Lördag..


Här hemma är det sjukstuga igen men den här gången är de "bara" förkylningar som ställer till det.. Oliver och Axel nyser ikapp och hostar om vartannat, snor överallt..:-) Jag snorar och känner mig allmänt hängig..

Jag ska absolut inte klaga för vi har inte varit förkylda sen November och det måste vara rekord.. Har gett Oliver Sana-sol varje dag och jag inbillar mig att den hjälper.. Superbra vitaminer med apelsinsmak, han vill ha hela tiden..

Idag var vi ner på stan en sväng på fm.. Oliver sprang för sig själv, brukar alltid ha vagn till honom. Han kan han få för sig att dra iväg, känns bra att veta vart man har honom..:-) Det gick faktiskt jättebra, det går åt rätt håll.. När vi är och handlar kan han verkligen få sina härliga utbrott när han bara ska ha och ha.. Ikväll tog jag med honom på Hemköp och då fick han gå med en egen liten kundvagn och det tyckte han va jättekul. Drog inte iväg på egna äventyr.. Som sagt, det går åt rätt håll..:-)

Har även varit ute och skottat undan all snö på altanen så att jag kan sitta där och sola i morgon..:-) Oliver har hoppat i alla härliga snödrivor.. Kan verkligen inte klaga på den här vintern, nu borde det förslagsvis bli en lika härlig sommar..  

Jättestort GRATTIS till min älskade vän Erica som fått en liten Signe.. Det behövs verkligen en liten tjej som kan styra upp bland alla grabbar.. Längtar tills vi får träffa er..:-)


Tisdag..


Idag har jag, Axel, Oliver, Tette och Hampus varit upp till Vallsta och hälsat på vår gamla dagmamma.. Tant Ulla och Pappa Kaj.. Jättekul, man har ett speciellt band till dom. Jag, Tette och Brunzell har varit där sen vi var 1 år till att vi började skolan.. Man har mycket minnen och det var en hel del bilder som vi kollade på.. Önskade att jag hade lite bilder att bjuda på men det kanske kan fixas..:-)

Tette, jag och Brunzell är ute och åker spark våren 83

Grabbarna leker med Tant Ulla, kan lova att det finns mycket roligt att leka med där hemma..:-)


Lite bilder från fredagen när Oliver kompisar var här och lekte..:-)

Korv med bröd går alltid ner...



Ett blivande par kanske... Ester och Oliver tar en dans..:-)


Oliver i en mössa som Morfar hade när han var liten..


Måndag


Ja då sitter man här och internet fungerar igen.. Liten kort sammanfattning av vad som hänt sen sist..:-)

Fredag
Vaknade vid 7 och började gruva mig för trippen till hemköp med båda grabbarna.. Inte så mycket att gruva sig för men det var första gången jag var iväg med båda två. Oliver är som han är ibland på affärn och då kan det bli lite körigt.. Men det gick alldeles strålande och efter det bar det iväg till Tette för att ge henne lite kosing.. Ska nämligen åka på kryssning, grabbarna ska vara hos morfar och M och det kommer att bli toppen..:-)
Vid 11 kom mammorna från föräldragruppen hit med sina små troll. Barnen busade och lekte, sen blev det korv med bröd till lunch som dom åt inne på Olivers rum och det gick faktiskt jättebra.. Tror dom fick i sig 3 korvar var..:-) Mätta och belåtna lekte dom vidare en stund.. När dom åkt hem så somnade Oliver som en stock.. Sen var det lite fredagsmy med götta..:-)

Lördag & Söndag
Det hände inte så mycket i helgen. Jimmy och Oliver har varit ute och lekt, tittat på schlager och haft mysigt..

Idag, Måndag
Oliver har varit på dagis och busat och jag och Axel Har spenderat halva dagen hos Tette.. Liten promenad och mycket kaffe..:-)
När vi kom hem blev det lite makaroner och pastasås.. Axel älskar "riktig" mat, man ser hur han njuter och allt ska in i munnen. Vid 15.30 hämtade vi upp Tant Erika och åkte iväg till badhuset i Alfta.. Alledeles perfekt barnbassäng, till och med Axel verkade tycka att det var mysig att bada. Annars har han varit så rädd och kramat mig och vägrat att släppa taget med det gick så bra..
Måste tigga några bilder av Erika för jag glömde såklart kameran..

I morgon ska jag och Tette åka upp till våran gamla dagmamma.. Det ska bli jättekul, har sagt det ett tag nu att vi ska dit och hälsa på men det har inte blivit av..

