Tisdag..


Någon som vet en bra massör här i krokarna (Bollnäs)?? Har haft huvudvärk i nästan två veckor nu och det hjälper varken med kaffe eller alvedon.
Ont i nacken och axlarna. Kan man få annat när man har en klump på nästan 10 kg att bära runt på...:-)

Dålig på att uppdatera...


Fasiken vad jag har blivit dålig på det här... Kort sammanfattning av de senaste dagarna..:-)

Söndag- Tog en sväng till Ljusdal och hälsade på "mommo Anna" Oliver, jag och mormor åkte en snabbis på Dollar och det är ett helt företag att få Oliver att sitta stilla i vagnen. Vilket är ett måste annars river han hela affären. Mamma stannade hemma med Axel som skulle sova. Dom höll nästan på att blåsa bort, himmel vad det blåste. Axel har kämpigt när det blåser ute, han skippar efter andan hela tiden.
Bjöds på lite köttbullar och det är ju aldrig fel om man frågar Oliver..:-)

Måndag- Oliver på dagis och det var efterlängtat efter en lång helg. "Jag vill till dadisjobbet nu" Lite kyligt på morgonen, man känner verkligen att det är höst på riktigt nu. Snart är det vinter och vi bor i hus!!!!!
Jag och Jimmy skulle på banken på em så farmor kom och höll Oliver sällskap. Axel stackarn fick följa med och det var inte så poppis. Fick gå på leksaksaffärn och köpa en bitring. Kan inte förstå att vi inte köpt någon tidigare. Han har haft en nalle med gummipluttar på men inte alls lika bra som bitringen. Det blev en favorit direkt..:-)
I gårkväll bar det av till Malin som hade Me&I party och jag skulle kunna köpa hur mycket som helst. Fick hejda mig och ta lite fika istället. Blev ett par bruna plyschbyxor till Oliver, var på väg att köpa en jacka till men då hade det blivit över 600 spänn och inte direkt vad jag har råd med just nu. Kanske något att önska sig i julklapp..:-) Me&I

Brunett..

Idag har vi varit på Mora Träsk nere på stan. Trodde att Oliver skulle vara alldeles till sig men han satt lugnt på Jimmys axlar och tittade och ganska snabbt tröttnade han...:-) Gick en sväng i lite affärer men gav upp det ganska snabbt oxå för himmel vad mycket folk det var..

Haft en superbra dag, alla har varit nöjda och glada. Oliver sov till 15.45 på em så jag trodde att han skulle vara uppe till framåt 22 men vi 20.30 kom han och frågade om jag ville sova med honom för då var han trött. Han har nog kommit på att det verkligen är jätteskönt att sova.

Axel har sovit ammanlagt 1,5 timme idag så han kommer att sova hela natten inatt... Det borde iallafall bli så.:-) Han har varit på strålande humör han oxå. Så fort man tittar på honom så skiner ha upp som en sol.

Jag har gått och blivit brunett idag. Mamma hjälpte mig och det känns faktiskt ganska bra. Är så less på utväxten som blir när man har slingor. Bli ju lite billigare oxå med tanke på att jag kan göra det själv. Bleka slingor vill jag inte göra själv, då kanske man blir som en morot i skallen om man har otur och sen är jag nog lite fessig...

I morgon blir det en sväng till Ljusdal och hälsa på mormor.

Trött..

Idag orkar jag inte skriva något längre inlägg.. Iofs så har det hänt så mycket sen igår..:-) Varit på banken idag, bättre sent än sldrig har vi kommit på att det kanske är idé att gå runt till olika banker för att få till lite bättre ränta osv.. Det lönar sig nog vad det verkar..
Alla grabbar sover så det är så lugnt och skönt här hemma. Ska sätta mig i soffan och slappa lite innan det brakar loss igen...:-) kanske kommer ett längre inlägg ikväll, om jag orkar..

Har ont i hela kroppen, känner mig bara trött och slut.. Mamma skulle gå på Hälsokost och köpa något supermedel så jag blir piggare. Hoppas bara att det finns..:-)

Fotografering och vägning


Vågade knappt lägga Axel på vågen när vi var på BVC idag.. Tänk om den skulle gå sönder..:-) Trodde han skulle väga en bra bit över 10 kg min "lilla" kille med tro det eller ej så vägde han "bara" 9,5 och var 68 lång. Hon såg att det var tänder på gång. Jag har tittat framtill i munnen och inte sett någonting så jag tänkte att det var ett tag kvar men man skulle ju titta bakom. Man såg två "bullar" som säkert kliar och ställer till det för honom..
 
Det var fotografering på dagis idag. Oliver fick för sig att han inte skulle knäppa några kort utan totalvägra.. Gruppkortet kunde han vara med på men inte när dom skulle knäppa på bara honom. Kan tänkas att det berodde på att fotografen hade en hund med sig och sånna gillar inte Oliver. Det är bara att gilla läget, tråkigt men det är kanske inte så kul att ha kort på honom när han är skitarg heller.

Det är ju så när man har en egen vilja av stål.:-) 

Axel..


God morgon..

Va glad jag blir, solen skiner och jag är hur pigg som helst. Axel anade nog att jag behövde sova en natt så han vaknade bara vid 02.30 och ville ha lite välling. Vaknade vid 6.20 och kände mig utvilad..:-)

Idag är det ett 6 månaders sen Axel kom till världen.. Det har gått så fort..

En liten knubbis redan då..:-)



Idag blir det en bra dag!!!

Onsdagkväll.


Idag har det varit full huggning... Fast jag var så trött i morse har jag inte somnat, om jag lagt mig så soffan hade jag nog somnat på en gång..:-)
Det blev pölsa, fläsk och potatis till lunch idag, faktiskt ganska gott. Jag är inte jätteförtjust i pölsa men det gick an ändå.

Oliver var lite trött efter maten. Funderade en sväng på om han skulle få sova men precis som jag tänkt så blev det en himla fart på honom när jag sa att vi skulle till lekparken. Helt otroligt så var vi där prick kl 12 som vi bestämt, har nog aldrig hänt att jag har varit i tid sen jag blev tvåbarnsmor..:-)
Han och Agnes lekte i två timmar, när vi skulle dra oss hemöver så var han till en början väldigt emot det men till slut så gav han med sig och följde med utan protester.. Har nog heller aldrig hänt.

Väl hemma så blev det lite dans till Mora Träsk framför tvn. Axel somnade och Oliver försökte så gott han kunde hänga med i alla rörelser. Riktigt duktig kille..

