan se ut.. 2-3 åringar:

- Det är mycket "kan själv" Det kan ta väldigt lång tid för Oliver att ta på sig en tröja men man får inte hjälpa honom för "Oliever kan själv" Sen står man där i hallen och känner svettpärlorna komma i pannan.

- Göra samma sak om och om igen.. Gå upp och ner för en trappa 45 gånger eller hoppa ner från sängen lika många gånger är för närvarande en favoritsysselsättning.

- Tala om för en vad man ska göra är också populärt. "Du ska sitta där" "du ska ha den bilen" osv.

- Trotsig mot föräldrarna Oliver är oftast som ett litet ljus när jag och Jimmy inte är med. Han vet precis hur han ska göra för att reta upp oss..:-)

Pratade med BVC sköterskan om att det känns som om man bara skriker vissa dagar och det är tydligen som det ska vara i den här åldern. Säkert inte så med alla. Man ska inte ha dåligt samvete om man blir tvungen att ta in honom på rummet. Om han tex står och tokskriker för att han inte får som han vill eller slåss får han gå in på rummet om han inte slutar. Det knepiga är att han kommer ut efter en stund och säger förlåt med sen tar det inte en minut ens så gör han om samma sak igen.. Man tycker liksom att han ska lära sig att det är skittråkigt att få gå in till sitt rum ensam, för det tycker han verkligen..
Nåja, det är något man ska genom så det är väl bara att gilla läget..:-)

Nu ska jag gå och titta på "Mamma Mia"

Fredag


Nu är det på väg att bli sjukstuga här hemma igen. Jimmy är dålig och Axel är snorig. Få se hur länge jag och Oliver klarar oss..:-)
Igår var pappa och M här och fikade så jag fick ett ypperligt tillfälle att göra Tittis supergoda äppelpaj.:-) Annars så var dagen lugn. Som alla andra dagar så hände det inget speciellt..

När det ska till och packas så går allt ur en och man har inte alls lust. Igår sa vi att vi skulle börja packa lite men idag känns det som man bara vill sitta och slöa. Fortsätter det såhär så blir det ingenting gjort.

I morgon ska jag och ev Axel iväg på tjejkväll, om han bara visste hur mycket skvaller han får reda på då..:-) Ska fixa lite mat, det är massa småkillar med så det blir inget vin. Det får vi ta en annan gång när dom får vara hemma med papporna..

Idag blir det nog inte mycket gjort, kanske skulle ta en sväng ner till tvättstugan. I huset ska jag ställa in tvättkorgen i en skrubb så den inte framkallar ångest varje gång jag ser den..

Torsdag..


Grått och tråkigt.. man kan inte bli annat än skitless.. Spöregn, uppehåll, spöregn, uppehåll när ska detta sluta och låta solen komma fram istället???
Händer inte så mycket om dagarna nu när det är tråkväder ute. Kan inte vara ute och leka, dagarna går ju betydligt mycket fortare om man har något att göra.
Igår var jag och Axel en sväng till Tette, mycket trevligt.. Prata strunt och åt hemmagjorda hamburgare.:-) Det går sisådär med viktnedgången. Eller rättare sagt så går det skitdåligt. Ska inte börja älta om detta för det blir allafall inte som man tänkt sig..
En tjej vars blogg jag följer kom på en bra idé om hur man ev lättare går ner i vikt. Man ska helt enkelt lägga ut en bild på hur man ser ut nu och även avslöja midjemått, vikt och allt sånt som är pinsamt. Göra någon slags mat och motionsdagbok. Tål och funderas på, vågar jag verkligen det. Men då kanske det är lättare att lyckas, lättare att se resultat..

Onsdag..


Idag fick jag sovmorgon. Vaknade kl 8.15 och då var Axel redan påklädd och klar och det vankade kaffe och Ljusnan i köket..:-) Underbar start på dagen.
Axel sov från 19.30 till 05.30, fick välling och sen sov han vidare så jag har sovit som en stock..

Börjar närma sig flytt nu, bara 4 veckor kvar på fredag. Har inte börjat att packa något än men måste nog börja snart om det inte ska bli panik sista dagarna. Himla skönt när det mesta är klart, det finns många skrubbar och skåp som kan packas ner.. Ska även rensas ur en massa skräp, gjorde det i och för sig när vi flyttade hit men vi har säkert samlat på oss ännu mer nu.

Jimmy är väldigt laddad för att riva och snickra, bäst jag är med så han inte kommer på något spontant som ska rivas. Det blir allafall tapetsering i hall/vardagsrum, köket och vårat sovrum. Målning i pojkarnas rum och nytt golv i h/v och kök.. Ser framför mig hur bra det blir. Vilken skillnad det kommer at bli, nu är det heltäckningsmatta och skittråkiga tapeter. Måste komma ihåg att knäppa före och efter bilder..:-)

Idag ska jag och Axel till Tette och hälsa på, äta lite lunch och prata strunt, kan tänka mig att det blir mycket bebisprat. Jimmy är och klipper sig nu och det är andra gången på typ 10 år så han var lite nervös när han åkte. Han brukar ta trimmern men nu har han rabatt på den där nya salongen bara för män så då förbjöd jag honom att ta fram trimmern..  

RSS 2.0