Jimmy kom nyss och bråka om att jag måste rensa ur några kassar, han håller nämligen på att rensa garaget.. Halvsur gick jag dit och glad är jag för det för i dom låg alla kläder i strl 80-86 som jag sparat från Oliver.. Pyjamas, jeans, koftor och massa T-shirts.. Perfekt...:-)

Oliver har tittat på skidskytte..:-) Tar sopen och stoppar innanför tröjan och låtsas åka skidor sen lägger han sig på golvet och siktar..


 

Torsdagkväll..


Nu sitter man här i soffan och slöar igen.. Dagen har varit superbra..:-) Dom hade Lilla Granbergsloppet på dagis idag och i morse lät det på Oliver som han skulle åka jättefort på sina Edsbyskidor..:-)  Men när det väl var dags så skulle inte han åka skidor, han ville bara fika..

Hämtade honom vid 13 och då blev det lite mellanmål och sen gick vi ut och lekte.. Var ute nästen 2 timmar.. Vi fixade ett snöhus. Kök, vardagsrum, toa och sovrum finns det med vägar mellan.. Jättekul, jag tyckte det var minst lika roligt som Oliver..  

Här står han i "köket" och fixar pannkakor..:-)



Hur härligt som helst i solen..


En bild på vårt lilla hus...:-)


Det går framåt med planerna för utbyggnad.. Det blir förhoppningsvis superbra.. Vi ska bygga ut hallen, om det går enligt planen.. Det känns jättespännande.:-)



Torsdag..


Nu är allt som vanligt.. Oliver är på dagis och busar, superlycklig i morse när han skulle iväg.. Dom skulle åka skidor idag och dom hade han under armen när han åkte..:-)

Har dammsugit och plockat så nu kan jag sitta i soffan med gott samvete..:-)

Den där förbaskade tvättmaskin ska jag ta och kasta ut snart.. Gammal toppmatat elände. Den hakar upp sig så man får gå och dra fram den mest hela tiden, kan stå och spola vatten hur länge som helst sen när den centrefugerar får man lägga sig på den annars hoppar den och dundrar.. Har man tur så har den tvättat rent annars så är det bara att stara om den och samma sak igen..

Nu är det skidskytte som gäller och en kopp kaffe..:-)

Onsdag..


Jag kan inte förstå hur föräldrar till fler än 2 barn får ihop allt.. Brukar titta på "Familjen Annorlunda" 8 och 10 barn.. Jag har fullt upp med två..
Idag har vi varit till Orbaden och lekt.. Helt företag innan allt var inne i bilen, 2 ungar, en snowracer, en pulka och en vagn och en stor väska.. Tänk om man hade fler barn, ännu mer saker..
Hursomhelst så kom vi väg.. "Mamma, är allt med??" frågade Oliver.. Då satt han bak med hjälmen och skidglasögon på sig redo att åka snowracer med morfar.. Efter ett tag så somnade båda och Oliver "tappade" huvudet, det såg extra tungt ut med hjälmen på huvudet..:-) 

När vi väl kom upp vägrade han gå in, han skulle åka i backen på en gång.. Finns en jättebacke på campingen i Orbaden och morfar fick slita hårt för Oliver ville åka hela tiden..:-) Fanns även en rutchkana nere på stranden som dom va tvungen att åka.. Tur att inte jag var med för då har jag säkert sagt ifrån, blir så nervös.:-) Han åkte flera gånger och sista gången fick han för sig att han skulle gå uppför kanan och det gick inte så himla bra.. Dök på näsan och började blöda näsblod, blev lite ledsen men det gick över ganska snabbt..

Mat och lek tills vi åkte hem vid 18.. Väldigt bra dag..:-) 

I morgon ska Oliver på dagis, vilket han inte varit på länge.. Skönt att slappna av lite, ska inte göra någonting.. Titta på skidskytte och dricka kaffe..:-)

Tisdag..


Nu tror jag att jag vågar hoppas på att den där förbaskade magsjukan är väck... Oliver var lite klen igår men det var för att han inte ätit på länge.. Piggnade på sig när Jimmy kom hem och idag när han vaknade var han sitt vanliga jag.. På gott och ont...:-)
 Alex har varit pigg nu i några dagar så han är det full fart på.. Han jagar Oliver och är superlycklig att han orkar leka med honom..
Han har blivit ganska duktig på att äta själv, beror i och för sig på vad det är men oftast går ingenting till spillo för mat är ju det bästa som finns.:-) Idag blev det först lite ravioli och sen även lite pyttipanna och kan lova att det syntes under honom att han ätit..
Har varit på BVC men Axel och det märkets på vågen att han haft magsjuka.. Ner 5 gram och vuxit 1 cm, planar ut lite på kurvan..:-)



I morgon ska vi upp till Orbaden och åka pulka och äta tacos.. Oliver har tjatat om tacos sen i lördags.. Kan ju alltid hoppas att det blir lite sol oxå..

Söndag...


