Vad ska man skriva???


Har bloggtorka... Men här kommer lite blider på våra härliga grabbar..:-) Mindre bra kvalitet men mobilen är alltid med där det händer..

Jätteglad kille som precis fått lite gröt..


Riktig syskonkärlek..


Man tager vad man haver till hatt..

Fredag...

Nu har vi fått lite potatismos och korv i magarna och grabbarna sover.. Tog en sväng ner på stan för att inhandla en jacka till Axel, blev dock inte långvarig för vi hade ingen vagn med till Oliver så han stack iväg så fort han fick chansen..:-) Superkul tyckte han, inte pappa som fick jaga.

Kan inte förstå vart kläderna efter Oliver har tagit vägen, alla kläder från storlek 68 och uppåt är borta. Nu när jag behöver dom som allra mest. Är så lämpligt att slippa köpa nytt, han växer ju så det knakar och då blir det en del pengar..:-(

Fick det där efterlängtade telefonsamtalet och hon sa tyvärr inte det vi ville höra just nu, det är fortsatt väntan och det hatar jag.. Tänk om folk kunde göra som jag vill, då skulle jag vara så nöjd så.. Vill ha hus!!!

Solen tittar fram..

Har fortfarande så himla ont i munnen, kan inte äta mina goda hårdmackor med kalkon, avokado och tomat till frukost..:-(
Axel sov till 07.30 i morse fast ha somnade vid 18.45 igår, vaknade vid 05 och fick lite mat.. Duktig kille. Oliver däremot vaknade kl 06.05 och skulle ha frukost, fast han är ju duktig han oxå.:-) Han är på dagis och busar av sig lite..

Sitter och väntar på en intressant telefonsamtal, önskar hon kunde ringa snart så vi slipper fundera så mycket.. Kankske skulle ta saken i egna händer???

Ikväll blir det god och onyttig mat, ser verkligen fram emot det..

Lång dag...

Ganska skönt att denna dag är över, har varit fullt upp hela tiden..

Hämtade Oliver vid 11 på dagis, hade gått bra som vanligt.. Blev lite nervös i morse efter att någon börjat prata om hjärnskakning.. Han ramlade nämligen ner från stolen i morse och slog huvudet.. Så det blev till att ringa till dagis och höra så att allt var bra och där var det full rulle..:-)
Hem och fixa lunch, se till att Axel sov innan vi skulle till doktorn och ta spruta, se till att Oliver sov en stund så att han inte skulle knäcka farmor när hon var barnvakt..:-) Man blir lite stressad när man ska få dom små liven att sova på beställning men det gick utan protester..

Axel är en välmående liten kille tyckte doktorn, han väger nu 8800 och är 67 lång.. En liten knubbis med andra ord, hur härlig som helst..

Hem och försöka sysselsätta grabbarna på bästa sätt tills middagen skulle fixas. Lättare sagt än gjort idag, Oliver har slagit sig mest hela tiden så det har varit mycket tårar idag.. Det har varit tungan, huvudet, benet och ja nästan allt. Det har inte varit så farligt men det har varit nära till tårar hela tiden.. Var tvungen att sätta mig i soffan och räkna till 10 några gånger för att samla mig..

Axel somnade kl 18.45, så det ska bli intressant att se när han vaknar i morgon.. Han brukar sova bra men han har oxå varit lite ledsen på em, antagligen för att han fått spruta idag och har lite ont.. Han har fått alvedon men man vet aldrig.. 

Nu ska det skrivas shoppinglista till storhandligen i morgon.. 

Regn...


God morgon..

Det blir ju inte lättare med tröttheten när det spöregnar ute.. Blir så less!! Måste försöka rycka upp mig nu. Jag och Jimmy ska förhoppningsvis ut och äta i morgonkväll, hans ska bjuda mig för att han tycker att jag gör ett så bra jobb här hemma.. Alltid kul med lite uppmuntran, tycker det är roligt att hålla på att dona här hemma och det blir ju extra kul när man får uppskattning för det..:-)

Brukar alltid plocka ihop alla leksaker och sånt som är framme innan jag går och lägger mig men igår orkade jag inte och det ångrar jag idag... Jimmy jobbar skitpass idag 8-21 så jag blir nog tvungen till att plocka själv..:-(

Idag ska jag till doktorn med Axel, vet inte riktigt hur jag ska styra upp det med Oliver.. Måste försöka fixa barnvakt, han river väl stället om han följer med.. Han har fortfarande inte fattat det här med "NEJ"

Nä nu måste jag gå och plocka om jag ska bli klar till 10 för då ska vi åka till faster..:-)

Varför är jag så trött???


God kväll...

Är är så trött i kroppen att jag skulle kunna lägga mig på golvet och somna på två sekunder, längesen jag kände mig så seg och konstig.. Kan tänkas att jag börjar på bli sjuk men det har jag ju inte tid med.. Ont i ryggen, en massa blåsor i munnen och tappar hår, undrar vad det beror på.. Ryggenont är väl antagligen för att man går och bär på vår "lilla" 8 kilos kille halva dagarna, han trivs bäst i famnen..:-) men det andra vet jag inte riktigt.. Blir lite orolig för håret.