Medans jag gjorde lite mat gav han upp, somnade i soffan.. Inte så himla bra men det blev inte några problem ikväll när han skulle krypa till sängs.. 

Axel har redan vaknat ett antal gånger så man kan ju undra om den här natten blir lika trevlig som den förra. Han hamnar på mage och blir förbannad. Är det någon fara om han sover på mage???

Va ut en sväng till på em, var så himla skönt ute blev dock lite kyligt när solen försvann.. Hoppas det här vädret håller i sig, vill inte ha grått och kallt.

I morgon är det inte läge för att sova middag för då ska vi på banken och BVC på fm sen kommer Oliver hem från "jobbet" och då är det väl full fart igen...:-)


Onsdag..

Frågan just nu är:  Ska jag gå och krypa ner med Axel i ett mörkt och svalt rum eller sitta här och glo och njuta av att bara tänka på mig själv???? Går jag och lägger mig så kommer jag att var minst lika trött när jag vaknar. Sitter jag här så kan jag skriva lite, ringa till banken, drick mycket, mycket kaffe..  

Axel har inte sovit mycket i natt, har varit upp säkert 5 gånger och sen vaknat 10 gånger utöver det för att vända honom till rygg, han blir så arg när han hamnar på mage.. Täppt i näsan har han oxå varit men såg nu på morgonen att det inte är så konstigt.. Han hade två STORA snorbusar i näsan, blev skitförbannad när jag tog bort dom men så bra det blev efteråt. Sover väl i flera timma nu när han inte har något som stör honom i lillnäsan..:-)

En klok människa hade gått och lgat sig men inte jag.. Jag hoppas bara på att kaffet ska göra mig till en ny människa, får väl springa på toa om inte annat..:-)

Har börjat funderar på om Oliver hör dåligt, han skriker nästan jämt när han pratar och så hör han inte när vi säger åt honom att inte göra vissa saker. Har i och för sig testat hörseln genom att viska och fråga om han vill ha glass och då kan jag lova att han hör..

Idag blir det nog en tripp till en lite större lekpark med några kompisar. Oliver kommer att vara i himmelriket..

Tisdagkväll..

Idag har vi haft en jättebra dag.. Efter att jag hämtat Oliver på "dadisjobbet" gick vi hem och åt lite och Axel sov.. Tänkte jag skulle prova hur det blir om Oliver inte sover middag, det kunde ha blivit katastrof men det gick ganska bra..:-) 
När Axel vaknade efter 1,5 timme så ville Oliver gå ut och självklart skulle vi väl det.. 13 grader och sol, härlig höstdag. Tog med oss lite mellanmål och gick till lekparken..

Oliver sitter och vilar lite efter att ha åkt rutchkanan typ 40 gånger på raken...:-)
 

Finns inte så mycket att leka med på den här lekplatsen men Oliver är nöjd ändå..:-) Det behövs inte så mycket. Efter ett tag så skulle han cykla igen så då kom jag på att vi skulle ut i skogen en sväng.. Kanske inte världens bäste idé när man har en vagn med sig och det är en smal stig bara men men..

Jimmy fick såklart med sig Axels vagn till jobbet i morse så han fick låna Oliver sittvagn och det gick strålande. Han sitter som en kung och har koll på allt som händer runt om honom.. Axel sover inte..


Fick locka med mig Oliver från skogen och säga att vi skulle gå och köpa glass. Han tyckte det var jättekul att gå där men det var inte det lättaste med vagn..

Det blev lite picknick utanför kiosken. Lovade honom att vi ev skulle han riktig picknick i skogen, kanske i morgon.

Tisdag..


Natten har varit väldigt lång... Axel har vaknat många gånger och så var vi vaken mellan 02-04. Jag var så trött att ögonen gick i kors. Man blir så frustrerad när man vet att han är trött men inte kan slappna av. Han grinade, vred och vände på sig hela tiden. Svårt att koppla av, precis som om han hade ont i kroppen. Så jag gav honom en alvedon och lite välling så somnade han om..
Han var på strålande humör när han vaknade och som tur var så hade jag kameran i närheten..:-)


Oliver var superlycklig när han vaknade "Gå dadisjobbet nu??" sa han och sken som en sol.. Hoppas innerligt att det går bra på dagis, han har fått ett himla humör den killen..

Måndagkväll..


Diagnos: Dagissjukan..:-)
Det är ingen fara med Oliver, lite hosta och snuva är helt normalt när man går på dagis. Fröknarna måste ha ett sjuhelsike immunförsvar när dom är upp i barn som snorar hela dagarna.. Oliver har varit hur pigg som helst idag, inga tecken alls på att han skulle var hängig, ingen feber och ingen hosta. Det hjälper bara man boka en tid hos läkaren, pigg på en gång..:-) Så i morgon får han gå till sitt "dadisjobb" och som han längtat..:-)

Axel däremot är inte så pigg, 39 i feber och allmänt hängig.. Sovit väldigt mycket idag..

Har haft ångest så fort jag sett tvättkorgen så nu är den normal full igen..:-) Fanns bara en tid idag så jag fick rensa ur det som var viktigast och mest akut att tvätta, barnens kläder och våra underkläder:-) Fattar inte så här i efterhand att allt fick plats i den korgen. När jag var klar med rensningen så blev det en full korg som åkte in i tvättmaskinerna. Konstigt nog så blev det en till full tvättkorg av det som jag rensat ur.. Hur går det ihop, måste ha pressat ner tvätten för att inte behöva inse att jag måste tvätta..

Oliver och Jimmy åkte till HC precis när det var dags att hänga så det var bara att ta med sig en filt ner i tvättstugan och lägga Axel på.. Det var en ren chansning, han brukar inte gilla det nämligen.. Men han såg så ynklig ut när han låg där på mage med huvudet på sned och bara tittade på mig.. Det gick hur bra som helst men nästa gång är det lite bättre planering som gäller..:-)

Måndag..

Natten blev ganska bra, Axel har vakna några gånger.. Han bökar så mycket när han sover, han blir arg när han hamnar på magen, hamnar med händerna eller benen utanför mellan springorna. När man då vänder honom så brukar han inte villa sova, brukar ge honom lite välling då och han somnar på två minuter..:-)

Oliver har inte hostat nästan någonting inatt och inte haft feber. På fm hostade han så jag ringde HC och då tyckte hon att vi skulle komma in så att någon får lyssna på honom. Han har hostat nästan 3 veckor nu så då känns det bra att kolla upp det.. Han ska dit vid 15 så då hoppas jag han är en diktig kille..:-)

Salvan jag pratade om igår har jag bara hört någon prata om, kanske inte finns någon sån.. Vet någon om det finns nån superkur mot tandsprickning?? (kallar man det så...)