I morse vaknade Axel kl 6 och hade inga planer på att sova längre.. Gav honom välling med hopp om att han skulle somna om men det slutade med att kom och klättrade och lekte på sin halvsovande mor..:-)

Oliver och Jimmy sov till 9.15. Då hade äntligen Axel somnat om, jag satt och tittade på skidskytte och åt frukost. Skönt att sitta här i sin ensamhet en stund .. Oliver kom och ville ha frukost så han fick en macka och mjölk och tyvärr fick det inte stanna kvar i magen.. Jag som blev så glad över att han ville ha något att äta. Men där fick jag för att jag trodde att magarna hade rättat till sig..
Han har legat i soffan alldeles utslagen hela dagen.. Man märker på honom att han så gärna vill äta för han frågar efter allt möjligt och när man tar fram så tar han en tugga sen lägger han sig igen..



Axel tycker att det är så tråkigt när storebror är sjuk, han är på honom hela tiden och busar.. Han är däremot piggare.. Jag har väl aldrig blivit så glad av att få byta en normal bajsblöja...:-)

Han har lärt sig hur bilen låter..


Efter att ha fått en tidning med favoriten "Blixten" och nya nappar så blev han lite piggare.. Han har till och med ätit och druckit lite. Han ville ha en macka med leverpastej nu i kväll och han ulkade lite när han svalde och åt bara en tugga, så jag är inställd på att det inte är över... Nu har det varit igång sen förra torsdag..


Melodifestival..


Tusan oxå.. Jag tyckte att Markoolio var hur skön som helst, men det var det kanske inte någon annan som tyckte..:-).. En sån som han skulle kunna vinna borta i Ryssland, halv dråplig och lagomt flummig..

Känns ju som om många länder inte tar det lika allvarligt som vi här i Sverige.. Skicka Markoolio eller Caroline af Ugglas, dom är väl udda nog???


Lördag..


Det går åt rätt håll här hemma... Oliver är piggare och ingen feber, lite trött men han har ju inte ätit så mycket de sista dagarna.. Ingen bajsning och ingen kräkning..:-)

Axel är oxå piggare, en bajsning och ingen kräkning..:-) Ätit en burk med fruktpuré.. Vet inte om jag ska fortsätta med majsvällingen eller om jag ska gå över sakta till vanliga vällingen och lite mat. Någon som vet..:-)

Va vad det jag sa.... Strålande sol och några minusgrader. Skulle vara underbart att vara ute och leka idag.. Men vi får ta igen det i morgon för det ska tydligen bli lika fint, kanske även lite varmare. Jimmy jobbar extra i dag så vi får roa oss själva..
I morgon ska vi allafall hitta på något.:-)

Har kollat på VM i skidskytte och slalom och kan bara sammanfatta med ett ord... KATASTROF!!!

Man kan ju alltid hoppas att schlagern blir bättre.. Med tanke på hur det var förra lördagen så har jag inte allt för stora förhoppningar.. Bidragen tyckte jag var ganska bra sist men allt runt om var bara rörigt, rösta hit och dit hela tiden.. Fasen, det måste väl räcka med en röstning där 1:an och 2:an går till final och 3:an och 4:an går till andra chansen.. Eller???

Fredag den 13e...


Inatt har vi sovit ganska bra.. Oliver vaknade vid 02 och var kokhet, fick lite alvedon och somnade sen om men han ville att pappa skulle sova med honom så det var bara för Jimmy att krypa ner..

Axel har sovit bra inatt men som sagt så hoppas jag inte på någonting... Vid 07 så var han jättehungrig så han fick lite majsvälling och den fick inte stanna länge i lilla magen utan kom upp så det stod härliga till..

Fredag den 13e... Allt kan hända.. Det värsta som kan hända är att Oliver kräks och blir dålig och att Axel blir dålig igen så vi måste till doktorn.. Pytsar i honom vatten och sen fick han 50 ml välling.. Blev jätteledsen när det blev slut så fort men nu så har han somnat iallafall..

Så tråkigt när det ska bli så här när man planerat massa roliga saker.. Idag skulle mammorna som gick i vår föräldragrupp komma hit och leka och jag skulle få snusa på småbebisar.. Men men det får bli en annan dag..

I morgon tänkte vi åka till Hosarbo och grilla korv, åka skidor och pulka med Tette och hennes familj.. Kan ge mig tusan på att det blir -5 och strålande sol bara för att vi inte kan åka..

Snart ska ja ta tag i utbyggnadsplanerna.. Man har ingenting att förlora på att vara ute i god tid.. Tänkte kolla runt lite med olika byggfirmor för att förhoppningsvis få ett bra pris för hela jobbet.. Tänk va härligt det skulle vara att ha någon som kommer hit och fixar allt på en gång.. Allt är en prisfråga..