Vill ha, vill ha, vill ha.. Tänka om man kunde få allt man ville ha här i livet, kanske inte skulle vara så kul alla gånger men just denna gång skulle det vara perfekt.. Jag pratar hus, det är bra synd att det inte bara är vi som är ute efter hus här i stan.. Den som väntar på något gott...

Nu ska jag krypa ner och lyssna på Axel härliga andetag, tänk att vi fick så härliga grabbar..:-)

Tisdag..

Oliver blev hemma från dagis idag, trodde han hade feber i morse.. Han har hostat lite inatt och i morse när jag skulle väcka honom så tyckte jag att han var varm så jag lät honom sova. Ringde dagis och sjukanmälde men sen när han vakande så var han inte alls varm utan det var full fart på killen...:-)

Skulle ta min dagiliga promenad i morse men det ville inte Axel så jag fick vända efter 10 minuter och sen tog jag en kortare runda, alltid något..:-)
Har börjat fundera på om Axel oxå har problem med polyperna, lika som Oliver hade.. Han tog bort dom när var ett år. Axel är täppt när han ligger ner och så blev det efter förkylningen han hade för en veckan sen.. Hjälper inte med nässpray, jättejobbigt för honom..

Idag ska vi kolla på ett hus....:-) Tjoho...

Ännu en härlig dag..

Det är inte så att man känner att man är superduktig och motiverad att fortsätta när man ställer sig på vågf*n och inte har gått ner ett gram... Förhoppningsvis så är det kanske för att det är den där perioden i månaden som man känner sig allmänt uppblåst och fet..:-)
Men jag ska kämpa vidare, väga mig igen nästa måndag och hoppas på det bästa..

Jimmy ropade ifrån sängen att jag skulle komma med papper, Axel stod på hans mage och hade kräkts och det rak i ansiktet på honom, han hade stängt munnen tack och lov.. Tänkte nästan hämta kameran men det hade varit lite taskigt när han låg där och nästan kräktes själv..:-) Haha!!

Har tagit min morgon promenad på 1 timme, träffade grannen som oxå har en lite plutt och vi bestämde att vi skulle gå tillsammans på mornarna.. Alltid kul med sällskap.

Idag ska jag och Axel på mammaträff, väldigt trevligt.. Äta lunch och prata bebisbestyr..

Söndagkväll..

Den här dagen har gått väldigt fort, ungefär så här har den sett ut för den som är intresserad...:-)

  • Puttsat fönster
  • bytt gardiner i köket
  • lekt i Olivers "teppetterum"
  • på promenad med Malin, mamma och en massa vagnar
  • tacolunch
  • puttsa fler fönster
  • ute och lekt i lekparken och Oliver har cyklat lite
  • puttsat ännu fler fönster
  • middag
  • badat en lortgris
  • kvällsfikat (inte jag..:-) 
  • OCH NU ÄR DET TYST OCH LUGNT!!!

Nu sitter jag och funderar på om jag ska gå och göra mig lite popcorn eller om jag ska vara superduktig och låta bli, det är fortfarande helg och popcorn är väl inte så farligt..


Hur göra??

Har så svårt att förstå hur man kan sitta framför datorn och surfa i flera timmar, vad tittar man på.. Det tar max 1 timme för mig att läsa igenom alla bloggar jag följer, aftonbladet, expressen och mailen.. Sen kan jag sitta en halvtimme till och kolla runt lite sen är det bara frustrerande..

Va härligt väder det blev på em, tog en promenad hela familjen och sen hem och fixa till lite tacos.. Åt som en tok, inte sååå onyttigt, eller?? Hursomhelst så var det himla gott..:-) Inte ätit socker eller något onyttigt på 5 dagar, ser inte mycket ut för världen men det är bara början än..

Nu ska jag övertyga men kära sambo att fixa utseendet på bloggen, för det fixar jag inte själv..:-)

Lördag..

Nu är vi alla nöjda efter att ha fått lite mat i magen, pojkarna så nöjda att dom sover..:-) Det blev makaroner och korv, hade det varit för en vecka sedan så hade det sett så här:

Vanliga makaroner med en massa smör och aromat och till det 2 varmkorvar, men.... Idag var det, vit fiber pasta, en halv varmkorv och en massa broocoli, mer än halva tallriken..:-) Kände mig riktigt duktig, det vara lika gott som det brukar vara.

Har varit ute och cyklat idag på fm, till farmor en sväng och körde "mokolykel" med "mokoykelhjälmen" på skallen. Det var skönt när vi gick, soligt och fint med sen mulnade det på och trodde nästan det skulle bli regn, vi får väl se om vi klarar oss..

Bjuder på en superhärlig bild som faster har tagit..:-) Sitter i vagnen oh myser


Kvällningen..

Nu sover grabbarna och jag har tagit mig en liten, liten Disaronno men en massa isbitar..:-) Kände att jag behövde det efter denna kväll.. Kanske känner av att jag inte ätit nå godis eller skräpmat, kanska börjar få abstinens..:-) Det är nog därför som tålamodet tryter snabbare än vanligt..