Söndagkväll.


Mina småprinsar är hängiga..

Axel har inte varit sig själv på em, jag har gått och burit honom nästan hela dagen. Så fort jag satt ner honom i gåstolen eller satt mig i soffan så har han blivit ledsen. Han brukar prata och flina mest hela dagarna. Uppe hos pappa så sa han ingenting på hela tiden, bara satt och titta med ledsna ögon. Han ser så ynklig ut.
Idag när han sovit i ca 1,5 timme och vaknade var han jätteledsen. Gick runt med honom en stund i famnen och då somnade han igen med gosefilten mot min axel. Alltid när man håller honom i famnen så ska han ha stenkoll på vad som händer runt om honom så han ålar sig hela tiden. Slänger sig bakåt och är styrig men inte nu.. Har fått alvedon under dagen för han har varit varm. Kan vara tänder på gång oxå och är det så att det blir jobbigt för honom i natt så ska jag nog åka på apoteket i morgon och köpa nån bedövningssalva att smörja på tandköttet..

Oliver får vara hemma från dagis i morgon, hostan vill inte ge med sig.. Har lite feber oxå, skulle kanske ringa rådgivningen och höra om dom tycker att vi ska gå till "Affor doktorn" Han är hängig i perioder under dagarna, ibland märker man inte att han är sjuk, leker och busar och det går inte att få honom att sitta stilla och vissa stunder bara ligger han.. 

Nu ska jag allafall sätta mig i soffan en stund, sen ska jag i säng tidigt för man vet aldrig vad det blir för natt i natt..

Vad glad man blir av solen..

En härlig dag i lekparken...

En lagomt road kille.. :-)


Det här är det bästa han vet.. Kan åka hur länge som helst


Fick träna mina ben lite, han tyckte det blev så tråkigt när jag satte mig.. Undrar varför?? Antagligen för att jag var för tung i rumpan.:-)


Pratar med mormor i telefonen hemma hos farmor och farfar.

Söndag..

Oliver är fortsatt hängig. Igår höll vi på att bli galen för ingenting hjälpte mot hans hosta. Ringde runt och leta Cocillana  men tyvärr ingen lycka.. Efter att ha ringt många samtal så fixade det till slut och det var för tur för annars hade han inte fått sova inatt.. Att så lite kan hjälpa, 1,5 ml gjorde susen..

Somnade inte förrän 21.30 och sen sov han oroligt och vid 4 kom han in till oss och kröp ner. Sov till 7 för då ringde Jimmys klocka, jobbdax. Axel sov i ett sprut till 5.30 och sen somnade han oxå om efter att ha fått lite i magen..

2 grader och sol i morse när vi vaknade.. Kommer nog att bli en fin dag. Ska upp till morfar och Marianne och hälsa på när Jimmy slutar. Något att se fram emot, mormor kommer nog oxå en sväng under dagen..

Igår tränade Axel på att gå med faster men han fattade inte riktigt vad han skulle göra. Tittade på Pernilla och såg undrande ut, "Vad vill ni att jag ska göra???"



Mat i magen..

Sovstund här hemma.. Ätit lite fisk och potatis, Oliver åt inte så mycket men han har druckit hela dagen. Han är lite hängig, jag blir galen på allt snor som sprutar det hamnar precis överallt. Han har någon superteknik när han ska till, man får leta reda på snoret för det flyger så.. Axel fick hjälp idag oxå, uppsattas säkert..:-)


Lördag..


Natten blev faktiskt helt ok, Axel vaknade vid 01 och var täppt i näsan så det var till att ge lite näsdroppar och välling så var han nöjd sen. Oliver har hostat och snorat hela natten, nyst så det är fulla kudden med snor, Jimmys kudde..:-) Han har sovit bra ändå men det slutar väl med att vi alla ligger sjuk snart..

Får nog ta en tripp till farbror doktorn till veckan, han har ju hostat nästan 3 veckor nu och den verkar inte villa ge med sig. Han var bra i några dagar så jag trodde att det var slut på att ge hostmedicin på kvällarna men icke. Det är tur att han tycker om medicinen, "jag vill ha mer hosteminns" säger han och då är det ju inga problem.:-)

Idag blir det en lugn dag, förhoppningsvis kommer faster och håller oss sällskap en stund. Tänkte gå ut och leka men vi får se vilket skick Oliver är.

Typiskt..

Hjälp vilken kväll det blev... Axel somnade som vanligt vid 19.30 och allt var frid och fröjd. Oliver och jag satte oss och åt lite chips och titta på tv. Vid 20.30 somnade Oliver isoffan så jag bar in honom till sängen men då fick han nästan panik och skrek "ont i näsan" Han började såklart att blöda näsblod, hela kudden och trasan full i blod, han blev helt hysterisk.

Axel vaknade och grinade och när han hörde Olivers panikskrik så blev det inte bättre. Fick lite mat och somnade ganska fort men han sov typ 10 minuter sen var det ledsamt igen. När jag gick in i rummet så luktade det inte hallon där precis, han hade bajsat ner sig helt. Blev lite styrigt där ett tag, kunde inte släppa Olivers näsa så jag fick stoppa in en tuss och det var inte populärt alls. Skyndade mig att byta pyjamas och blöja och vid det laget var det katastrof här hemma, båda grabbarna försökte överrösta varandra..

Efter att ha lugnat Oliver så fick jag även Axel lugn och han somnade som en stock. Oliver fick ligga i soffan och kolla på Babar en stund sen kom han och ville lägga sig i våran säng så nu blir det spännande att se hur denna natt blir..:-)

Det är bra typiskt att Jimmy ska jobba när det blir så här...

Fortfarande fredag..:-)


Är så dålig på att komma på rubriker så jag kör med enklaste, skriva veckodag..:-)

Nu har vi fått mat i magen och grabbarna sover. Känns bra när jag får till det att båda sover samtidigt, skönt att dona lite själv..:-)
Köttbullar, potatis och sås blev det idag. Är så fruktansvärt less på pasta så det var faktiskt jättegott med potatis. Har inte varit så förtjust i det förr men man har väl mognat lite kanske..:-) Axel satt med oss vi bordet och åt potatis mosat med smör och fisk. Han har fortfarande lite svårt att förstå vad han ska göra med maten som kommer in i munnen, men det kommer väl. "Gapa lilla vän" satt Oliver hela tiden och när han väl gapade riktigt så skrek Oliver "Dutigt Axel" och klappade händerna..