Nu måste jag gå och hänga första tvätten för dagen, troligen inte den sista..:-)


Tar det aldrig slut..??


Det är inte lätt att vara liten och ha magsjuka... Oliver har legat i soffan hela dagen, har nog bytt på honom 20 gånger.. Första gångerna protesterade han men sen gick han bara in och lade sig på golvet.. Kritvit i ansiktet och allmänt hängig.. Har inte spytt tack och lov, har fått i sig lite avslagen cola och lite vatten.. När Jimmy kom hem så åt han 2 glassar och lite kräm..

Axel har haft diarré hela dagen, fortfarande väldigt röd i rumpan.. Trodde att han var piggare, inte kräkts på hela dagen och druckit lite välling men men har nu lärt mig att inte hoppas för mycket..:-) När han sovit nu på em stod han i sängen och blev överlycklig när jag kom in.. Pratade och skrattade och när vi kom ut i köket spydde han över hela mig och sig själv igen..

Man kan ju bli galen.. Samtidigt är det så himla ynkligt med dom...

Tvättat fyra maskiner så nu hänger det tvätt överallt här hemma, bytt ca 35 bajsblöjor och torkat en spya.. Underbart!!!

Det blir mycket bajs och kräk prat nu men det är så mina dagar ser ut..:-) 

Torsdag


Axel fick ligga i våran säng medans Jimmy fick ligga i soffan inatt.. Han vaknade vid 23 och hade bajsat för säkert 20 gången.. Han är alldeles röd i rumpan, smörjer som en galning med Inotyol. Fick lite vatten och sen kröp vi ner, han vände och vred sig och var jätteorolig.. Till slut satte han sig upp och spydde ner oss båda. Hade lagt en handduk där han låg men den var torr...
Bajsade ytterligare 2 gånger men ingen kräka.. Nu på morgonen har han mått ganska bra, farmor fixade majsvälling så jag hoppas han får behålla den..

Oliver är hemma och det är tur det för han har bajsat typ 10 gånger sen 8.30 så det är bara att hoppas på att han inte spyr han oxå..

Klarar jag mig nu så måste jag ha en supermage...  

Ajajaj


Jaha när man trodde att det var på bättringsvägen med Axel då spyr han ner både mig och sig själv.. Han har i och för sig haft diarrèer sen i måndags men det är ju tänder på gång så man vet inte.. Har trott att det är därför..
Får bara hoppas att Tette och LillHampus klarar sig, dom var hit och fikade idag...
 
Axel har ätit idag och druckit lite, det är så svårt att få i honom något att dricka.. Har ulkat lite när han fått mat men har trott att det är för att han var lite röd i halsen när han var till doktorn.. Han har äntligen kommit på att det är jättekul att dricka i glas så det är ju toppen för han bara blundar och vänder bort huvudet när jag kommer med flaskan med vatten..:-)

Vill inte hamna på akuten igen och kanske behöva åka till Hudik för att få dropp.. Ska ge honom vatten så fort han är vaken..

Oliver blir hemma från dagis i morgon oxå, så tråkigt när han är pigg och vill dit och leka.. Men men det lär väl hända fler gånger..

Onsdag..


Man är ju tappad bakom vagnen när det gäller datorer.. Vårt trådlösa internet har inte fungerat nå vidare men nu ska det väl funka får jag hoppas.. Förhoppningsvis blir jag lite bättre på det här nu.:-) 

Vi har hunnit med två omgångar med magsjuka och förkylning sen jag sist uppdaterade..:-) Axel är fortfarnade snorig och lite hostig. Oliver har (peppar, peppar) klarat sig fast han hela tiden är uppe i Axel. 

Axel fick åka upp på akuten i måndags. Kräktes och bajsade på mån morgon och sen blev han nästan okontaktbar.. Kritvit i ansiktet och läpparna blev blå.. Väl uppe på sjukhuset fortsatte han att vara slö och fick lite alvedon och saft så piggnade han på sig..
Han var uttorkad stackarn, Kan gå jättefort för de små att torka ut. Räckte med diarre, en kräkning och feber för hans del.. Han åt gröt och mådde bra vid 9 och sen var vi på sjukan vid 12, så det gick jättefort..

Man hann tänka väldigt mycket innan vi kom fram till sjukhuset.. Benen skakade och det var nära till tårar.. Underbar känsla när han drack upp all saft och tittade på mig och sa "diss" som han säger åt det mesta..:-)

Pippi Långstrump..:-)


Provar Olivers mössa..



Mycket spännande och gräva i mammas väska..  


Myser med pappa efter badning, som för övrigt inte alls är vidare kul


Leker med Bella i snön.. Hur härligt som helst.

RSS 2.0