Har ett litet problem oxå, har läst att powerwalka är det bästa sättet att bränna fett, problemet är att jag inte kan gå fort.. Hur jag än gör så går det inte, får inte till det.. Vet inte hur många som har kommenterat det..:-) Mamma säger att jag vickar för mycket på rumpan när jag går och det kanske är det som är felet, jag tycker väl inte att jag gör det men samtidigt har jag inte sett hur jag ser ut när jag är ute och försöker gå fort..:-)

Jag får väl helt enkelt träna och träna och till slut kanske jag går så fort att inte ens mamma hänger med.. Eller vad tror du mor.:-)


Härliga dag..

Nu har varit ute och gått 1 timme och mår riktigt bra.. Axel somnade innan jag hade klätt på mig så han fick sova i sin säng så jag gick själv.. Det har jag nog inte gjort på typ 3 år, alltid haft en vagn med mig..:-) Faktiskt jätteskönt, gick där i skogen och lyssnade på Miss Li bla men var tvungen att ta ur propparna en stund för att njuta av tystnaden och fåglarna, längesen det oxå..:-)

Blir så glad när det är sol ute.. Antagligen är det det för att Brunzan fyller år idag..:-) Grattis, Grattis!!!

Idag blir det tvättning och lite städning kanske om lusten faller på.. Nu vill jag ha "krusov" (första Oliver säger när han vaknar, frukost)

Oliver..

Fy mig!!! Det blev ingen promenad ikväll, satt inne med Oliver när han skulle sova och tänkte att jag skulle gå sen men han kände helt enkelt inte för att sova.. Så fort jag reste mig upp så satte han sig upp och sa "mamma sitt" så det var bara att lyda...:-)
Känner att jag har lite ångest för det men jag har ätit duktigt och tar nya tag i morgon..

Oliver har så sköna uttryck:

- Men nuru mamma ska jag... Så ser han lite lurig ut och lägger huvudet på sne..
- Kom då allahopa till mitt teppetterum.
- Vet du...? Säger man nej då förstår han inte det och fortsätter säga "Vet du??" Man måste säga ja, då kan han ibland berätta att "pappa jobbe" eller "Oliever äter macka" "Axel vaken" precis som om han tycker att det är så himla kul att prata så han bara hittar på något.. Han är så skön våran kille, pratar hela tiden..:-)
- Då komme affo lisen (farbror polisen) och säger bajabaja.. När man tex inte har bälte på sig..

Det kommer mera sköna uttryck.. Nu ska jag gå och titta på "Hells Kitchen"

Sköna killen!!


Så här glad är Axel när han är nyvaken...:-) Kan ligga och prata för sig själv hur länge som helst.


Fick ingen riktig bild på knubblåren innan kameran la av..


Torsdag..

Idag får det bli en kvällspromenad, kanske inte "tar" lika mycket men Jimmy jobbar dag så då blir det ju så bökigt med duschning.. Vilken strålande ursäkt..:-) lovar att jag ska gå extra långt ikväll...

Idag blir det kyckling/ bacon sallad med matvete, kanske inte jättebra med bacon men det andra är supernyttigt..:-) Är så gott med lite salt med kycklingen.. Måste fundera på vad jag ska göra för smarrigt till middag, tyvärr har jag inte så mycket att välja mellan för det ekar ganska tomt i frysen. Jimmy är inte så mycket för allt konstigt jag kommer på att jag ska göra, han gillar husmanskost.. Det gör jag oxå men jag tycker det är lite kul med lite nytt, blir inte jättebra alla gånger men det går i.:-)

Axel blir så stor, han är en riktig knubbis.. Måste knäppa kort på hans härliga lår, fixar det idag.. Han sover bättre på nätterna nu efter att ha varit lite stökig ett tag.. Vaknar han så kan han somna om utan att få mat, så han äter en gång/natt och det är himla skönt..:-) Ska absolut inte klaga.. Han somnar vid 20 och sover till 07, duktig kille!!

Nu ska jag njuta av tystnaden..:-)

Går bara bra..


Har fått en ny favorit att lyssna på när jag är ute och går, till systers förtjusning..:-) Den här bruden, vilken energi hon har man går genast mycket fortare när hon kommer i lurarna..:-)

Dagen har jag delvis spenderat på stan, införskaffat lite nya kläder till gossarna.. Tyvärr ingenting till mig själv men det är ju inge kul nu när jag försöker gå ner lite i vikt.. Inte har jag några pengar heller..:-)

Axel har börjat äta gröt men det har inte varit så poppis tills idag, för idag köpte jag en annan gröt, med banansmak och den kan jag lova att han tyckte om..





På eftermiddan har faster varit här och busat, väldigt trevligt..:-) Lånade hennes bil ner på Hemköp och jisses, det kändes som om jag satt på backen och körde.. Är så van att åka våran "buss" som Jimmy kallar den, den sitter man så högt i dessutom höll jag knappt på att ta mig ur..

Grabbar...


Ja men va härlig han är min kära sambo.. Här sitter man och kämpar mot chipssuget och när jag kommer in i vardagsrummet så ligger han där och äter chips och dricker Joltcola.. Det är kärlek det..:-) Det är lite orättvist oxå, han kan tydligen äta hur mycket skräp som helst utan att det syns på honom och det kan inte jag... 