Det blev dammsugning ändå, Axel tycker att det är ganske kul att titta på när man städar.. Man får givetvis dra med sig honom i gåstolen så han ser vad som händer. Tar lite längre tid men vad gör man inte för att han ska vara nöjd..

Snart kommer Malin på besök och det är ju alltid trevligt..:-)

Fredag..


God morgon!!!

Det kommer nog bli två långa dagar det här.. Jimmy jobbar och sen är det bandy cup i Edsbyn så jag kommer inte att träffa honom förrän i morgonkväll. Det är väl bara att ställa in sig på att det kommer att vara så här framöver, han är ju målvaktstränare nu så han måste vara på träningar och i allafall alla hemmamatcher.
 
Olivers sköna uttryck:
- Nä mommor jag är upptaget, håller på att greja. Pratade med mormor i sin låtsastelefon igår och han hade inte tid att leka med bilar just då.:-)
- Nä mamma inte nu, snart.. Det är så det låter om jag tex säger åt honom att plocka ihop på sitt rum, eller borsta tänderna.. Ja, princip alltid när det är något tråkigt som ska göras.
 
Man skulle ha ett block med sig jämt, för när han säger något roligt så tänker jag alltid att jag ska skriva det här men jag glömmer ju hela tiden.. Han har sån fantasi, spelar man med så kan det bli hur roligt som helst..

Nu måste det plockas och helst dammsugas, det sistnämnda är ju tveksamt..


Torsdag..

Oliver har ett knep som han tar till när han ska få som han vill.. Tex kommer han och säger "Vill ha af, snälla mamma" "Du leka mig, snälla?" Det speciella tonläget och blicker gör att det är väldigt svårt att säga nej..:-)



Idag har vi varit inne och busat.. Har haft ont i skallen hela dagen och det beror nog på att jag sov till 8.30 i morse, sovit för länge helt sonika.. Axel var lite stökig inatt så jag har varit upp flera gånger.. När jag hörde att Oliver och Jimmy var uppe vid 7 så slappnade jag av och sov vidare. Annars är det jag som ställer klockan för Jimmy vaknar inte..
Oliver var så duktig, Jimmy duschade men Oliver kom inte in till oss som han brukar göra. Av någon anledning så lät han oss sova och tittade på barnprogram istället.

Efter dagis så åt han 4 pannkakor!! och då tänkte jag att han var så mätt och trött att han skulle somna på en gång men så tänkte inte han. Det var bara att leka vidare och hoppas på att han snart skulle komma och säga att han ville sova med så blev det inte heller. När Axel vaknade så somnade Oliver precis i en mening sittandes i soffan, tippade omkull efter ett tag men vaknade inte så där sov han i över en timme..



Nu väntar soffan på mig... 


Slut på dagen..

Dagen har varit ganska behaglig.. Fixat till Tittis superblandning för att utrota snuskflugor. Fungerade redan efter 1 timme.. Glaset står på diskbänken, längst upp mot kanten och det fick Oliver syn på och skulle ha saft, ångrade sig dock ganska snabbt när han såg alla flugorna.:-) "nä vill ha röd saft"

Lekt i Oliver rum, jag har varit motorcykel.. Han har suttit på mina ben och haft mina händerna som styre. Blev lite pådrag för en stund när han glömde att sätta på sig sin hjälm, kastade sig ner på sängen och satte på sig låtsashjälmen, knäppte den och drog ner visiret.. Han är så skön, han va tvungen att köra Tette till doktorn för hon hade ju slagit benet.. Sprang iväg till vårat rum och kom "bärandes" på henne i famnen "Ojojoj Tettemora illa"

Har även tagit en sväng på cykeln, va tvungen att få lite friskluft.. Oliver kämpade som ett djur i uppförsbackarna men han skulle cykla själv, Jimmy fick inte hjälpa till.. Axel satt som en liten farbror och bara kollade när brorsan kämpade, han hade det skönt i vagnen..:-) Var även tvungen att gå en sväng förbi huset och det känns så himla bra. Längtar ihjäl mig snart..

Oliver ligger och hostar och drömmer nog läskiga drömmar för nyss när jag var in låg han "nej, nej, nej" och grinade.. Tur att Jimmy ska gå och lägga sig med honom snart..:-) Jimmy har nästan övergett sin säng, sover bättre med Oliver och Oliver verkar göra detsamma...:-) Får väl se det positiva, jag får mycket plats i sängen...


Onsdag..

Guud vilket skrytinlägg det blev igår över hur duktig jag tycker Oliver är..:-) Skitsamma, jag tycker ju att han är det.. Allt kan hända som sagt, snart sitter han väl under bordet och säger "lävlar" efter Emil eller nått annat kul..

Hursomhelst så stinker det vinäger i köket, har en himla massa småflugor som jag inte förstår var dom kommer ifrån. Dom måste ju föröka sig väldigt snabbt, snuskflugor. Vart kommer dom ifrån?? Dom bara ploppar upp överallt..

Idag ska vi åka en sväng och kolla på tapeter igen.. Man har funderingar på om man ska köpa lite billigare eller slå på stora trumman och betala lite mer. Ska man göra det själv så är det smart att ta tapeter som är lätt att sätta upp men om det kommer ett proffs och gör det så kanske man kan ta lite billigare för dom kan väl sätta upp dom ändå..??? Tål att funderas på..:-)
Kommer ihåg när jag och Malin bodde i Gävle och fick tapeter till hela lägenheten.. Jättebra kvallitet till alla rum utom till mitt rum som vi fick betala själva.. Vi blev så snål att vi köpte de billigaste vi kunde hitta, vilket såklart straffade sig för fy tusan va dåliga dom var. La upp tapeten på bordet och kladdade på klister, efter någon sekund så rullade dom ihop sig på långsidorna!! Hela rummet blev snett och det blev inte speciellt bra alls.. I och för sig så var inte Malin med och fixa med det så det kan ha varit därför det gick åt skogen..:-)

 


 

Tisdag..