Men jag kände inte alls för att smaka ett, i och för sig så vet jag att jag inte bara kan ta ett utan då slinker det nog ner några fler och då är ju den här dagen bortkastad..

Haaa, vad jag kan.. (Måste peppa mig själv..:-)

Första dagen avklarad..


Lunchen blev jättegod, blev inte riktigt som det skulle tror jag men gott.. Tydligen ska man kunna rulla ihop de där brödbitarna men det kunde inte jag.. Dom blev nog lite för tjock men det gick ändå, smetade på lite sås och sallad och kött och sen vek jag helt sonika ihop allt och åt med kniv och gaffel.. Ett nyttigt lunchtips..:-)

Nyttiga wraps:
1,5 dl rågmjöl (fint)
2,5 dl dinkelmjöl (grovt)
1 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1 msk olja
ca 1 dl vatten

Blanda till en smidig deg och sen kavla ut 3-4 runda plattor och stek i en het och torr stekpannan ca 1 minut på varje sida.. Kan inte bli enklare..:-)

Jag tycker nog att det varit en bra första dag i mitt nya sundare liv.. Nu ska jag sätta mig och äta lite melon och vindruvor i soffan.. Gud va nyttig jag är..:-)



Taggad som tusan..

Nu känner jag mig duktig, en timmes promenad och hälsosam frukost bestående av en smoothie på multijuice (inget socker eller sötningsmedel) en banan, linfrön och frysta hallon.. Supergod, helt klart den godaste jag ätit hittills..:-) Sportbröd med kalkon, tomat och avokado.. Åhh längtar redan tills frukosten i morgon..

Till lunch blir det wraps på dinkelmjöl med kött, svamp stekta i en kryddmix och till det grönsaker och guaccamale (stavning) Den ser jag också fram emot..:-)

Tusan va duktig jag är, nu gäller det bara att hålla i detta och inte ledsna efter några dagar.. Får man bara in promenaderna varje dag och att inte äta chips och massa skräpmat så kommer det att funka..

Oliver har varit på dagis och han älskar verkligen att vara där, han är en glad kille nu om dagarna.. Inget grin och skrik att han ska ha det ena eller det andra utan han kan faktiskt acceptera ett nej..
Tycker fortfarande att det är lite trist det här med 3 timmar/ dag på dagis men som sagt så länge Oliver är nöjd.. Det är lite synd att han inte har möjligheten att äta lunch där, det är ju faktiskt en träning i sig, att äta tillsammans med andra barn.. Det blir ju annat när jag också börjar jobba och då ska ju båda grabbarna på dagis..:-)

Måndag...

Ja vad ska man skriva här då, det händer som sagt inte så mycket om dagarna..

Igår var vi till Orbaden och hälsade på.. Morfar har köpt en åkgräsklippare och så fort Oliver såg den så blev den väldigt spännande. Stod länge och bara tittade och vägrade åka, men efter mycket om och men så satte han sig på den och då blev det precis som jag trodde, han skulle inte kliva av när vi skulle åka hem..
Slutade med att jag fick muta honom med att vi skulle åka och köpa någonting gott och det då gick det väl vägen.. Hade han fått bestämma så skulle han åkt hela kvällen..:-)

Synd för mig att det spöregna ute nu på morgonen när vi skulle till dagis, då kunde jag ju inte ta den där härliga promenaden som jag så innerligt behövde..:-)
Ställde mig faktiskt på vågen i morse innan frukost och tro det eller ej så var det ingen förändring uppåt. Jag trodde att jag gått upp minst 5 kg men jag låg på samma vikt som tidigare vilket jag inte riktigt förstår, men nu är det bara att köra på..
Nu ska jag nog sätta mig och leta lite nyttiga och goda recept..

Kväll igen..

Dagarna ser ganska lika ut nu sen Oliver börjad på dagis igen.. Händer inte så mycket.. Har börjat få riktiga sovrutiner när det gäller Axel, vilket är skönt.. Man vet på ett ungefär hur dagarna kommer att se ut och det kanske inte alltid är så jättekul egentligen, men nu måste jag ta tag i detta..
Nu ska jag göra någonting åt min trötthet så jag blir piggare och gladare och med på köpet kanske jag får mer "ork" att hitta på något på eftermiddagarna..

På med gympaskorna är en bra början sen när jag fått upp flåset lite så ska jag börja på spinning.. Det är kanon, får j'vligt ont i rumpan i början men det går över.. Det känns verkligen att man gör något hälsosamt, svettas som en gris men det är så det ska vara..

Så här ser riktiga prinsar ut..:-) Fått av mormor och är så himla kul att ha på skallen..


Axel verkar inte bry sig så mycket..


Man kan ju undra vart Oliver har fått det här ifrån.. Han lägger in en "snus", kramar köttfärsen och sen lägger den under läppen...



Läggdags..

Jimmy har lite skum humor, sitter här berdvid och tårarna rinner för han skrattar så mycket.. Det är nån gammal serie som han tittar på, en sån där som jag inte förstår mig på.. Knepig humorserie (IT-supportern).. Jag håller mig till mina romantiska komedier..:-)

Tack och lov för dagis.. Jag har inte haft så höga tankar om att dom ska ändra tiderna för 15 timmars barnen till 3 tim/ dag mån-fre.. Men det verkar passa Oliver hur bra som helst, han får sin dos av kompisar och lek varje dag.. Gruvar mig dock för vintern när man ska på med overall och allt på båda barnen. Hinner knappt hem och ta av Axel så ska den på igen..  
Sen Oliver började igen så har han faktiskt lugnat sig i sitt humör, han kan såklart fortfarande.. Man han är helt klart en nöjdare kille nu.. Ingen blir gladare än jag när han är glad och nöjd.

Dagen blev inte ritkigt som jag tänkt mig men den blev bra ändå.. Tvätten har fått sig en omgång och jag skäms för att berätta men jag har inte tvättat på nästan två veckor.. Överfull tvättkorg, fick till och med gå två gånger till tvättstugan. Jag som hatar när den är överfull, att jag inte lär mig att jag ska tvätta oftare.. Ska boka en tid i morgon och skriva upp i kalendern och sen är det struntsamma om den bara är halvfull, det ska tvättas ändå..

Nu ska det sovas..

Lillvännen..

Magkänslan sa sitt och vi blir hemma idag.. Axel är inte riktigt sig själv, grinar och snorar.. Jag som skulle hansla så mycket till barnen.:-( Men jag får se det positiva, pengarna är kvar och det är Axel som bestämmer..

Han har förövrigt vänt sig från rygg till mage oxå, duktig kille!! Det är inte lätt att byta blöja på honom nu för han ligger inte alls stilla.. Det är kul att se allt som händer och han blir ju så stor.. 

Nu måste jag uppdatera med lite bilder snart.. Blir förresten tvungen att köpa ett nytt batteri först för så fort man knäppt några kort så dör den och det är ju riktigt kul..

Hur ska det bli??


God morgon!!

Det här kan blir en spännande dag.. Axel har inte sovit speciellt bra inatt, vaken över en timme inatt och grinat och sen sovit väldigt oroligt.. Antingen så sover han hela dagen i vagnen eller blir han övertrött och inte vill sova alls och då kan det bli en väldigt lång dag för mig och Malin..:-) Bara hoppas på det bästa..

Gårdagen bjöd inte på så mycket dramatik, lugnt och skönt kan jag väl säga att det var.. När jag hämtade Oliver på dagis så kramades han med en av fröknarna och brydde sig knappt när jag kom utan han fortsattes att kramas, han hade varit ganska trött hela fm.. Hem och åt lunsh sen så sov vi i nästan två timmar.:-)

Tyvärr kommer han nog inte vara speciellt pigg idag heller då han vaknade 06.30.. Hoppas på att Jimmy får en lika behaglig dag som det var igår.. Dom ska hitta på så mycket roligt idag när vi är i Gävle så det blir nog inga problem.. Tråkigt bara att det spöregnar ute och kommer troligtvis att fortsätta med det hela dagen.

Har tyvärr inte heller någon bra känsla i magen över hur dagen kommer att utveckla sig i Gävle. Återkommer och berättar om eventuella inköp om jag överlever..:-) Hoppas innerligt att han är nöjd över att få ligga i vagnen för han är inte så lätt och smidig att gå och bära på..

Tystnad...


Tänka sig vad man kan uppskatta tystnaden nuförtiden.. För några år sedan skulle jag nog bara skratta åt det jag uppskattar idag.. Man tar så mycket för givet, som att läsa tidningen i lugn och ro, borsta tänderna utan att fundera på vad man ska göra till middag dagen därpå, duscha utan att känna sig stressad för att en liten kille kommer på att han måste gå på pottan precis när man har schampo i hela skallen... Hursomhelst så är det ju så klart hur härligt och häftigt som helst att vara mamma, nästan alla dagar..:-)

Det är lite varannan dag när det gäller Olivers trots. Idag har han i och för sig varit på dagis så det har gått riktigt bra här hemma..
Det har inte hänt speciellt mycket idag, har bara varit hemma och lekt med bilar, ritat och läst en och annan bok.. Förstår väl jag oxå att han blir less och rastlös om man inte hittar på någonting, det blir ju en annan oxå men ibland måste man ha tråkiga dagar hemma..

Har man något att se fram emot så blir dagarna genast mycket roligare.. På onsdag ska jag till Gävle med en kompis och shoppa loss, det ser jag verkligen fram emot..
Vet inte hur jag kommer att känna mig på torsdag dock, mår jag skitdåligt för att plånboken ekar tomt eller är jag frustrerad att jag inte hittade det jag skulle??? Skulle tro att det är det förstnämnda..:-)

Nu doftar det nyskurat golv i hela lägenheten, disken står i diskstället och soffan väntar på mig..

Mina härliga gossar..


Man är ju riktigt säker på det där med att knäppa kort på sig själv..:-) Det är ett under att man ens kommer med på kortet.



Axel undrade nog vad det är som händer när jag halvt ligger på honom..