Idag har vi varit och kollat på ett hus som är ungefär som vårat för att få lite ideer.. Jättekul att fundera och planera, synd bara att man inte har så mycket pengar. Planerna vi har på att ta bort en skrubb i köket och öppna upp kommer att bli kanon. Dom hade gjort så och även byggt ut i garaget. Finns ganska mycket som man kan göra med huset men det är ett senare projekt.:-)

Oliver är en hejare på att komma ihåg saker man sagt och gjort, på gott och ont så klart men en sak som han kommer ihåg som är väldigt bra är att vi sagt att man inte får knuffas och slåss. Han knuffade en tjej på dagis en dag så vi försöket få honom att förstå att barnen blir ledsen om man gör så... Han brukar sätta sig ner och tittar en i ögonen och så säger han "Får inte göra så, man får inte knuffas och inte slåss för då bli man ledsen" Klok kille, hoppas bara han följer sina egna råd.. Jag tror och hoppas han är snäll mot barnen på dagis..
Han har ett stort hjärta fast han själv inte är så stor.. Han är så omtänksam och mån om andra.. Han har sitt härliga humör med utbrott och sånt men det har väl varenda unge kan jag tro.:-) Är man ledsen någon gång så kommer han och kramas och gosar. Är Axel ledsen så kommer han med nappen och försöker ge honom den, han kan inte förstå att Axel inte vill ha något så underbart som en napp.. Försöker om och om igen..:-)  

Vår älskade unge!!! 

Axel

En rund och glad kille..:-)


Måndag..


God morgon..

Inatt har hela familjen sovit som stockar. Vaknade av att Axel snurrat in sig i täcket och var skitförbannad för att han inte kom loss själv. Välling vid 4 sen sov han till 7 och nu sover han igen.. Oliver har sovit hela natten och det beror nog på att jag bäddade rent i hans säng igår och han fick mina älskade sängkläder som jag fick av mamma i julklapp för länge sen. Har bara en uppsättning så det blir inte att jag bäddar med det i min säng tyvärr, kanske får krypa ner med Oliver inatt.:-) 
Axel sover mycket om dagarna, vaken max 3 timmar i sträck. Det ultimata är ca 2 timmar sen tar han en tupplur på allt från en halvtimme till 3 timmar. Äter gröt till frukost men sen får han en skvätt välling innan läggning, Gruvar mig lite för hur det ska bli när han inte ska dricka välling. Han somnar oftast till flaskan men så har jag tänkt att när vi flyttar till huset så ska han sova ute i vagnen och då är det lite lättare att få honom att somna. 

Nu ska det städas tänkte jag, hur tråkigt som helst men väldigt nödvändigt...:-)

Halvdåliga kort på Axel i mina gamla strumpbyxor..



Sköna söndag..

I morgon är det nya tag, både Jimmy och Oliver ska till jobbet.. "gå dadisjobbet i mojjon?" Oliver längtar efter sina kompisar och sina underbara fröknar.:-) Så det blir nog bra för alla, han behöver verkligen dagis och jag behöver verkligen vila öronen några timmar...:-)

Det blev ingen lekpark utan vi busade här hemma istället.. Har knäppt kort på Axel när han har ett par gamla frottéstrumpbyxor på sig som jag hade när jag var liten.. Hur coola som helst, kanske inte sätter på honom dom när vi ska ut bland folk men han verkade gilla dom och det antagligen för att dom inte sitter åt i midja för att resåren är slut...:-) Han har ju så rund och härlig mage så byxorna sitter ju åt annars..

Kameran är för övrigt inne på Oliversrum och Jimmy håller på att lägga honom så det får bli i morgon, men den som väntar på något gott..:-) Vilket inte går så bra hör jag nu så jag måste nog rycka in, han vet vad han vill vår son...

Söndag..

Oliver börjar kanske förstå grejen med att ha sovmorgon..:-) eller är det bara tillfälligt, lutar tyvärr åt det men hursomhelst så sov han till 8 idag. Man känner genast att dagen kan blir hur bra som helst.

Gårdagen spenderade jag och barnen hos mormor, busade och lekte i nästan två timmar på lekparken. Det krävs inte så mycket för att Oliver ska vara nöjd, ett borg med en rutchkana och en sandlåda.
Han stod och laddade ett tag sen sa han "Lika afforn gör" och så låtsades han ta av sig tröja och sätta på sig en ny och så tog han sats och hoppade i sandlådan.. Han hoppade längdhopp, han har tittat på OS och tagit efter det mesta..:-)

Sen bar det av hem till morfar och Marianne där vi åt middag och Oliver tog sina vanliga runda på gräsklipparen. När han kom in frågade M om han åkt gräsklippare och då sa han bestämt "Nää åkt traktor" och självklart är det en traktor.:-)

På kvällen så kom E och hälsade på och det var hur trevligt som helst, det blir så sällan nu för tiden. Blev ganska sent i säng så det tur att Oliver förstod att vi ville sova imorse.

Nu har det plockats lite och väntar nu på att mormor ska komma ner, ska nog gå ut en sväng och kanske gå till lekparken.. Ska ladda kameran oxå, är fruktansvärt dålig på att knäppa kort..

Fredag...


Det blev ingen läsning igår.. Fick stå med Oliver på balkongen en stund för han hade lite krupphosta sen sitta och vara orolig för hur natten skulle bli. Jimmy jobbade natten så ingen bil och ingen som kunde vara hemma med Axel om jag måste åka in med honom. Som tur är så har vi farmor och farfar i närheten som fick ha jour.:-)

Men han sov som en stock hela natten, dock sov inte jag så där superbra. Minsta lilla ljud så satte jag mig upp i sängen. Har varit upp tre gånger och värmt mat till Axel, men han har bara ätit en gång.. Tänkte att jag skulle vara snabb när han vaknade och ville ha mat, knappt en minut tog det från att han grymtade till jag var tillbaka i sängen. Jag var lite väl snabb upp ur sängen för när jag stressat ihjäl mig och var tillbaka så sov han som en stock.. Inte förrän vid 05.15 åt han. Kunde ha sovit som en stock jag oxå för då hade jag kanske varit utvilad efter den där underbara dagen vi hade igår.. men icke.

Läste i Ljusnan i morse att dom sålde ut tapeter på ett ställe, 30 kr/ rulle. Tänkte att det kanske var lite som med kläder och dyligt, att dom säljer ut tapeter från förra året eller nått. Lite väl optimistiskt tänkt av mig..Dom var snarare 20 år gamla, såna som man får välja mellan när man ska tapersera om i Bollnäs Bostäders lägenheter, inte speciellt fina med andra ord..