Hoppas på en bra dag..:-)


Har precis varit på BVC och Axel vägde nu 8 kg och är 65 cm lång.. Våran lilla kille..:-) Oliver var oxå stor då, han vägde 8100 och var 70 cm lång när han var 4 1/2 månad..

Fick dessutom veta att den här trotsåldern är den värsta, så här kommer det vara det närmsta halvåret och det känns jätteskönt och härligt.. Klarar man den här så klarar man allt..

Kan lova att det var en lycklig kille som gick till dagis i morse, han hade inte ens tid att säga hejdå till Jimmy.. Det var raka vägen in till leksakerna..

Nu ska jag njuta av lite tidningsläsning i lugn och ro..

Ojoj...

Herreguud vilken dag...

Oliver är i en väldigt härlig period av sitt liv, jag tror det kallas trotsåldern..!!! Han testar oss i allt, säger man nej till någonting så kan han titta på en och le lite och så gör han det ännu värre.

Idag har det varit en av de "värsta" dagarna.. Vi har gått på knäna, tänk att en 2,5 åring kan få en att gå i taket så många gånger man blir ju galen.. Hur göra???? 
Han blir jätteledsen när vi säger åt honom, han kommer sen och kramas och myser. Det verkar som om han vet att han har gjort fel och ändå gör han om samma sak, fast han vet att han inte får.. Men det är väl kanske det som är trotsålder..

19.15 Nu sover båda gossarna, Axel ska väl vakna en till gång innan natten för det var lite tidigt att lägga honom nu.. Men han var jättetrött så vad göra..:-)
Oliver ska få gå på dagis i morgon och då är det ju bra om han är utvilad och glad..:-) Han har inte sovit något idag så det är väl antagligen därför han har varit stökig, han somnade efter mycket om och men, precis i en mening"Jag vill INTE soja"..
Va nyss in igen, han vaknade och ville åter igen inte sova så vi läste in bok och han somnade efter halva.. Lillvännen, han är för härlig..:-) 

Dom har börjat med 3 timmar/dag på dagis så han ska vara där mellan 8-11, han har verkligen längtat efter dagis så jag hoppas innerligt att det blir en bra natt för honom.

Axel och jag ska till BVC i morgon och det ska bli väldigt spännande, har inte varit där sen 25 juni..

Förresten så är jag lite nyfiken på vilka ni är som läser här inne, några vet jag men det skulle vara kul om ni bara kunde lämna ett litet hej.. så vilka är ni..:-)

Inte alls bra...

Farligt, farligt... Det här ska man passa sig för, beroendeframkallande.. Man ska inte börja med det kl 22 på kvällningen för då kommer man aldrig i säng..:-)
Sitter uppe för att jag hostar så förbannat, annars skulle jag ha sovit för längesen..

Dagen till ända..

Oliver och Jimmy tog en tur ner på marknaden idag och tydligen så missade jag ingenting, samma saker varje gång.. Strumpor, godis och tröjor om och om igen..
Vi är lite piggare i förkylningen allihop utom Axel som inte är sig själv riktigt, han har sovit större delen av dagen idag oxå. Men när han är vaken är han en solstråle.

Oliver har så mycket som han vill säga så han pratar precis hela tiden och han tycker nog att det är väldigt kul oxå.. "Maaamma, pappa sitter såssan (soffan)" "Maaamma, pappa på jobbe" "Maaamma, Asel vaken" hela tiden kommer det något från hans lilla mun. Jättebra att han pratar mycket men jag får nog skavsår i öronen snart..:-)

Han kan sitta framför en och tokskratta och så blir han nästan arg när man inte skrattar åt honom "Mamma du osså skratta" det är en order...



Hans favoritsysselsättning nu för tiden, framförallt nu när han inte kan bada ute..


Här håller han på att koka kaffe..


Sa åt honom att tokskratta och det banga han inte..:-)


Lördag..

Solen skiner, det var inte igår.. Man blir genast på bra humör.. Natten har varit väldigt behaglig, sovit som en stock och jag drömde en jättehäftig dröm som jag tänkte inatt när jag gav Axel mat att jag skulle komma ihåg men icke...  Hursomhelst...

Oliver och Jimmy är ute och cyklar så jag har städat och rensat ur Olivers rum.. Herregud va saker den ungen har och som han säkert inte ens vet att han har.. Nu är det allafall två backar med leksaker istället för tre..:-)

Är så sugen på att beställa gardiner till köket och vardagsrummet men då finns det en risk att han jag bor med inte blir så glad..:-) Kanske hittar något på rean, måste kolla innan han kommer hem..:-)

Vilken skön dag...


Vilken skillnad det kan vara på dagar och dagar. Idag har vi haft en kanondag, alla har varit snälla och glada. Oliver märker av på en gång om jag eller Jimmy har en dålig dag, då spinner han bara vidare på det och gör det ännu jobbigare.
Axel har sovit mest hela dagen, stackarn.. När han väl varit vaken så är glad och pratar hela tiden ändå, fast han är sjuk.. Han är en liten solstråle, är man less och irriterad på något och tittar på honom när han lägger av ett jätteleende så blir allt bra på en gång..:-)



Oliver tycker det är så kul att använda hushållsrullen som kikare.. En dag gick det illa, då råkade han gå rakt in i väggen resultatet blev grin och en röd ring runt ögat..