Hittade i allafall tapeter till sovrum, hall och vardagsrum för fullt pris.. Kollade efter en fondvägg till vardagsrummet, men det är ett myller av tapeter man blir alldeles förvirrad, finns så många att välja mellan.. Kanske ska bo in sig och känna efter vad man skulle ha innan man kastar bort pengarna.

Äntligen kväll..


Vilken dag det här har varit.. Oliver har varit hemma från dagis för han hostar så mycket men förutom det så är han hur pigg som helst.. Lekt och busat precis hela dagen, jag är helt slut. Blev inte riktigt som jag tänkt mig med sovningen idag. Axel somnade precis enligt planen vid 12 och då gick jag och la mig med Oliver så att vi båda kunde sova en stund..
Dom planerna hade inte Oliver utan det var full fart, fast han var jättetrött. Låg i nästan 1,5 timme och till slut somnade han men då hade han redan lyckats väcka Axel, som i sin tur blev jättearg när jag inte kom på en gång. Innan jag hunnit ta upp honom så vaknade Oliver för att Axel skrek så mycket, så han sov 2 minuter.. Dagen har väl mer eller mindre varit kaotisk efter det..:-)

Det är typiskt att man ska ha en sån där dag när ingenting går som man vill och tålamodet är i botten, när Jimmy jobbar  hela dagen..
Hursomhelst så fick vi främmande på em så allt gick ganska smidigt ändå. Nu är det allafall så lugnt och stilla här hemma, ska kanske sätta mig i soffan och läsa en bok, köpte Tyskungen av  Camilla Läckberg..

Trökväder...


Oliver är inte så pigg så han får vara hemma från dagis i morgon. Mysa i soffan och titta på film, man kan undra hur länge han kommer att ligga stilla. Jag tippar på 5 minuter max.:-)
Det är så nära till gråt hela dagarna, så fort det inte går hans väg så kommer tårarna och han är allmänt hängig. Blir han inte bättre i hostan så kanske man skulle ta en tripp till HC..

Måste länka till Jimmys blogg här, för han har gjort en himla bra planlösning på huset.. Han är bra händig min sambo..:-) Han ser fram emot att ta på sig snickarbyxorna och börja riva.. Jag kommer att vara efter honom som en hök om han ligger på latsidan när det väl gäller. För ju fortare han blir klar med sina projekt ju fortare kan vi flytta in..

Kollar på fotboll och det är ingen vacker syn, spöregn och skitdåligt Sverige.. Kanske blir bättre nu i andra halvlek..

Tackar..


Härlig kille man har,  man kan ju undra hur han ser på oss..:-)

När han var hemma hos tant E så satt dom och kollade i en djurbok.. Han berättade för henne vad alla djur hette och så kom han till en sida med en stor apa "men där är pappa"  "å där är mamma" sa han och pekade på en flodhäst. Kul...

Tisdagkväll..

Ja då var det klart med banken, inte lätt det där med siffror..:-) Jag som gått ekonomi på gymnasiet fattar knappt någonting. Nu är handpenningen betald och i morgon ska vi visa lägenheten. Det går framåt, sakta men säkert. Får veta de närmsta dagarna när det blir inflyttning. Om det blir som vi vill så blir den här lägenheten uthyrd från och med 1 nov, vilket innebär att vi slipper betala en hyra och får lite extra över till renovering..:-) 

Oliver har varit med tant E och jag kan lova att han var lycklig när vi åkte dit.. Han har målat med vattenfärger, kört sand med traktorn (pärlsocker), byggt lego och läst böcker. Frågade honom när vi kom hem om han haft lika kul som han har på dagis och det hade han såklart.. Han ville åka tillbaka på en gång.. Lillvännen, han är så duktig när han är borta utan oss.. När vi är med så ska han testa oss hela tiden, får han inte som han vill så blir det ett himla liv..

Under OS så kollade han på boxning en gång och det var inte jättesmart av oss att låta honom göra det för nu gör han "Lika afforn" (lika som farbrorn) och knyter händerna och boxas. Man får börja att ha koll på vad han tittar på nu för tiden för han tar efter det mesta. Han kollar inte lika mycket på tv som han gjorde förr, har nog tröttnat för det är knappt så han tittar på Bolibompa..

Satt och tittade på Oliver ikväll och kom fram till att han har blivit himla stor under sommaren.. Han pratar jättemycket och han växer så det knakar.. Han är precis i höjd med bordskanter och bänkskivor nu och oftast har han så bråttom att han inte hinner ha koll på kanterna så det smäller lite titt som tätt. Man vet ju hur j*vla ont det kan göra när man slår huvudet i en skåplucka.. Det är underligt hur fort det onda går över bara man blåser lite. Hokuspokus så är dom pigga och glada igen.:-)

Det blev höst fort, man blir lite frysen när det är sånt här väder.. Mysigt oxå när man får tända ljus och mysa i soffan.. Ska nog lägga mig i soffan en stund nu innan sängen lockar allt för mycket...:-)

Tisdag..

God morgon!!!

Inatt vaknade Axel vid 04.30 och ville ha mat, skrek som aldrig förr.. Fixade iordning maten fort och sen när jag satt i sängen hörde jag någon som tassade i hallen.. Då skulle Oliver ha "krusov", efter mycket om och men så fick jag honom att lägga sig i våran säng. Axel brukar somna medans jag ger honom mat men nu när storebror va med så ville han inte alls sova.. Låg och pratade med kudden i säkert en timme och Oliver låg och lyssnade och kommenterade. Vi somnade väl vid 06 och sen skulle vi ju upp vid 07 så vi får väl se hur det går på dagis idag..:-)

Jimmy håller på att fixa till ett framtida kök på ett program dom har på Ikea. Spännande, man skulle alldeles ha vunnit lite pengar så att man kunde göra allt man vill i huset. Har kommit fram till att vi ska lägga nytt golv och tapetsera i hall, vardagsrum och vårat sovrum, sen ev måla i grabbarnas rum. Det är ju lämpligt att göra det innan vi flyttar in men man får väl se hur långt pengarna räcker..:-) 


Snart husägare.:-)


Jag är på strålande humör..:-) Besiktingen gick jättebra, lite småsaker som ska fixas till men inte alls i de prisklasser som jag var rädd för.. Nu är det allvar, ska på banken i morgon och då ska jag väl inte behöva vara nervös, eller?

Oliver ska vara hos Tant E i morgon under tiden vi är på banken och hade han fått bestämma så hade han åkt dit nyss.. Frågade honom om han ville vara där en stund i morgon och svarade väldigt fort "ja nu.." sen var han på väg.:-)

Halvbra bild på gólåren.. Dom är så mjuka och härliga.:-)


Smacka på fingrarna är favoritsysselsättningen nu för tiden. Han blir så härlig på tröjan, blöt långt ner på magen..


Jag tar mig friheten att lämna Tittis underbara recept på äppelpaj till er.:-)

200g smör
2 dl socker
2 dl mjöl (dinkel eller vete)
2 dl havregryn
200 C i 20 minuter

Äpplen med kanel i botten och en massa vaniljsås till.. SUPERGOTT!!!

Nu är det filmdax.. God natt!


Smaskens..

Jäklarns vilken god paj det blev, tack för receptet Titti..:-) Orkar inte skriva nått ikväll, ska försöka kolla på Arn innan jag somnar. Fick en halvbra bild på Axels mjuka lår.

Går så klart inte att ladda upp dom men det kommer i morgon..:-) Ska nu gruva mig lite inför morgondagens besikting.. Man vet aldrig vad jag är på för humör när jag skriver nästa gång..

Söndag..

Oliver är piggare idag, hade lite feber igår och sov väldigt mycket.. Laddade väl för idag när Jimmy jobbar hela dagen..:-) Dom sover nu allafall, så för stunden är det lugnt och stilla här hemma..

M kommer hit och äter äppelpaj på em, himla gott. Fick äpplen av svärmor som jag måste göra någon med.. Kommer antagligen vara bra less på det snart, gjorde nämligen en igår kväll oxå men den fick Jimmy ta med sig på jobbet..

Nu ska jag sätta kameran på laddning för det är dåligt med uppdateringar på småprinsarna.. Laddar ju ur på en gång och inte har jag köpt något batteri heller.

I morgon ska vi besiktiga huset, spännande och kul att se det igen.. Den här gången kanske det känns annorlunda då det nästan är vårat. Tisdag blir det banken sen blir det en lång väntan tills vi får nycklarna.

Tyst och stilla..


Efter en liten tupplur så var Oliver hur pigg som helst.. Ganska nära till tårar så man märker att han inte är riktigt sig själv..
Har haft faster på lunch idag. Vraps med köttfärsbiffar med chivapcícíkrydda och sallad, tvungen att passa på när Jimmy jobbar för han är inte så förtjust i konstigheter..:-)

Har haft en väldigt bra dag, busat och lekt hela dagen och torkat snor. Oliver nyser hela tiden och har tar i så hemskt att det helt sonika sprutar snor.. På kläderna, mattan, nappen ja överallt har jag torkat. Fast det är ju bra att det kommer ut..

Man märker att Axel tycker om Oliver , så fort han tokar sig och skrattar så skrattar Axel.. Sköna killar man har.:-)

Nu är det tyst och lugnt, Oliver kom och sa att han ville gå och lägga och då gäller det att passa på.. Jag tror att han har kommit på att det är väldigt skönt att sova för det händer ganska ofta nu att han kommer och säger att han vill gå och lägga sig.

Ska lyxa till det med lite popcorn och titta på en film som börjar kl 21, få se hur länge jag orkar titta innan ögonen ger upp..:-) God natt alla glada!!!


Lillgubben min..

Oliver håller på att bli sjuk igen.. Nyss när han skulle äta fisk och potatis som han åt som en häst av igår ville han inte ha, smakade inte ens.. "Mamma jag är trött" sa han bara så jag frågade om jag skulle fixa till i hans rum så att han kunde gå och lägga sig själv och då nickade han bara och gick och la sig.. "Mamma stäng dörren" "Oliever vill ha minns i stora flaskan" Han gillar inte mollipecten och jag förstår honom.. Så det blev alvedon och hostmedicin, alldeles hängig på ögonen..

Med tanke på pension så kan man ju undra hur Anitra Steen ska klara sig nu när hon går i pension, hon får ju "bara" 100 000 i månaden...Klagar hon på det så ska jag banne mig ringa upp henne och fråga vad tusan det är frågan om..

Tänk om vi är husägare om mindre än två månader, ler bara jag tänker på det.. Det som är lite tråkigt är att vi inte riktigt tänkt på att det ska betalas lagfart och pantberv oxå.. Tyvärr så kanske vi får vänta med tapetseringen ett tag men golv blir det.. Eventuellt om vi kan pussla lite så att det blir lite tapeter i vardagsrum och vårat sovrum, skulle ju vara himla trevligt..:-)


Fredag hela veckan..

Man kan ju bli mörkrädd när man läste Aftonbladet igår om de stackars pensionärerna som bara har 18300 i pension och dom klagar på det.. Visst kan jag förstå dom som har så lite att dom knappt klarar månaden men en som har 18300 ska väl inte klaga..
Tänk tex en sjuksköteska som är ny, har kanske 20000 före skatt om hon/ han har tur.  Dom har ett medicinskt ansvar gentemot patienterna, en studielån som ska betalas och dessutom ska hon/ han betala räkningar och dyligt.. 
I och för sig så lever man väl väldigt olika och prioriterar olika men nån måtta får det väl vara.. Jag får inte ut speciellt mycket i månaden nu när jag mammaledig men vi klarar oss, för man lär sig att leva ändå...
Visst skulle det underlätta med lite mer pengar men jag klagar inte, jag kommer väl tjäna lite mer när jag börjar att jobba men inte mycket mer än de vissa pensionärer klagar på att de har.. Då har man dessutom barn som ska mat, blöjor och kläder dessutom ska man betala dagisavgift för att man ska kunna jobba och den ligger idag på nästan en tusenlapp..
Vissa borde tänka lite annorlunda ibland.. Det finns småbarnfamiljer som går på knäna för att få allt att gå ihop. Har man inte jobb idag så är det inte lätt. Regeringen har inte gjort det enklare för en att överleva.. Det är dom som har det sämst som blir drabbade.. Så nu har jag fått avreagerat mig lite..:-)

Hursomhelst så känns det som om det kommer att bli en bra dag idag.. Axel somnade vid 19 igår och sov till 06 så jag känner mig ganska utvilad.. Ska plocka lite och fixa innan han vaknar och Oliver kommer hem från sitt "jobb".. Han ska nämligen oxå gå till jobbet lika som pappa gör..:-)

Kanske tar en sväng till lekparken på em om det är bra väder..  