Jag och Oliver tog en tupplur på två timmar idag och det är ju så underbart, men tyvärr blir man inte så mycket piggare efteråt men det välbehövligt.. Det gör gott.

Blev kinamat på kvällningen och det smakade tyvärr ingenting, jag vet i och för sig att det är jättegott så jag får väl trösta mig med det..:-) Oliver åt 6 bollar med friterad kyckling och ris, inte bra alls men det är ju faktiskt fredagkväll och då ska det vara lite extra.. Får ta igen det till veckan, då ska det serveras bra mat hela veckan med massa grönsaker, potatis och fisk bla..

Känner på mig att det kommer ploppa upp ett hus som vi vill ha snart, har hört att det kommer att komma lite hus här på Granberg..:-) Bara att vänta och se.

Ynkligt...


God morgon alla glada..

Det har varit en ganska lång natt, Axel har inte varit så pigg vad det verkar, vaknat och grinat flera gånger..  Dom är så ynkliga dom små liven när de är sjuka.. Axel fick alvedon vid 21, då sov han till 03 och sen har det varit oroligt, så han fick en till alvedon vid 04.. efter det så har han sovit 15-30 min i stöten.. Det är ju så svårt när han är så liten man vet ju inte riktigt vad som är fel, kände på mig att han kanske hade ont någonstans och nu efter mycket om och men så sover han i min säng..
Oliver har blivit väldigt van när Axel grinar, han sover som en stock och bryr sig inte så mycket.. Kan han sova fast Axel låter så mycket som han gjort nu så kan han nog sova igenom det mesta..:-)

Idag måste jag nog införskaffa ett par nya gjympaskor, ska börja mitt nya liv på måndag med promenader och bra mat.. Och det har man inte hört förr...???

Vi är inte så pigg någon av oss i denna familj så det händer nog inte så mycket idag.. Tvätten skriker på mig, så kanske jag tar tag i den..

Tråkiga dagar..

Det händer inte så mycket om dagarna nu när det är dåligt väder, antagligen är det oxå därför det inte händer så mycket här.. Det kommer nog bättre bloggtider..:-)

Här är det sjukstuga, Oliver har superbacillusker som smittar av sig på oss.. Alla är jätteförkylda och det snoras så det går hur mycket snytpapper som helst..:-) Oliver har fattat grejen med att snyta sig och det är väldans bra det för det rinner hela tiden i hans lillnäsa.. Axel har börjat och snora och blir täppt när han ska sova så det är inge vidare..

I gårkväll var jag och Malin på "Mamma Mia" på bio och guud så härlig den var.. Vi var alldeles lyckliga när vi gick ut genom biodörren. Supermysig film, den måste jag se fler gånger.. Jag njöt hela tiden över att bara få tänka på mig själv, det var välbehövligt kan jag lova.. :-)

Har ingen ro att sitta här känner jag så nu ska jag gå och ta lite fika och titta på TV.. Kl 22 är det "Hell´s kitchen" och det vill jag inte missa..


Lugnt...

Grabbarna kom hem vid 02 i natt och då sov jag som en stock, då hade jag redan fått veta att det var lugnt med Oliver.. Han fick ingen medicin eller något med sig hem, doktorn sa att vi skulle komma in igen om det blev värre.. Fick aldrig något riktigt besked utav doktorn om det var krupp eller inte..

Det är bara att hoppas att det blir bättre den här natten.. Han är super förkyld, nyser så det sprutar snor och hostar som en tok.. Får hoppas att febern håller sig borta..

Det blev inte så mycket till sova idag så jag tror jag ska gå och lägga mig nu..


Min lilla prins..


Usch, Oliver och Jimmy åkte precis på akuten... Sitter här och blir galen, Axel ligger och sover lyckligt ovetande om vad som händer..
Oliver har varit lite hes och snorig idag, precis som han brukar låta innan han blir förkyld förutom det där med att han varit hes.. Under kvällen har han blivit mer hes och jag har tyckt så synd om honom, att han ska bli förkyld nu när han ska börja på dagis i morgon efter sommarlovet..

Efter att han sovit en timme ungefär så vaknade han och va jätteledsen och var väldigt hes, blev bättre när han varit uppe en stund.. Han fick komma upp i soffan men han ville lägga sig på en gång igen.. vid 23.30 så vaknade han igen och då var det värre, Jimmy tog ut honom med täcket på balkongen och då blev det lite bättre, jag satte mig och ringde rådgivningen och efter 45 min kom jag fram och dom sa direkt att vi skulle åka upp med honom på akuten..

Hon som jag pratade med var jättelugn och sa att det lät som om han hade krupp och alltid när man får krupp för första gången ska man uppsöka läkare.. Han skulle få medicin och även få med sig hem så man är beredd nästa gång det händer..

Behöver ju inte vara det men man blir alldeles skakis när det blir problem med andning och man hörde nu när vi skulle klä på honom och han blev ledsen att det inte lät bra.. Min älskade lilla vän..

Jag kan så klart inte gå och lägga mig nu.. Vi får sova i morgon..

Lördagkväll..

Det har inte hänt så vidare värst mycket idag.. Oliver och Jimmy åkte iväg på cross en sväng och Oliver var så klart i himmelriket.  Sen väntade "Spettisås" som sonen beställt, smakade inte så bra som det brukar göra men det gick väl..:-)

Axel somnae vid 13 och sov till 16.30!!! Herreguud va han växer..:-) Jag och Oliver somnade i soffan tätt, tätt intill varandra och sov över en timme, hur underbart som helst..

Vid 18 bar det iväg ut i regnet för då väntade tacos hos ett par kompisar, supergott.. Oliver lekte med den ena sonen i huset och Axel snackade med den andra.. Om ett år eller två skule jag tro att dom små leker för fulla muggar..

Nu ska jag nog gå och knyta mig.. Måste hålla koll på min kära sambo oxå, igårkväll somnade han vi datorn sittandes vid skrivbordet.. Vaknade och kunde knappt gå för benet hade somnat.. Dessa datorer..


Grabbarna



Det ska börjas i tid...


Oliver har fått en  riktig "mopet"


Mysgubbe..

Jahaja..

Nu har det vanliga sommarvädret kommit tillbaka... regn, regn och åter regn. Usch va bittert det där lät, ska inte klaga nu när det varit kanonväder ett bra tag och det sägs ju att solen ska komma tillbaka..

Jimmy och Oliver som skulle åka och tittta på cross idag, det blir väl inställt för dom antar jag. Det blir väl bara lervälling på banan. Få se vad vi hittar på istället, det kanske blr uppehåll om vi har tur.

Axel bytte säng igår,  från vagga till spjälsäng och det märkte han nog av för han inte sovit speciellt bra inatt.. Jag är skittrött fast jag fick sova till 7.45 då stora prinsen kom och ville ha "krusov" (frukost) han får till det konstigt ibland..:-) När han ska säga mitt rum så blir det fortfarande "mitt tepete rum" och det lägger han även till om han säger "pappas tepete rum".. Fattar inte vart han fått det ifrån..

Kanske blir tvättstugan idag om jag har otur, skulle vara bra för tvättkorgen är inte riktigt full och det är då det ska tvättas för jag hatar proppfulla tvättkorgar..


Oliver och hans påhitt

Oliver vet hur han ska göra för att reta gallfeber på sin mor...

Igår till exempel så när vi gick från stranden så var naturligtvis en lekpark på vägen till bilen. Oliver skulle bara åka några gången i rutchkanan och sen skulle vi åka hem.. Jo men hej, han ville inte alls åka så han lyssnade inte för fem öre.. Slutade med att jag "hotade" med att åka utan honom, att bara jag och Axel skulle åka och då hade jag ju förväntat mig att han skulle kasta sig efter oss och ropat att han oxå ville med.. Men icke, "Hej då mamma o Asel" och så vinkade han så glatt..
Har många gånger tänkt innan jag fick barn, stackarn föräldrar som har så ouppfostrade barn som inte lyssnar.. Idag har jag fått tänkt om och acceptera att barn lyssnar inte alla gånger.. Det är inte kul att bära ett skrikande och gråtande barn under armen när det sitter folk och äter och har det lugnt och skönt i solen. Förmodligen tänker dom som jag gjorde innan..
Det är bara att hoppas att dom inte blir allt för irriterad och förbannad för att man stör deras matro.. Nu ser man allt med andra ögon.. 

Han kan stå framför mig och fråga vad någonting är och när jag svarar fortsätter han att fråga, det slutar med att jag ignorerar honom för att han ska sluta men då frågar han bara ännu högre "Va ä dä?" då är det bara att bita sig i tungan och räkna till tio..:-)

Han är underbar så klart.. Han har börjat att leka så bra själv, pratar med sina låtsaskompisar och fixar med sina bilar. Axel är så stor han oxå, skrattar nu när man killar honom på halsen och under armarna och det skrattet kan göra vem som helst glad...
Han har även börjat att bli lite blyg, man ser hur han funderar när det kommer någon ny person och pratar med honom inte så att han börjat att grina men han blir lite reserverad.. Allt han får tag på stoppar han i munnen och ska bita på, kan tänka mig att det kliar i tandköttet.. Sätter man dit fingret så hugger han direkt..

Snart kommer systeryster hem och det ser vi fram emot, ska nog ta en kväll då det blir ett glas vin och kanske en liten drink..:-)

Har ingen lust...

Här var det länge sedan jag var in... Sen sist har det varit så fint väder att jag har inte orkat suttit här vid datorn överhuvudtaget.
Vi har legat på stranden och gotta oss, Oliver har varit som en liten fisk och jag har passat på att solat när Axel har sovit en stund, så lite färg har jag fått.. Det har gått jättebra med Axel på stranden, hade varit lite knivigt om han har varit vrång och vägrat vara där..:-)

Mina guldgossar...


Axel ligger och har det bra och smackar på sin trasa i sin babysitter.


Favoritsysselsättningen på stranden, gräva gropar..:-)


Ofrivilligt dopp


Cyklop är ett måste, han blev riktigt förvånad när han insåg att han kunde titta under vattnet..


Vad är det frågan om nu då???

RSS 2.0