Ojojoj..


Kan inte fatta att vi är så nära att flytta till hus, helt underbart.. Kan inte riktigt slappna av innan allt är klart och vi har nycklarna..
Till veckan ska jag nog börja rensa och packa lite, det är bra att vara ute i bra tid har jag lärt mig efter alla flyttningar.:-) Ska dock vänta till onsdag för då vet vi att det är fritt fram, förhoppningsvis..

Måste tipsa om en sida där jag beställt ett smycket till mig själv med barnens namn på, billigt och väldigt lämpligt.. Nu gäller det bara att vänja sig vi att ha halsband.:-)

Axel stoppar allt han får tag på i munnen och drar i allt han når, nyss så höll han på att dra ner en blomkruka.. Jag höll på med något och hade han i famnen, då fick han tag på blomman och drog.. Handen åkte in i munnen fort som attan, tur att jag är lite snabbare och fick bort bladen från blomman han hade i handen.. Drar i duken på bordet så att allt välter, river sönder tidningar han får tag på. Nu måste man ha koll på vad som ligger framför honom, igår tänkte han äta lite på min mobil.. Hade inte varit så lyckat kanske..

Helt otroligt!!!

Vilken vecka det här har varit hittills..

I måndags ringde vi mäklaren och la ett högre bud på huset vi kollade på förra veckan, ingen hade då meddelat att dom var intresserad.. Tankar började komma, tänk om det skulle bli vårat, tänk om någon annan kommer att få bo där.. Hur det än är så börjar man ju att planera och någonstans i bakhuvudet så finns det där att man kanske aldrig kommer att bo där. Man försöker ställa in sig på att det inte kommer att gå vägen men man vill så gärna..

På tisdagen så fick vi veta att ett till par oxå var intresserade och att det skulle bli budgivning.. Det som jag fasat, man har ett "tak" som man inte ska gå över men tänk om det bara skiljer 5000, vad gör vi då???
Hursomhelst så började det och vi la vårat sista bud vid 11 och sen var det bara att vänta på att det skulle komma ett sms som bekräftade att det inte var våran tur den här gången.. Men det kom aldrig och vid 15 ringde mäklaren och sa att de andra hade dragit sig ur och att säljarna hade tagit vårat bud..
Jag fattade ingenting, var vi väldigt nära att bli husägare eller???

Idag har vi varit på banken och skrivit på kontraktet... Det återstår en sak och det är besiktningen och den är man lite nervös för men jag tror och hoppas (så klart) att det inte är något som är så galet att det inte blir av.. Man ska väl kanske inte ropa hej än men det är bra nära..:-) I såfall flyttar Oliver för 5e gången i sitt liv och jag kan lova att han inte ska behöva flytta igen på mååånga år.. 

Tjoho, jag är så glad!!!!

Oliver är oxå glad, "Mamma, Oliever vill ha hus" Tänk när man bara kan öppna altandörren och han kan gå ut och leka.. Det är det bästa han vet, att vara ute och köra bil. Leka i sandlådan kommer att bli en höjdare.. Det är bara för Jimmy att ta på sig jobbarbyxorna och börja fixa i vår.. Ser verkligen fram emot att få fixa och dona ute, ja till och med att klippa gräset.. Känner dock på mig att jag får ångra att jag sagt det men va tusan, VI SKA KÖPA HUS... 

Kvällen..

Jaha då var den här dagen över oxå.. det går fort när man har roligt.

Har varit hemma hela dagen, varit utanför dörren 20 minuter och det var när jag tog fasters bil till Max och syndade, och det rejält.. Nuggetsmål, gott men inte alls bra.. 
Var i och för sig och hämtade Oliver på dagis, men det kan man knappt räkna för det tar 5 minuter.. Inte mycket friskluft idag inte.

Kvällen har jag spenderat framför tvn, kollade på Belinda och det kanske kan bli något att följa.. Första 10 minuterna var jag nära att byta kanal för då pratade någon viktig farbror om hur viktigt det var med kärlek mellan människor och att kvinnor uppskattade snygga män.. Vilket är sant i och för sig.. Men sen började dom prata om det verkliga problemet och det var ju vikten.. Mångas problem, man kan ju undra vem som har sagt att man ska ha mellan 20-24 i BMI för att vara normal, över det så är man överviktig och fet. Själv ligger jag på 29 så jag är superfet...

God natt och sov så gott!!!

Måndag igen...

Ikväll kl 21 är det ett program som heter Studio Belinda och det kanske blir lite ny inspiration för mig.. Det har blivit som det brukar när det gäller mig, kul att hålla på i typ två veckor sen lägger jag av med det här att tänka på vad jag äter och motion.. Kan inte förstå att jag har så j*vla dålig karaktär.. Skärpning!!!

Igår var vi till morfar och lekte.. Oliver stack iväg och jag gick och ropa och letade honom och hittade honom sittandes på gräsklipparen, otippat.. Som tur är så har han världens bästa morfar så dom tog en tur på den och det glittrade i Oliver ögon när han fick köra..:-)
Axel är så knubbig och härlig, glad för det mesta men hatar att åka bil, så igår så grinade han från Bollnäs till Orbaden.. Såg sen till att mormor fick lite kiss på byxorna och även att morfars soffa fick en skvätt.. Men vad gör väl det när man är så söt:.:-) 

Efter att nästan letat ihjäl mig efter kläderna som Oliver hade när han var liten har jag kommit på att jag nog slängde dom.. Oliver dregglade så himla mycket när han var liten att det luktade så illa om tröjorna, så dom åkte i soporna..
Tråkigt kan man tycka men vad ska man göra när kläderna stinker.. Axel är inte bättre han, byter tröja på honom säkert 4-5 gånger/ dag för han blir dyngsur av både dreggel och kräka..

Du stanna där, Oliever kommer nart... (speciellt när man sitter inne i hans rum så kommer fingret upp och man får order om att inte lämna rummet)

- Komme nu?? (Så fort det är någon som öppnar porten, springer han dit och kollar.. Ska verkligen ha koll på vad som händer)

Måste nog fixa en kedja på dörren snart för när vi säger att vi ska gå ut så tar han på sig "tölvarna" och drar.. Har inte tid att vänta på oss.. Om man säger så här så går det ju inte jättefort att klä på Axel medans man ska packa väskan och klä på sig själv och det har inte Oliver tid med.. Det är ju skittråkigt att vänta..
  


 

RSS 2.0